Aperitiv pernite cu cartofi si carne

de Bucataras Diana in Aperitive / Garnituri, 30 Aug 2017 | 4651 vizualizari

 

De unde am plecat si unde am ajuns :P Am plecat de aici:https://www.bucataras.ro/retete/turte-cu-cartofi-80724.html si o sa vedeti unde am ajuns. Am inlocuit untura cu unt, umplutura am completat-o cu carne, doar se stie care este cea mai buna leguma :P si bineinteles, nu am uitat de semintele de chia...Eu am preferat o varianta light si le-am copt la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:500 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 100 g unt
  • 300 ml apa calduta
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 linguri ulei
  • Pentru umplutura:4 cartofi 400 g carne tocata amestec 30 g unt sare piper 1 ceapa 1 legatura patrunjel 5 linguri sos rosu usturoiat Pentru uns: 2 oua 2 linguri chia
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv pernite cu cartofi si carne:

Cernem faina intr-un castron mare,adaugam zaharul si sarea, amestecam, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta si incepem sa framantam, adaugand treptat apa calduta,pana obtinem un aluat elastic. Framantam aluatul cu cele 2 linguri de ulei si il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.Intre timp, pregatim umplutura: fierbem cartofii in coaja, in apa cu sare.

Cat se racesc cartofii amestecam carnea tocata cu o ceapa taiata marunt,cu patrunjelul si cu sosul usturoiat ( gasiti aici reteta: https://www.bucataras.ro/retete/sos-rosu- usturoiat-83916.html).

Curatam cartofii de coaja si ii pasam,ca pentru piure, adaugam untul, sare si piper, amestecam bine, apoi adaugam amestecul de carne tocata. Din cauza lipsei timpului am facut o parte pernite si o parte placinta in tava. Intindem aluatul pe masa infainata si taiem patrate, adaugam umplutura pe jumatate din patrat, acoperim cu cealalta jumatate lipim marginile si presam cu degetele.Asezam pernitele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ungem cu ou amestecat cu seminte de chia si putina sare si dam la cuptorul preincalzit la 200 grade pana se rumenesc. Intindem o foaie de aluat pe care o asezam intr-o tava unsa cu unt, o acoperim cu umplutura de carne si deasupra punem alta foaie de aluat.

Presaram un pic la margini, ungem cu ou amestecat cu chia si dam la cuptor pana se rumeneste frumos. Servim calde sau reci cu sos rosu usturoiat. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pernite cu cartofi si carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat