Aperitiv placinte cu sunca si cascaval

de gabrielasfechis in Aperitive / Garnituri, 12 Mai 2017 | 4394 vizualizari

 

Saptamana asta am mers pe bucataria jamilei. Aceasta reteta m-a impresionat, nu doar din cauza gustului, ci si a texturii aluatului si usurinta cu care se lucra.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 300 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri ulei

Umplutura :

  • 150 gr cascaval
  • 150 gr sunca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinte cu sunca si cascaval:

Drojdia am pus-o peste laptele cald si am lasat-o sa se dizolve.

Intr-un bol, am pus faina, i-am facut o gaura in mijloc si am adaugat laptele cu drojdia si oul si am inceput sa le framant, pana s-au omogenizat destul de bine. Apoi am adaugat sarea si uleiul si am continuat sa framant in bol putin, apoi vreo 5-6 minute pe masa de lucru pana nu s-a mai legat aluatul de maini.

Am acoperit cu folie alimentara si am lasat la dospit timp de 40 minute.

Sunca si cascavalul l-am taiat cuburi mici si subtiri, dar se pot da si pe razatoare.

Apoi am luat aluatul si l-am impartit in 10 bile de dimensiunea unui ou.

Cu mainile, am intins usor aluatul, am adaugat din compozitie dupa preferinta si apoi am impaturit aluatul la margini, apoi l-am intors invers si l-am mai intins putin tot cu mainile ca sa aibe o foma mai rotunda.

Intr-o tigaie unsa cu ulei si incinsa bine, am pus o placinta, am lasat-o 3 minute pe o parte si 2-3 pe cealalta.

Sunt foarte bune, nu ies clicoase si a doua zi, sunt tot gustoase.

Pofta buna :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Briose si tarta aperitiv