mancare de post
Curatam cartofii, ii taiem rondele.
Preincalzim cuptorul la 200 grade C.
Tapetam tava cu hartie de copt, asezam rondelele de cartofi in tava. Ungem cartofii cu ulei de porumb. Presaram sare de Himalaya si piper rosu dupa gust. Apoi adauga ierburi de Provence.
Dam tava la cuptor, pana devin cartofii aurii.
Pentru crema de avocado, alegem 2 fructe coapte bine care, la o usoara presare, se simt moi.
Taiem fructele in doua, indepartam samburii, apoi scoatem pulpa cu ajutorul unei lingurite.
Stoarcem jumatatea de lamaie peste pulpa de avocado, presaram sare dupa gust si usturoi granulat. Zdrobim totul cu o furculita. Pentru cremozitate, eu am incorporat si vreo doua linguri ulei de porumb in aceasta crema, apoi am repartizat-o cu ajutorul unui posh pe cartofii calduti si am servit.
Pofta buna!