Iata o gustare simpatica pe care i-am pregatit-o eu fetitei mele cand era mai mica si a fost foarte incantata.
Buburuze din rosii:
Speli rosiile, le usuci cu un prosop absorbant si, cu ajutorul unui cutit bine ascutit, faci o taietura la unul dintre capete de jumatate de arc de cerc, apoi tai un capac deasupra, pe unde scoti cu grija continutul. Lasi rosiile la scurs.
Intre timp, mixezi branza de vaci pana se face crema, apoi adaugi o lingura de marar, smantana si sare dupa gust. Umpli rosiile cu aceasta compozitie, asezi deasupra capacul taiat imitand aripile unei buburuze. In locul ochilor, folosesti bucati de masline, iar aripile le decorezi tot cu bucati de masline. Din fire de ceapa verde, faci doua antenute la fiecare buburuza.
Fluturas: Pentru a face aripile fluturasului, folosesti 2 felii de muschi, 2 felii de ou, 2 felii de mozzarella, 2 felii de ridiche si 2 felii de masline. Corpul fluturasului il faci cu ajutorul unei felii de ardei rosu, iar pentru antene folosesti tot fire de ceapa verde.
Soricel: Din jumatate de ou fiert tare, faci un soricel. Faci o taietura la unul dintre capete si introduci 2 bucati de ardei rosu, imitand urechile. Folosesti 2 bucatele de masline pentru ochi si o codita de ceapa verde pentru a imita coada soricelului.
Poti aseza bunatatile pe 3 frunze de salata.