Am folosit blatul de la tort tiramisu. Mi-a pacut foarte mult.
https://www.bucataras.ro/retete/tort-tiramisu-81313.html
Blat: Se amesteca untul cu zaharul, pana se spumeaza. Se adauga ouale, pe rand, amestecand cu telul. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste compozitia de oua. La sfarsit, se adauga laptele si Inka, dizolvata in apa clocotita.
Se fac doua blaturi, intr-o forma tapetata cu hartie de copt, cu diametru de 26 cm. Se coc cam 20 minute fiecare.
Sirop: Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga treptat apa. Se fierbe putin pana se dizolva caramelul si se lasa la racit.
Crema: Din nou, se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga amidonul si se amesteca, iar la final, se pune laptele, putin cate putin. Aveti grija la aburi! Se fierbe cam 15 minute sau pana se ingroasa. Eu am pus crema pe ochiul mare, dar amestecati tot timpul, pentru a nu se face cocoloase. Cand este gata, se inchide focul si se presara zahar pudra. Cand este rece, se amesteca untul cu putina crema. Treptat, se pune 3/4 din crema; restul se va pune pe marginea tortului.
Fulgii de migdale se prajesc putin intr-o tigaie, amestecand din cand in cand.
Se insiropeaza primul blat, se pune crema cu unt, apoi urmeaza al doilea blat insiropat, iar crema cu unt. Pe margine, se intinde crema de caramel (fara unt) si fulgi de migdale.
Va va ramane putina crema, pe care o puteti manca cu piscoturi .
Gelatina: Se inmoaie 1/2 plic gelatina in 80-100 ml compot piersici, timp de 10 minute, apoi se pune pe baie de aburi pana se topeste. Se lasa putin la racit .
Pe ultimul blat, se asaza felii de piersici, una langa alta si se ung cu gelatina. Se tine la frigider cateva ore.