Burgeri

de Criss in Porc, 14 Mai 2017 | 3527 vizualizari

 

Azi pregatim niste burgeri de casa, deliciosi si sanatosi, mai sanatosi oricum decat ce gasim prin fast food. Si pentru ca am vrut sa fie niste burgeri 100% home-made, am pregatit si chiflele moi si pufoase, desigur cu ajutorul nepretuit al masinii de paine. Nu stiu cat de convingator este aspectul burgerilor mei, dar pot sa va spun ca ai mei au fost pe deplin satisfacuti de gust. Eu, in schimb, am prins un virus, o raceala, astfel ca nu simt nici gust, nici miros, puteam sa mananc burger sau puteam sa mananc burete :D ca imi era egal. Dar merg pe mana lui Alex caruia i-au placut atat de mult burgerii mei, incat a mancat doi pe nerasuflate. In fine, o sa repet experimentul si poate am sa simt si eu ce gust au.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente chifle:
  • 450 g faina 
  • 200 ml lapte 
  • 50 ml apa 
  • 3 linguri ulei 
  • 1 lingurita sare 
  • 1 lingurita zahar 
  • 7 g drojdie uscata
  • Ingrediente burgeri: 
  • 400 g carne tocata mixta vita/porc 
  • sare 
  • piper 
  • 1 lingura mustar 
  • 1 lingura ketchup dulce 
  • 6 felii cascaval
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burgeri:

In cuva masinii de paine, se introduc mai intai lichidele (apa, laptele, uleiul), zaharul si sarea si la final, faina si drojdia uscata. Se seteaza masina pe programul de framantare si dospire, program care dureaza 1 ora si 30 minute. Dupa acest timp, se scoate aluatul, se imparte in 6 bucati egale si se formeaza 6 chifle, care se pun intr-o tava, pe hartie de copt. Se acopera cu un prosop si se mai lasa 20 minute, apoi se ung cu putina apa si se presara deasupra seminte de susan. Se coc in cuptorul preincalzit, aproximativ 35 minute, pana se rumenesc deasupra. Carnea tocata se amesteca cu condimentele si se lasa in frigider pentru o ora sa se intrepatrunda aromele. Dupa acest timp, se imparte in 6 bucati egale si se formeaza 6 chiftele destul de marisoare. Nu va speriati, in timpul coacerii pe gril, se micsoreaza considerabil. Eu am un gril electric de care sunt foarte multumita, carnea se rumeneste uniform si toata grasimea se scurge. Cand carnea e gata, deasupra se pune cascaval si se inchide capacul grilului pentru cateva secunde, atat cat sa se topeasca cascavalul. 

Chiflele se taie in doua. Pe partea de jos, se unge cu o lingurita de mustar, se pune salata verde, chifteaua cu cascavalul topit, felii de castraveti si rosii si se acopera cu cealalta jumatate de chifla, unsa cu ketchup. Cam asta e tot, in rest...Pofta buna!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Burgeri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Criss 1

14.05.2017, 17:02

Multumesc mult pentru aprecieri.

Rocsi 1

14.05.2017, 21:22

Chiar ieri am facut si eu burgeri ca imi era pofta! Sunt grozavi cei pregatiti in casa!

kytz 1

15.05.2017, 16:56

Buni!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de panini - chifle pufoase