Desert tort de biscuiti

de Ancutsa in Torturi, 1 Sep 2017 | 6457 vizualizari

 

Nu mai facusem de multa vreme un tort de biscuiti si tare mi-era dor, asa ca am pregatit unul si desi multi pun tot felul de mirodenii doar la salamul de biscuiti, mie imi place sa le folosesc si la tort :)

 

INGREDIENTE

  • 400 g biscuiti populari;
  • lapte rece;
  • 1 lingura esenta de rom (sau dupa gust);
  • Un pachet unt;
  • 3 linguri zahar;
  • 1 lingura zahar vanilat in casa;
  • 3 linguri cacao neagra;
  • 1 lingurita cafea;
  • pentru decor:
  • 50 g alune nesarate,
  • stafide aurii,
  • coaja de portocala si de lamaie
  • ciocolata cu lapte si neagra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de biscuiti:

Se maruntesc cu cutitul alunele si apoi se dau la rasnita pentru o abtine o pudra fina, care se va folosi la decorat.

Se bate cu mixerul untul cu zaharul, zaharul vanilat, cacaoa si cafeaua pana se obtine o crema fina. Mie imi place sa pun si cafea, e mai gustoasa si mai putin gretoasa.

Se inmoaie biscuitii in lapte rece amestecat cu esenta de rom si se asaza intr-un prim strat pe platoul pe care eventual se poate pune o folie alimentara sau de aluminiu pentru a-l inveli la final ca sa il protejeze de alte arome din frigider. Apoi se alterneaza stratul de biscuiti cu crema de unt.

Biscuitii populari sunt mai densi, mai tari, asa ca i-am tinut mai mult la inmuiat. De asemenea, eu prefer mai multe randuri de biscuiti, iar stratul de crema nu il pun prea gros, ca sa nu fie gretos. Eu folosesc de obicei cam 4-5 straturi de biscuiti (am folosit aprox 400 g biscuiti). Pe alocuri am pus si si stafide, coaja de portocala si de lamaie peste crema, altii fac asta numai la salamul de biscuiti, insa fiecare decoreaza dupa gust :)

Se imbraca tortul in restul de crema si se orneaza cu alune (eu nu am avut nuca macinata) si ciocolata rasa.

Se da la frigider pana la servire.

 

Timp: 45min

Portii: 12

 

Pofta Buna!

 

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/09/tort-de-biscuiti-17-1.html

TIPS-URI

1

Chiar daca ia mai mult timp, prefer sa inmoi biscuitii in lapte rece in loc de lapte cald pentru ca le evidentiaza aroma biscuitilor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti