Desert ochelari cu gem

de oanapl in Prajituri, 11 Mai 2017 | 3236 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 10 g drojdie
  • 3 linguri zahar pudra
  • 300 g faina
  • 2 linguri lapte caldut
  • 4 galbenusuri
  • 120 g margarina
  • Pentru umplutura:
  • 4 albusuri
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca macinata
  • 200 g gem de capsuni
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert ochelari cu gem:

Amesteci drojdia cu o lingurita de zahar, o lingura de faina, laptele si lasi sa creasca 15 minute la loc caldut. Cerni faina intr-un vas si adaugi galbenusurile, margarina topita, zaharul si maiaua. Framanti un aluat potrivit de tare.

Pentru umplutura, bati albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugi nuca macinata si amesteci usor cu o lingura de lemn.

Intinzi aluatul intr-un dreptunghi, cat marimea unei tavi si intinzi gemul de capsuni. Laturile mari le rulezi spre centrul dreptunghiului, lasand mijlocul gol.

 Asezi aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si pe mijloc, pui umplutura de nuca. Introduci tava in cuptorul preincalzit, pentru 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ochelari cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

dantes 1

12.05.2017, 13:23

Deliciosi!

Rocsi 1

12.05.2017, 20:07

Servesc si eu!

oanapl 1

16.05.2017, 16:19

Va multumesc de aprecieri! Intr-adevar au fost foarte deliciosi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]