Cand m-am hotarat sa fac aceasta prajitura tot ce stiam este ca trebuie sa aiba un blat din albusuri.Am cautat pe site, am gasit prajitura cu fructe a lui Merisor https://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-fructe-67650.html, dar parca mi-ar fi placut sa aiba in blat si cacao, asa ca in reteta Claudiei https://www.bucataras.ro/retete/desert-prajitura-fina-cu-nuca-de-cocos-si-crema-de-vanilie-65818.html.Asa ca am facut un blat din albusuri si cacao, in doua straturi, cu fructe si o crema care initial s-a vrut acrisoara, dar in final a iesit ciocolatoasa. Pana la urma a iesit o prajitura delicioasa.
Albusurile aflate la temperatura camerei le mixam cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani. Adaugam uleiul, coaja rasa de lamaie, vanilia si faina amestecata cu praful de copt cernita in ploaie.
Amestecam usor cu o spatula. Pnnem intr-un alt vas 1/3 din compozitie si adaugam cacaua. Omogenizam si turnam compozitia cu cacao intr-o forma tapetata cu hartie de copt.Nivelam, apoi turnam compozitia alba.Deasupra punem coacazele usor decongelate pe care le-am tavalit prin putina faina.
Dam tava la cuptor pana trece proba scobitorii, apoui o scoatem si o lasam la racit Intre timp pregatim crema.
Punem intr-o craticioara cu fund dublu praful de budinca, cacaua, zaharul si adaugam in fir subtire laptele caldut, amestecand bine sa nu se faca cocoloase.Punem vasul la foc mic si amestecam continuu pana crema se ingroase.
Dam vasul jos, punem 50 gr unt si amestecam energic. Punem budinca la racit. Intre tip mixam untul ramas, apoi adaugam in el cate putina crema racita. Peste blatul racit, punem crema, radem ciocolata si dam prajitura la rece pentru cel putin 1 ora. Portionam prajitura inainte de servire.