Desert prajitura cu smochine

de katty in Dulciuri, 1 Sep 2017 | 11371 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 300 gr faina,
  • 1 ou,
  • 100 gr smantana,
  • 1 lingura zahar,
  • 40 gr unt,
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 350 gr smochine
  • CREMA:
  • 3 oua,
  • 100 gr zahar,
  • 100 gr smantana,
  • un praf de sare,
  • zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu smochine:

Mixam bine toate ingredientele pentru blat.Daca este nevoie mai adaugam putina faina pentru a obtine un aluat care nu se lipeste de maini. Spalam smochinele, le scurgem, le taiem coditele si le taiem felii. Mixam bine ouale intregi cu un praf de sare si zaharul, apoi adaugam smantana si zaharul vanilat. Asezam aluatul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu putina faina si il intindem cu atentie pe fundul si peretii formei. Asezam smochinele feliate, apoi turnam deasupra crema. Dam tava la cuptorul preincalzit pana incepe sa se rumeneasca usor. Scoatem tava si lasam prajitura sa se raceasca, apoi o portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu smochine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

kytz 1

09.09.2017, 09:56

Ce să mai zic.....vreau și eu 2 felii din așa bunătate!

mirela0911 1

17.09.2017, 21:43

Ce buna trebuie sa fie!

Dorinaqwe 1

07.08.2022, 23:36

Ce fel de smantana? De gatit?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pasca cu branza si ciocolata