A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Farfale cu varza calita

Postat de: vasimur in Farfalle

  Se curăță ceapa, se spală și se taie foarte mărunt. Varza se pune în apă rece ca să se desăreze, cca 15 minute, se scurge de apă și se taie foarte mărunt. Se toarnă...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de fructe...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Mai intai separati ouale. Galbenusurile le bateti cu zaharul pana se albesc. Adaugati uleiul, laptele, vanilia si praful de copt. Incorporati si faina. Albusurile le mixati spuma cu un...Citeste continuarea

Desert tortulet Sf.Clement

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Mai intai am facut frisca, am mixat smantana dulce cu zaharul pana am obtinut o frisca ferma. Am amestecat mascarponele cu dulceata de capsuni. Separat am pus la hidratat gelatina cu apa rece (...Citeste continuarea

Orez cu muschiulet si mazare

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

 Taiati muschiuletul cuburi. Scoateti mazarea la decongelat. Ceapa se curata si se toaca marunt si se caleste in ulei impreuna cu muschiuletul taiat cuburi. Cand...Citeste continuarea

Desert biscuiti inimioare cu ciocolata

Postat de: eumimi in Dulciuri

Mai intai mixam untul moale impreuna cu zaharul pudra. Adaugam oul si mai mixam pana cand acesta se incorporeaza bine in aluat. Adaugam apoi faina si scortisoara si framantam un aluat, care...Citeste continuarea

Desert prajitura din albusuri cu...

Postat de: katty in Prajituri

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem consistenta unei smantani groase. Adaugam gemul de afine, uleiul, apoi cernem faina...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu boia si oregano

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Curatam cartofii, ii spalam bine si ii taiem in sferturi. Ii punem intr-o oala la fiert in apa cu o lingurita de sare pentru 7-8 minute. Scurgem apa si punem cartofii intr-un singur strat in...Citeste continuarea

Platica cu ceapa si lamaie - reteta...

Postat de: mihaelar63 in Peste

Platica curatata si spalata se sareaza, se stropeste cu putina zeama de lamaie. Spalati lamaile si le feliati. Curatati ceapa si o taiati rondele. Spalati ardeiul iute...Citeste continuarea

Tocana de cartofi cu carnat si...

Postat de: mihaelar63 in Porc

Curatati si spalati cartofii. Jumatate din cartofi se taie cuburi mai mari. Jumatate din cartofi se taie cuburi mai mici. Curatati si tocati marunt ceapa. Spalti carnea...Citeste continuarea

Salata de varza murata

Postat de: mihaelar63 in Salate

 Varza se scurge de zeama. Taiati varza in doua si apoi fideluta. Presarati piper proaspat deasupra. Adaugati ulei Amestecati varza cu ulei si piper....Citeste continuarea

Desert prajitura fara zahar cu...

Postat de: eumimi in Prajituri

Pregatim intai blatul: mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat galbenusurile, iar apoi faina si praful de copt si amestecam usor cu o lingura de lemn. Adaugam 200 g nuca...Citeste continuarea

Aperitiv pide -placinta cu carne

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Umplutura : ceapa se taie marunt si se caleste, se adauga ardeiul tocat si carnea.Cand carnea devine alba, se toarna apa si se fierbe 1 ora si 30 minute. Se adauga boia, sare, piper,cimbru si 2...Citeste continuarea

Orez prajit

Postat de: xana in Mancaruri de legume

Fierbem orezul in 600 ml de apa fierbinte. Cand este gata, il scurgem de apa si il dam deoparte.  In wok punem uleiul de masline, ceapa si usturoiul taiate fasii si amestecam pana...Citeste continuarea

Desert cosulete cu crema de vanilie...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Se face un aluat fraged din: făină, unt rece, untură, zahăr tos, ou, sare, bicarbonat și lapte dulce rece. Se frământă aluatul până ce se încorporează toate...Citeste continuarea

Mix de peste cu rosii si masline

Postat de: mihaelar63 in Peste

Pestii se curata de solzi, se despica si se spala bine. Salaul se incresteaza din loc in loc pe ambele parti. Increstati si jumatatile de crap. Crapul se taie in doua....Citeste continuarea

Desert prajitura cu ananas si fulgi...

Postat de: andaoana in Prajituri

  Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem pana cand se face ca si o bezea. Punem cele doua linguri de apa, fulgii de cocos, bicarbonatul si faina. Incorporam...Citeste continuarea

Desert turta dulce

Postat de: andaoana in Dulciuri

Inainte de a incepe, trebuie sa va spun ca exista in marile magazine un amestec de condiment pentru turta dulce. Eu am folosit 2 lingurite scortisoara macinata + 1 lingurita ghimbir pudra....Citeste continuarea

Desert fursecuri umplute cu cocos

Postat de: andaoana in Prajituri

Incepem sa pregatim aluatul astfel: untul impreuna cu laptele il topim pe foc mic. Dam deoparte si adaugam zaharul pudra, esentele, oul intreg si galbenusul (albusul o sa il folosim la...Citeste continuarea

Desert cozonac cu umplutura de mac...

Postat de: andaoana in Prajituri

Intr-un vas incalzim laptele impreuna cu zaharul, coaja de lamaie si cea de portocala. Cand este cald, desfacem in el drojdia si lasam deoparte. Ouale le batem impreuna cu putina sare...Citeste continuarea

Supa crema de dovleac

Postat de: andaoana in Supe

In cuptorul incins la 200 grade C, punem dovleac placintar la copt direct pe gril. Trebuie sa punem sub el o tava ca sa nu curga direct in cuptor.  Cand dovleacul este copt si intra...Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi de bezea si...

Postat de: diaconta in Prajituri

Am pregatit mai întâi crema ca sa se raceasca. Am mixat galbenusurile cu zaharul, am adaugat sucul de lamâie, praful de budinca, lapte cât sa diluez totul. Restul...Citeste continuarea

Pui cu orez

Postat de: UrsanMihaela in Pui

  Marinarea puiului :     Punem lamaia, uleiul de masline si sarea intr-un castronel. Cu o furculita batem putin aceasta compozitie pentru a se omogeniza....Citeste continuarea

Aperitiv cremwursti in aluat de...

Postat de: UrsanMihaela in Aperitive / Garnituri

Se scoate aluatul din congelator si se lasa pe masa sa se decongeleze.     Cand se poate desface, intindeti aluatul pe masa de lucru si portionati aluatul in 8 dreptunghiuri egale...Citeste continuarea

Mancare de ardei si rosii

Postat de: UrsanMihaela in Mancaruri de post

   Se coace ardeiul kapia, se curata de coaja si de seminte. Se taie bucati potrivite ca marine, dupa preferinta.    Intr-o tigaie se pune uleiul si cand este putin...Citeste continuarea

Desert prajitura cu ciocolata si...

Postat de: ctlina in Prajituri

Radeti ciocolata. Eu am folosit fulgi, dar vor cadea la fund. Este la fel de bun, dar reteta originala cere ciocolata rasa. Incalziti cuptorul la 180°C. Bateti ouale intregi cu...Citeste continuarea

Varza dulce cu sunca de porc sarata

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Spalati si curatati legumele. Intr-o oala adanca puneti la fiert carnea in 2 l de apa. Lasati sa fiarba 10 minute, aruncati apa si spalati repede sunca sub jet de apa rece. Puneti-o din nou...Citeste continuarea

Desert kouglof/ Guguluf briosa...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Ungeti bine cu unt forma de kouglof. Depuneti migdalele intregi pe fundul formei. Incalziti cuptorul la 180°C. Sfaramati si diluati drojdia proaspata in laptele caldut....Citeste continuarea

Varza acra cu carne de porc si...

Postat de: eumimi in Porc

Mai intai tocam varza, ii adaugam 1 cana de zeama de varza si 1 cana de apa, ceapa tocata marunt, morcovul ras pe razatoarea cu ochiuri mari si punem la fiert 35-40 de minute. Adaugam pasta...Citeste continuarea

Desert cosulete Pavlova cu crema de...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se mixeaza albusurile pana incep sa devina spuma. Se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. La final, se adauga otetul si se mai mixeaza. Se obtine o spuma foarte tare. Se...Citeste continuarea

Chiftelute cu sos de smantana...

Postat de: RODIMUR in Porc

Cum se prepara reteta Chiftelute cu sos de smantana reteta de chiftele moi si delicioase Carnea se spală, se scurge de apă, se curăță de vițe și de pielițe nedorite, după care se...Citeste continuarea

Salata de icre: Reteta simpla si...

Postat de: sufletista in Salate

Iata cum se prepara Salata de icre: Reteta simpla si gustoasa pentru un aperitiv traditional Punem 250 ml apa la fiert si cand da in clocot,adaugam grisul in ploaie,  continuu pana ce se...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu ovaz si unt de...

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol mixam untul moale cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o crema, adaugam oul si mixam pana ce se incorporeaza. Adaugam untul de arahide si dupa ce l-am incorporat, adaugam faina...Citeste continuarea

Desert tort cu trei straturi de...

Postat de: sufletista in Torturi

Blat -topim untul si il lasam sa se raceasca cat timp vom amesteca ingredientele solide. Intr-un bol amestecam faina, praful de copt, zaharul, zaharul vanilat, sare, cacaua. Batem oul dupa...Citeste continuarea

Salata de ardei

Postat de: xana in Salate

Taiem ardeii in cubulete mici, ceapa cat se poate de marunt, iar rosiile le curatam de seminte si le taiem la marimea ardeilor. Amestecam totul cu ulei de masline, zeama de lamaie, oregano,...Citeste continuarea

Pisica de mare la cuptor

Postat de: xana in Peste

Cartofii cu tot cu coaja si spalati ii ungem cu putin ulei si ii dam la cuptor. Pisam usturoiul si il amestecam cu sare, piper, paprika, coriandru praf si cateva linguri de ulei de masline....Citeste continuarea

Sos caramel

Postat de: xana in Sosuri

Amestecam apa cu zaharul pana devine un amestec omogen dar fara ca acesta sa se topeasca complet. Punem la foc mediu pana capata culoarea chihlimbarului fara sa amestecam deloc. Adaugam apoi...Citeste continuarea

Desert traditional, malai...

Postat de: amalia01 in Prajituri

Cum se prepara acest desert traditional, malai ardelenesc, dupa o reteta mostenita de la bunica Ouale le mixezi impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana cand devin spumoase. Adaugi,...Citeste continuarea

Cartofi taranesti cu carnat, la cuptor

Postat de: vasimur in Mancaruri de legume

Se spală bine cartofii și se pun la fiert, cu tot cu coajă, cca 20-25 minute. Se scurg de apă și după ce s-au răcit, se curăță de coajă și se taie cubulețe, nu prea mari....Citeste continuarea

Spaghetti alla puttanesca

Postat de: elucubratiiculinare in Spaghete

Spaghetti se pun la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Curățăm și tocăm mărunt usturoiul. Anșoa se toacă mai mare. Măslinele se înjumătățesc. Caperele se pun...Citeste continuarea

Aperitiv pancakes cu ciuperci

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Se spala ciupercile si se taie feliute. Sunca se taie in patratele, iar ardeiul kapia in bastonase micute. Intr-un bol se bat bine ouale cu sarea, piperul si boiaua. Se adauga apoi ciupercile,...Citeste continuarea

Salata cu hering si pastrav afumat

Postat de: mihaelar63 in Salate

Cartofii se curata si se taie feliute sau cuburi. Sarati usor cartofii. Pestele se curata de piele .[ eu nu o arunc, o pun sa dea gust bun intr-o ciorba de peste]. Tocati...Citeste continuarea

Chiftele cu ceapa marinata si maioneza

Postat de: UrsanMihaela in Porc

  Mod de preparare chiftele Din carnea tocata si celelalte ingrediente se formeaza un amestec omogen din care se modeleaza chiftelele mici si rotunde.    Aceste chiftele se...Citeste continuarea

Desert tort de mere cu crema de...

Postat de: UrsanMihaela in Torturi

    Intr-o oala mai larga de 4 l in care vom face tortul, se pun 200 g de zahar pe care il vom carameliza. Mai exact, se pune oala pe foc si vom amesteca zaharul pana cand se topeste...Citeste continuarea

Cea mai buna reteta de musaca de...

Postat de: RODIMUR in Porc

Preparare Cea mai buna reteta de musaca de cartofi felii si carne de porc Carnea se spală, se scurge bine de apă, se curăță de vițe și pielițe nedorite și se toacă. Cartofii se...Citeste continuarea

Desert cheesecake Raffaello

Postat de: amalia01 in Torturi

  Biscuitii ii sfarami. Margarina o pui la topit si apoi o torni peste biscuiti si omogenizezi. Compozitia astfel obtinuta o asezi intr-o forma circulara cu pereti detasabili si o...Citeste continuarea

Pui copt cu cartofi

Postat de: mihaelar63 in Pui

Carnea de pui se spala si se sareaza. Cartofii, morcovii, ceapa si usturoiul se curata si se spala. Ceapa se taie rondele, usturoiul se feliaza. Cartofii si morcovii se...Citeste continuarea

Desert clatite pufoase

Postat de: eumimi in Dulciuri

Batem bine ouale cu zaharul, adaugam uleiul si faina si amestecam bine. Turnam laptele in fir subtire. La prima clatita ungem tigaia cu ulei, la urmatoarele nu mai este nevoie. Punem...Citeste continuarea

Desert rulada cu crema de ness si...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Albusurile reci, le mixati pana devin spuma. Adaugati indulcitorul, mixati pana se topeste, apoi puneti si zeama de lamaie. Adaugati faina, praful de copt, vanilia si amestecati cu o...Citeste continuarea

Ciorba de porc cu varza

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Carnea de porc se pune la fiert  in apa cu sare si se lasa pana da un clocot bun [ 15 minute ]. Scurgeti carnea de zeama. Curatati si spalati legumele. Tocati marunt...Citeste continuarea

Pasta de ardei kapia copti si...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Dacă ardeii sunt copți și congelați, lăsați-i să se decongeleze și strecurați-i bine de lichidul pe care-l lasă. Dacă nu aveți ardei copți, atunci va trebui să spălați, apoi să...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

ieri la 09:41

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

pe 05.09 la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]