Un mini Cheescake cu fructe de pădure, de urgență De ce???? Pentru că au rămas câteva fructe de pădure de la Pavlova și se întorcea Zmeul mijlociu din vacanță și nu se putea să nu am ceva bun prin casă! Așa, preparat ad-hoc, cu ingrediente ce le-am găsit în gospodărie, a ieșit super delicios! Spor și poftă bună!
Biscuții se sfărâmă sau se mărunțesc cu ajutorul robotului. Între timp se topește untul. Într-un vas mare se pun biscuții mărunțiți, untul topit, amestecându-se până ce se obține un aluat nisipos. Blatul de biscuiți se pune într-o tavă cu pereții detașabili, se presează bine cu fundul unui pahar, apoi se dă la rece ptr cca. 60 de minute.
Între timp se amestecă brânza mascarpone cu zahărul pudră până se obține o cremă spumoasă. Între timp gelatina se pune în apă rece, 3 linguri, sau conform indicațiilor de pe ambalaj, cca. 10 minute, apoi se încălzește până ce se diluează și se adaugă la crema de brânză, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele.
Se scoate blatul de biscuit se toarnă jumătate din crema de brânză, se presară cca. 250 g de fructe de pădure, se toarnă cealaltă jumătate de cremă și se dă la rece pentru cca. 60 de minute.
Între timp se prepară topping-ul. Într-un ibric se pun 250 ml apă rece, conținutul plicului de gelatină roșie, 3 linguri de zahăr și se pune la fiert la foc mediu amestecându-se continuu, cca. 10 min, apoi se adaugă fructele de pădure rămase, se amestecă ușor cât să se înglobeze, apoi se repartizează în mod uniform peste cheesecake-ul răcorit și se lasă la rece cca 4 ore sau mai bine până a doua zi.
Spor și poftă bună.