De unde am plecat si unde am ajuns :P Am plecat de aici:https://www.bucataras.ro/retete/turte-cu-cartofi-80724.html si o sa vedeti unde am ajuns. Am inlocuit untura cu unt, umplutura am completat-o cu carne, doar se stie care este cea mai buna leguma :P si bineinteles, nu am uitat de semintele de chia...Eu am preferat o varianta light si le-am copt la cuptor.
Cernem faina intr-un castron mare,adaugam zaharul si sarea, amestecam, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta si incepem sa framantam, adaugand treptat apa calduta,pana obtinem un aluat elastic. Framantam aluatul cu cele 2 linguri de ulei si il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.Intre timp, pregatim umplutura: fierbem cartofii in coaja, in apa cu sare.
Cat se racesc cartofii amestecam carnea tocata cu o ceapa taiata marunt,cu patrunjelul si cu sosul usturoiat ( gasiti aici reteta: https://www.bucataras.ro/retete/sos-rosu- usturoiat-83916.html).
Curatam cartofii de coaja si ii pasam,ca pentru piure, adaugam untul, sare si piper, amestecam bine, apoi adaugam amestecul de carne tocata. Din cauza lipsei timpului am facut o parte pernite si o parte placinta in tava. Intindem aluatul pe masa infainata si taiem patrate, adaugam umplutura pe jumatate din patrat, acoperim cu cealalta jumatate lipim marginile si presam cu degetele.Asezam pernitele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ungem cu ou amestecat cu seminte de chia si putina sare si dam la cuptorul preincalzit la 200 grade pana se rumenesc. Intindem o foaie de aluat pe care o asezam intr-o tava unsa cu unt, o acoperim cu umplutura de carne si deasupra punem alta foaie de aluat.
Presaram un pic la margini, ungem cu ou amestecat cu chia si dam la cuptor pana se rumeneste frumos. Servim calde sau reci cu sos rosu usturoiat. Pofta buna!