Fulgi de rosii cu leustean

de Panacris in Conserve, 31 Aug 2017 | 4258 vizualizari

 

O nouă rețetă din nimic nu se aruncă, totul se refolosește sau reciclează! ;) 

 

INGREDIENTE

  • Coji de roșii sau roșii feliate cca. 1000 g,
  • Leuștean verde cca. 5 legături,
  • Sare de mare cu mirodenii (cimbru, busuioc, salvie) cca. 2 linguri,
  • Aparat de deshidratat legume.
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fulgi de rosii cu leustean:

De obicei cojiile roșiilor rămase după stoarcere pentru bulion, le trimiteam la țară, să le savureze găinile. Acum nu mai avem găini, și prima intenție a fost să le arunc la gunoi, darrrrr, deshidratorul de legume, încă trona pe masa de lucru din bucătărie, așa că mi-a venit ideea salvatoare, să încerc varianta de a le deshidrata împreună cu câteva legături de leuștean. Zis și făcut, după 24 de ore de uscare la 180 grade, le-am mărunțit în blender, împreună cu 2-3 linguri de sare aromatizată cu mirodenii.

Amestecul obținut se depozitează în borcănele de sticlă închise ermetic.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fulgi de rosii cu leustean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

dantes 1

01.09.2017, 17:22

Super!

elucubratiiculinare 1

02.09.2017, 17:19

super idee

Rocsi 1

02.09.2017, 21:42

Nimic nu este mai bun, mai sanatos, decat sa iti pregatesti aceste amestecuri in casa!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de legume pentru iarna