Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert prima mea pasca
Postat de: Valclaudia in DulciuriAm pus drojdia intr-un castron incapator, cu praful de sare si 1 lingur de zahar am amestecat pana a devenit drojdia lichida. Am adaugat apoi laptele caldut, zaharul, zaharul vanilat,margarina...Citeste continuarea
Drob de pui cu verdeturi
Postat de: gurita_ta2005 in PuiFicatul de pui se curata bine si se pune la fiert intr-o craticioara. Pipotele si inimile se pun la fiert, impreuna cu pulpa de pui. Se lasa sa fiarba bine, dupa care se scurg de apa si se lasa...Citeste continuarea
Desert pasca
Postat de: Adele in DulciuriUntul se amesteca cu faina, zahar, sare, praf de copt, arome, dupa care se pun ouale si apa si se framanta aluatul bine. Se lasa la rece, cateva minute. Intr-un vas, se amesteca branza cu...Citeste continuarea
Miel la cuptor cu usturoi si...
Postat de: Constelatialeu in OaieMai intai, am asezat bucata de miel intr-un castron, am presarat sare si condimentele, apoi am turnat vinul peste, am presarat leurda si am acoperit cu un servet, am lasat pana a doua zi, cand am...Citeste continuarea
Ceafa de porc impanata cu piept de...
Postat de: Constelatialeu in PorcMai intai, am taiat bucata de ceafa in 5 felii, dar n-am taiat pana jos, am lasat asa ca un ''acordeon'' si am presarat sare. Aceasta bucata am asezat-o intr-o tigaie si am prajit-o la foc iute,...Citeste continuarea
Desert prajitura Hortansa
Postat de: Constelatialeu in PrajituriFoi : Am folosit o tava cu dimensiuni de 24/36 cm, tapetata cu hartie de copt, am copt 3 foi din compozitia urmatoare. Albusurile cu un praf de sare, le-am mixat bine,apoi am adaugat zaharul putin...Citeste continuarea
Desert tort cu banane si lapte...
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat : L-am facut cu o seara inainte, se taie mai bine a doua zi. Am folosit o forma de tort detasabila de 18 cm diametru. Albusurile cu un praf de sare, se mixeaza bine, apoi adaugam...Citeste continuarea
Desert turn cu ciocolata si mascarpone
Postat de: eumimi in PrajituriMai intai, pregatim cafeaua si o lasam putin la racit intr-un castron. Mascarponele la temperatura camerei, se pune intr-un bol, adaugam si crema de ciocolata si amestecam cu lingura pana cand...Citeste continuarea
Aperitiv chec sarat cu sunca si...
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriSe mixeaza ouale, se adauga pe rand laptele, uleiul si parmezanul, mixand pana se omogenizeaza. La sfarsit, punem faina si praful de copt si asezonam cu sare si piper. Se adauga...Citeste continuarea
Desert chec din albusuri cu curmale
Postat de: eumimi in PrajituriMai intai, am mixat albusurile de la temperatura camerei cu zaharul, pana au devenit o bezea tare. Am adaugat faina treptat cu praful de copt si uleiul si am amestecat cu o lingura de lemn....Citeste continuarea
Ciorba de fasole rosie cu leurda
Postat de: Valclaudia in CiorbeFasolea se alege, se clateste si se lasa cateva ore la inmuiat in apa rece. Curatam prazul, pastarnacul si ardeiul, le taiem bucatele si le punem la sotat in ulei, pentru 5 minute. Adaugam...Citeste continuarea
Dobos din biscuiti
Postat de: Zamfira in DulciuriSe bat cele două ouă și un praf de sare cu mixerul până când încep să se deschidă la culoare, apoi adăugăm treptat zahărul pudră.Mixăm totul câteva minute, crema...Citeste continuarea
Aperitiv chec cu broccoli
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriCureţi morcovii de coajă şi îi fierbi, iar separat, opăreşti 2-3 minute broccoli în apă clocotită cu sare, pe care-l desfaci apoi bucheţele. Coci ardeiul, îl cureţi...Citeste continuarea
Aperitiv prajitura tricolora
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriPentru aluatul verde, separi ouale, iar cele 2 galbenusuri le freci cu 2 linguri de ulei, 1 lingura de smantana, 2 linguri de faina, 1 lingurita praf de copt, sare si 2 linguri de spanac tocat...Citeste continuarea
Rulada de porc cu nuci si ardei
Postat de: oanapl in Mezel de casaToci nucile si le prajesti intr-o tigaie teflonata. Ceapa si ardeiul le toci cubulete mici si le calesti intr-o lingura de ulei de masline. Amesteci intr-un castron nucile prajite cu ceapa si...Citeste continuarea
Sandwich amuzant
Postat de: RODIMUR in SandvisuriSe rumenesc feliile de pâine în prăjitor, se ung cu unt, când sunt calde încă, după care se așază feliile de cașcaval, pentru crearea cadrului...Apoi, se ornează...Citeste continuarea
Desert pasca fara aluat, cu caise...
Postat de: Nadyne in DulciuriIntr-un bol incapator, mixam branza de vaci, zaharul si ouale. Adaugam frisca lichida, esenta de vanilie si coaja de lamaie, apoi praful de budinca. Praful de copt il stingem cu zeama de lamaie...Citeste continuarea
Desert chocoflan
Postat de: Nadyne in DulciuriCaramelizam zaharul, cu atentie, sa nu devina amarui, il turnam in tava (33/26) si-l intindem repede, ca sa acoperim toata suprafata. Mixam ouale, laptele, zaharul si vanilia si turnam...Citeste continuarea
Desert cupe de ciocolata cu crema...
Postat de: oanapl in DulciuriTopeşti ciocolata pe baie de aburi, in doua vase largi. După ce se topeşte, o laşi câteva minute să se răcească. Pui ciocolata albă intr-o pungă si o găuresti la un colt si o...Citeste continuarea
Rulada de curcan umpluta cu mazare,...
Postat de: oanapl in CurcanTai pieptul de curcan, astfel incat sa nu aiba o grosime mai mare de 1.5 cm si il bati cu ciocanul. (eu am taiat pieptul pe orizontala si am facut 2 rulade). Cu ajutorul unei pensule, aplici...Citeste continuarea
Frigarui de miel si salata asortata
Postat de: Oana in 2 Portii = 20 LEITaie pulpa de miel cubulete Taie ceapa rosie in cuburi si apoi pregateste frigaruile, alternand carne de miel cu ceapa si rosii cherry...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu spanac, branza si...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriFaina, sarea si untul le amesteci pana obtii un aluat sfaramicios. Bati oul bine si apoi adaugi cele 3 linguri de apa. Pui amestecul de ou in faina si framanti foarte bine. Aduni aluatul intr-o...Citeste continuarea
Aperitiv cartofi umpluti (reteta...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriCartofii se spala bine cu partea abraziva a unui burete, apoi se fierb in coaja, 15-20 minute. Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Prazul se spala si se taie bucatele, se pune la sotat...Citeste continuarea
Friganele servite cu miere
Postat de: Valclaudia in Mancare copiiFeliem bagheta in rondele de 1 cm grosime. Batem ouale cu praful de sare si laptele, punem uleiul la incins in tigaie. Trecem fiecare felie de bagheta prin oul batut, apoi le asezam in tava...Citeste continuarea
Betisoare dulci de post
Postat de: andra001 in Mancare copiiÎntr-o cratiță, se vor pune cei patru cartofi la fiert. Se vor lăsa cu coajă. După ce s-au fiert, se dau la răcit și se curăță de coajă, apoi se pasează. Într-un bol...Citeste continuarea
Ciorba de varza rosie
Postat de: andra001 in CiorbeÎntr-o cratiță înaltă, se va pune uleiul, ceapa și usturoiul tocate mărunt. Se amestecă în continuu, până capătă o culoare aurie și emană o mireasmă dulce....Citeste continuarea
Aperitiv buburuze umplute
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe taie felii de 1-1,5 cm grosime din baton și se rumenesc puțin în prăjitorul de pâine. Când feliuțele de baton s-au răcorit, se ornează cu frunze mici de salată....Citeste continuarea
Reteta de musaca de cartofi cu...
Postat de: CameliaComan in Mancaruri cu carneIata cum se prepara Reteta de musaca de cartofi cu carne, un preparat gustos Curatam ceapa si morcovii, apoi ii spalam. Eu am achizitionat de curand un chopper de care sunt tare multumita. Am...Citeste continuarea
Desert rulada cu ciocolata si gem...
Postat de: eumimi in PrajituriSe mixeaza albusurile spuma. Se adauga treptat cate o lingura de zahar si se mixeaza pana cand devine o spuma tare. Galbenusurile se mixeaza 1-2 minute. Se adauga galbenusurile...Citeste continuarea
Spaghete cu carne de porc, legume...
Postat de: Pungasa_Rogue in SpagheteCarnea se taie cubulete si se pune intr-un wok, impreuna cu uleiul. Se adauga putina sare si un varf de cutit de piper. Se prajeste carnea, dupa care se adauga legumele mexicane (clatite cu apa...Citeste continuarea
Desert prajitura Alba ca Zapada
Postat de: Oana in PrajituriIncepe mai intai cu crema , sa aiba timp sa se raceasca. Pune laptele la fiert si amesteca intr-un castron faina cu jumatate din cantitatea de zahar. Cand laptele incepe sa fiarba, toarna...Citeste continuarea
Mancare de fasole verde
Postat de: dantes in Mancaruri de postRupem fasolea in bucati mici si o punem la fiert in apa cu sare; cand este gata, o scurgem de apa, intr-o strecuratoare. Punem uleiul la incalzit si calim in el usturoiul taiat marunt si rosia...Citeste continuarea
Desert palmieri cu nuca - de post...
Postat de: Corina33 in PrajituriSe amesteca nuca macinata cu cacaua si zaharul, se adauga 3 linguri de apa si se amesteca bine, iar daca amestecul este prea solid si nu se poate intinde pe aluat, mai adaugam putina apa. ...Citeste continuarea
Desert tort cu ciocolata si crema...
Postat de: oanapl in TorturiPentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati...Citeste continuarea
Desert negresa cu capsuni si crema...
Postat de: oanapl in PrajituriIntr-o oala cu fundul gros, pui untul, ciocolata rupta bucatele si zaharul macinat. Pui oala la foc mic si lasi sa se topeasca ingredientele. Cand amestecul e omogen, opresti focul. Dupa ce s-a...Citeste continuarea
Tarta iepuras cu spanac
Postat de: oanapl in Mancare copiiPui faina intr-un vas si adaugi untul topit, oul, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen, pe care il vei da, pentru minim 30 minute, la frigider. Intre timp,...Citeste continuarea
Aperitiv rulada cu crema de branza...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriAi nevoie de trei boluri in care vei face in acelasi timp, cele trei compozitii de aluat. Ingredientele de baza sunt aceleasi la toate trei, difera doar ingredientul care ii da si nuanta fiecaruia...Citeste continuarea
Somon la gratar cu sos exotic
Postat de: costi7hector in SomonIncingem o tigaie cu putin ulei, adaugam ceapa si apio cubulete si lasam circa 10 minute sa se caleasca, amestecand din cand in cand. Adaugam si avocado tot cubulete si il lasam si pe acesta sa se...Citeste continuarea
Desert prajitura Rocky
Postat de: licurici_lra in PrajituriPentru blat, in 200 ml de apa se topesc untul, cacaua si zaharul, pe foc mic. Se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie si se lasa la racit. Cand s-a racit, in compozitie se...Citeste continuarea
Desert prajitura cu capsuni si...
Postat de: Valclaudia in PrajituriPrunele uscate se clatesc cu apa rece si se pun la hidratat in putina apa calduta, pentru 30 minute, apoi se asaza intr-o strecuratoare si se lasa la scurs. Preincalzim cuptorul la 175 grade C....Citeste continuarea
Ciorba de urzici
Postat de: licurici_lra in CiorbeUrzicile se spala bine si se curata, iar orezul se pune la inmuiat, in apa rece. Se pune apa la fiert. Urzicile se oparesc in apa clocotita. Intr-o oala, se pune o lingura de ulei si se...Citeste continuarea
Desert ciocolata de casa cu capsuni
Postat de: oanapl in DulciuriIncepi cu stratul de cacao. Pui apa cu zaharul pe foc. In momentul in care incepe sa fiarba (la foc mediu), mai lasi pe foc 6-7 minute, pana cand compozitia are aspectul unui sirop. Separat...Citeste continuarea
Piftie de curcan
Postat de: oanapl in CurcanPui carnea la fiert, împreună cu ceapa şi morcovii, în 7 litri de apă, la foc iute. Spumuieşti din când în când. După ce ai luat toată spuma, dai focul mai mic...Citeste continuarea
Aperitiv chec cu naut si spanac
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriMixezi ouale intregi pentru cateva minute, apoi adaugi uleiul si laptele si amesteci pana la omogenizare. Adaugi faina cernuta cu praful de copt si amesteci pana o incorporezi perfect...Citeste continuarea
Drob din piept de pui cu verdeata
Postat de: oanapl in PuiSpeli legaturile de marar si patrunjel si le toci marunt. Pieptul de pui spalat, il pui la fiert in apa cu o lingurita de sare. Cand a fiert, il scoti si il lasi sa se raceasca, apoi il...Citeste continuarea
Desert clatite
Postat de: Meea in DulciuriAmestecăm bine laptele, apa și laptele de soia. Adaugam apoi și ouăle, sarea și făina, amestecând ușor să nu se facă cocoloașe. Ungem tigaia pentru clătite cu puțin ulei,...Citeste continuarea
8 gusturi diferite intr-un singur tort
Postat de: Meea in TorturiPentru pandișpan, mixăm albușurile la temperatura camerei, cu praful de sare, până când obținem o bezea tare și lucioasă. Adăugăm și...Citeste continuarea
Milkshake cu fructe si cacao
Postat de: Meea in Love SmoothiesTaiem banana si portocala. Punem cele doua fructe in blender si adaugam si fructele de padure congelate. Punem iaurtul de capsuni, laptele de migdale (in...Citeste continuarea
Aperitiv drob de pui
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriCurata organele si carnea de pui si spala-le cu apa rece. Pune ficatul de pui la fiert intr-o oala, iar pipotele, inimile si carnea de pui in alta oala. Aduna spuma care se formeaza la...Citeste continuarea
Drob mozaic din ficatei de pui
Postat de: stefy_a in FicatFicateii se curata de pielite, se spala si se pun la fiert. Cele 5 oua fierte se curata de coaja si se taie bucatele (eu am taiat bucatele mai mari pentru a evita sfaramarea lor). Ceapa si...Citeste continuarea