Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Aperitiv placinta cu dovlecel si...
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriIntr-un bol, cernem faina, adaugam sare, zaharul, drojdia si amestecam bine, facem o adancitura, adaugam oul batut, untura si incepem sa framantam, adaugand treptat laptele caldut. Framantam un...Citeste continuarea
Placinta cu carne de vita
Postat de: licurici_lra in VitaCarnea se taie cubulete potrivite. Plicul cu condimentul lichid se agita bine, apoi se toarna peste carne. Carnea se lasa la marinat in frigider, 30 min. Intre timp, se pregateste...Citeste continuarea
Desert inghetata cu banane si fineti
Postat de: licurici_lra in DulciuriSe curata bananele de coaja, se taie in bucati mai mici si se pun in blender. Se adauga fineti, apoi se blendeaza cateva minute. Compozitia se pune intr-un vas la congelator. In...Citeste continuarea
Ostropel de fasole verde
Postat de: licurici_lra in Mancaruri de postSe pune apa la fiert. Intre timp, se spala fasolea, se curata de capete si se rupe in doua. Se pune fasolea in apa clocotita si se lasa sa fiarba, pana se inmoaie. Se toaca ceapa marunt...Citeste continuarea
Desert ciocolata de casa cu mure si...
Postat de: oanapl in PrajituriPrăjești caju-ul în cuptorul încins, pentru 5-10 minute. Incepi cu stratul de cacao. Pui apa cu zahărul pe foc. În momentul în care începe să fiarbă (la...Citeste continuarea
Lasagna cu dovlecei
Postat de: sufletista in LasagnaIntr-o tigaie, calim ceapa tocata in uleiul incalzit, adaugam morcovul dat prin razatoare, lasam sa se caleasca 2 -3 min impreuna. Dovlecelul il curatam si taiem cubulete, il adaugam peste...Citeste continuarea
Ciorba de gulie cu cartofi
Postat de: andaoana in SupeLegumele le curatam de coaja. Ceapa o taiem cat mai mic posibil, cartofii si gulia cubulete, iar morcovi rotunzi, dar subtiri. Rosia decojita o taiem cubulete mici. Intr-o oala,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu morcovi si nuci...
Postat de: andaoana in Slow CookerIn vasul de la slowcooker am pus o hartie de copt. Se poate folosi foarte bine o tava rotunda cu diametru de 20 cm si se poate coace in cuptor. Curatam un morcov mai mare si il dam pe...Citeste continuarea
Chiftele cu cartofi la cuptor
Postat de: oanapl in CurcanChiftele: peste carnea tocata, adaugi ceapa spalata si curatata data pe razatoarea cu orificii mici. Adaugi si restul ingredientelor, omogenizezi si lasi deoparte pana pregatesti cartofii....Citeste continuarea
Desert prajitura cu branza si...
Postat de: oanapl in PrajituriScoți sâmburii vișinelor si le pui la scurs. Speli caisele și le tai cubulețe. Sfarâmi brânza cu o furculiță. (Nu este nevoie sa fie pasată foarte fin.) Adaugi esența...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de lamaie,...
Postat de: diaconta in TorturiBlaturile pentru tort le-am pregatit in mod diferit, dar puteti sa alegeti doar una dintre variante. Al doilea blat parca a crescut o idee mai mult decât primul. Nesemnificativ as zice....Citeste continuarea
Aperitiv pancakes cu dovlecei
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriSe curata dovleceii de coaja se rad pe razatoarea cu ochiurile mari, se presara 1 lingurita sare, se amesteca si se lasa 10 minute. Apoi se storc si se amesteca cu ouale, faina de grau,...Citeste continuarea
Desert inghetata de caise confiate
Postat de: RODIMUR in DulciuriGălbenușurile se separă de albușuri și se mixează cu 2-3 linguri de zahăr tos fin, după care se pun la bain-marie, la foc mic, până se îngroașă. După ce amestecul s-a...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de capsuni si...
Postat de: Oana in TorturiBlat : Separa galbenusurile de albusuri. Mixeaza galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar pana isi dubleaza volumul si se albesc, iar zaharul se topeste. Adauga in fir subtire uleiul,...Citeste continuarea
Desert inghetata tiramisu
Postat de: sufletista in DulciuriGalbensurile le mixam cu zaharul pana ce se dizolva, adaugam amidonul, laptele caldut, amestecam bine si punem pe foc pana ce se ingroasa, amestecand continuu cu telul, adaugam esenta, amestecam...Citeste continuarea
Desert tort de inghetata cu...
Postat de: Pungasa_Rogue in TorturiCiocolatele se rup in bucati si se pun separat, in doua craticioare. Se adauga cate 100 ml frisca peste fiecare, se pun craticioarele la foc si se amesteca in ele pana cand se topeste ciocolata....Citeste continuarea
Desert supa de fructe
Postat de: BakeUpArtist in DulciuriAm început prin a face un crumble de cacao care să completeze textura cremoasă a supei. Am amestecat făina, cacao, zahărul pudră. Am adăugat untul rece, cuburi, și l-am...Citeste continuarea
Desert rulouri cu visine
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriAluatul: Intr-un bol amestecam faina cernuta cu drojdia, zaharul si sarea. Oul il batem spuma, il adaugam peste faina. Punem si untul de la temperautra camerei, taiat cubulete, incepem si...Citeste continuarea
Limba soacrei
Postat de: eumimi in Mancaruri de legumeMai intai, spalam vinetele si le taiem felii cat mai subtiri. Le dam un praf de sare. Le frigem pe gratar sau in tigaie. Amestecam maioneza cu usturoi pisat si adaugam sare. Ungem...Citeste continuarea
Desert iaurt inghetat din doar 4...
Postat de: Meea in DulciuriPentru a obține un piure cât mai fin, punem în blender 150 g iaurt grecesc (o cutie), fructele de pădure și zahărul pudră....Citeste continuarea
Aperitiv cu castraveti si crema de...
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCastravetele se curata de coaja si se taie felii (nu foarte groase, dar nici subtiri). Intr-un castron, punem crema de branza cu somon, ceapa rosie tocata marunt, piper, putina zeama de lamaie...Citeste continuarea
Salata Fattoush
Postat de: mitinita in SalateSe taie lipiile in bucati si se prajesc in tigaie, pana se rumenesc si devin crocante. Usturoiul se piseaza. Castravetele, rosiile, salata si ceapa se spala si se taie in bucati. Intr-un bol...Citeste continuarea
Paste cu branza la cuptor
Postat de: oanapl in PastePastele le fierbi conform instructiunilor de pe ambalaj, le strecori, le treci pe sub un jet de apa rece si le lasi la scurs. Intr-un castron, amesteci branza de vaci cu ouale, apoi...Citeste continuarea
Desert prajitura Petra
Postat de: Constelatialeu in PrajituriFoile de blat : Margarina la temperatura camerei o mixam impreuna cu zaharul farin si galbenusurile, apoi adaugam faina cernuta si amoniacul stins cu zeama de lamaie. Albusurile cu un praf de sare...Citeste continuarea
Desert inghetata din avocado si fistic
Postat de: sufletista in DulciuriCuratam avocado de coaja, le taiem felii si le pisam cu ajuorul blenderului sau cu furculita. Adaugam zeama de lamaie, amestecam bine, dupa care adaugam laptele si laptele condensat....Citeste continuarea
Desert inghetata cu pepene galben...
Postat de: katty in DulciuriSe pun galbenusurile cu zaharul si sarea, intr-un vas pe bain-marie si se amesteca bine. Se adauga laptele caldut si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se da jos, se adauga vanilia si...Citeste continuarea
Gem de caise cu portocale si migdale
Postat de: oanapl in Dulceata / GemSpeli caisele, le cureti de samburi si le pui intr-un vas incapator. Le pui pe aragaz, la foc mic, amestecand periodic, caci au tendinta sa se prinda de fundul vasului. Speli portocalele, le...Citeste continuarea
Desert inghetata cu mure si iaurt
Postat de: katty in DulciuriTrecem rapid murele puse intr-o sita, printr-un jet de apa, apoi le punem pe foc, impreuna cu apa si zaharul. Le lasam sa dea cateva clocote, in timp ce amestecam continuu si incercand sa sfaramam...Citeste continuarea
Desert sandwich cu ciocolata
Postat de: eumimi in PrajituriMai intai, separam albusurile de galbenusuri, dar ouale trebuie sa fie la temperatura camerei. Mixam albusurile spuma impreuna cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul....Citeste continuarea
Desert tort de inghetata-reteta de...
Postat de: abetina in DulciuriSe scot samburii de la caise, se amesteca cu zahar si se pun la fiert intr-un vas, se fierb pana se patrund caisele si se topeste zaharul, apoi se da la rece. Se mixeaza caisele la robotul cu...Citeste continuarea
Aperitiv briose cu bacon si cascaval
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriSe prajeste baconul taiat, cateva secunde. Se rade cascavalul, pe ochiurile mici. Intr-un bol, se amesteca ouale, laptele, uleiul si sarea. Se adauga baconul, cascaval ras, ceapa verde...Citeste continuarea
Desert inghetata de vanilie /...
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe separă gălbenușurile de albușuri și se mixează cu 3 linguri de zahăr tos fin și cu semințele de la 1/2 baton de vanilie, după care se pun la bain-marie și se amestecă, până...Citeste continuarea
Desert inghetata de capsuni confiate
Postat de: RODIMUR in DulciuriScoateți fructele din borcan, fără sirop și mixați-le bine, fără a insista dacă mai rămân câteva bucățele de fructe (unora chiar le place să simtă fructele în...Citeste continuarea
Aperitiv cornulete cu branza, Dukan
Postat de: mimmi in Aperitive / GarnituriFramantam un aluat omogen din toate ingredientele pentru aluat. Punem aluatul intr-o folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 de minute. Cat sta aluatul la frigider, amestecam...Citeste continuarea
Desert strudel rapid cu mere
Postat de: andaoana in DulciuriTopim untul in cuptorul cu microunde (2 minute) sau pe foc mic. Foile de placinta decongelate le desfacem si incepem sa ungem cate una. Eu le-am pus initial pe masa unsa cu putin ulei,...Citeste continuarea
Desert placinta cu mere
Postat de: andaoana in PrajituriCuratam merele de coaja si de samburi si le razuim pe razatoarea cu ochi mai mare. Le scurgem de sucul pe care il lasa si le amestecam cu zaharul si cu scortisoara. Le calim intr-o...Citeste continuarea
Desert Dobos
Postat de: andaoana in PrajituriPentru foi: Albusurile le batem cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam mixarea pana obtinem o bezea. Untul il topim si il racim, iar cand este rece frecam galbenusurile...Citeste continuarea
Salata cu mozzarella si pesto
Postat de: mihaelar63 in SalateMozzarella se scurge de lichidul in care au fost pastrate. Rosiile se spala si se taie jumatati, se sareaza si se amesteca cu otetul balsamic. Busuiocul se spala si se toaca....Citeste continuarea
Desert inghetata straciatella pe bat
Postat de: amalia01 in DulciuriSmantana o bati cu mixerul impreuna cu zaharul vanilat, la viteza medie ( treapta 3), timp de 1 minut, pana cand devine spumoasa. Adaugi ciocolata rasa ( cat vrei tu) si omogenizezi cu o...Citeste continuarea
Gris cu lapte
Postat de: RODIMUR in Mancare copiiSe pregătesc formele din silicon și se presară în ele câteva ornamente decor sau fructe din dulceață. Se pune laptele la încălzit, pe foc mic, cu cele două linguri de...Citeste continuarea
Desert prajitura Printesa
Postat de: licurici_lra in PrajituriPentru o foaie, se bat 7 albusuri spuma cu un praf de sare, se adauga 150 g zahar si o lingura de otet. Cand s-au intarit, se adauga 140 g nuca macinata si se amesteca. Compozitia...Citeste continuarea
Aperitiv ciuperci umplute cu...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriSpalam ciupercile, indepartam cozile si le stergem cu un servetel. Ceapa verde o taiem rondele, mararul verde il tocam marunt. Ricotta o rasturnam intr-un bol, o amestecam cu parmezanul ras,...Citeste continuarea
Desert inghetata cu ciocolata
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe taie în bucățele mici 1/2 tabletă de ciocolată. Cele trei gălbenușuri se mixează bine cu 3 linguri rase de zahăr, apoi se pun la bain-marie (chiar dacă nu s-a topit...Citeste continuarea
Bors de legume, dres cu smantana
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță și se spală legumele. Se alege, se spală, se zvântă și se taie mărunt frunzele de pătrunjel. Păstăile se spală, se taie feliuțe, se opăresc și se lasă puțin...Citeste continuarea
Desert tort cu iaurt si fructe de...
Postat de: Oana in TorturiMai intai hidratez gelatina cu cateva linguri de apa rece si o las sa se umfle putin. Capsunile si zmeura le mixez cu blenderul impreuna cu zaharul pana obtin un piure fin. Il pun pe foc mic...Citeste continuarea
Desert tort Cristina
Postat de: ancutsa in TorturiBlatul: Se amesteca untul (sau margarina) cu zaharul, un praf de sare, se adauga, rand pe rand, galbenusurile, laptele, faina, cacaua si praful de copt. Se toarna intr-o tava rotunda...Citeste continuarea
Mancare cu pui si ardei
Postat de: licurici_lra in PuiPieptul de pui se spala bine, se taie fasii, se amesteca cu sare si piper, apoi se pune intr-o cratita cu o lingura de ulei si 2 linguri de apa. Se fierbe inabusit, adaugandu-se apa,...Citeste continuarea
Cartofi taranesti
Postat de: licurici_lra in Mancaruri de legumeCartofii se spala bine, se taie cubulete mai mici si se amesteca cu sare si piper. Ardeiul se taie fasii, la fel si jambonul. Intr-un vas termorezistent, se pun cartofii,...Citeste continuarea
Pulpe de pui marinate, la cuptor
Postat de: licurici_lra in PuiPlicul cu condimentul lichid se agita bine, apoi se toarna peste pulpele de pui. Pulpele se lasa la marinat in frigider, 30 min. Se pregateste un vas termorezistent, se pun...Citeste continuarea
Limonada cu fructe
Postat de: licurici_lra in BauturiSe amesteca sucul de mere cu apa si zeama de la lamaie, apoi se adauga fructele si feliile de lamaie taiate pe jumatate. Se amesteca cu o lingura, apoi se pune gheata. Pentru...Citeste continuarea