Desert prajitura Tavalita

de gabrielasfechis in Prajituri, 12 Mai 2017 | 4353 vizualizari

 

Reteta am luat-o de la jamila cuisine. Ma bucur tare mult de retetele ei.
Glazura am facut-o altfel, deoarece nu aveam in casa ce trebuia, dar tot a iesit super gustoasa :)

 

INGREDIENTE

Pentru blat :

  • 350 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 200 gr unt la temperatura camerei
  • 3 oua
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 praf de sare

Pentru glazura :

  • 20 gr unt
  • 250 ml lapte
  • 1 ciocolata ROM
  • 3 linguri zahar fin
  • 2 linguri cacao pudra
  • 150 gr nuca de cocos
Portii: 28
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Tavalita:

Blat : In bolul unui mixer, punem zaharul si untul, praful de sare si esenta de vanilie si le mixam bine pana devine cremos. Apoi adaugam ouale pe rand si mixam la viteza mica. La urma, adaugam treptat, faina si lapte alternativ, in timp ce mixam la viteza mica, apoi adaugam praful de copt .

Punem aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o vom da la cuptorul preincalzit, la 170 grade C, pentru 50 minute.

Dupa ce s-a racit complet o taiem in cubulete.

Glazura: Am pus laptele intr-o cratita cu coada pe foc. Cand s-a incalzit putin, am adaugat untul taiat cubulete si restul ingredientelor si le-am lasat sa se omogenizeze bine, amestecand din cand in cand cu un tel.

Dupa ce s-a racit putin glazura, am luat un cub de prajitura, l-am dat repede prin glazura, apoi prin nuca de cocos.

Sunt foarte bune. Merita incercate :)

TIPS-URI

1

se taie prima data marginile, apoi prajitura in cubulete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Tavalita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (4)

Ina 1

12.05.2017, 16:36

Cand cumnata mea ma intreaba ce prajitura sa faca pentru diverse evenimente, eu o ppun sa faca tavalita. Ii iese atat de buna

CameliaR 1

12.05.2017, 16:42

Super!

Rahela Velicu 1

12.05.2017, 17:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Bounty bars