Am făcut adeseori ouă umplute, cu diferite ingrediente, dar acum aceasta a fost comanda, cu pate din ficăței de pui, însă fără maioneză.
Din ingredientele de mai jos am făcut 4 ouă umplute (8 jumătăți).
Se prepară pateul de ficăței de pui după cum urmează:
/www.bucataras.ro/retete/pate-din-ficatei-de-pui-85704.html
Se fierb 4 ouă tari, se lasă să se răcească, se curăță de coji și se taie în jumătăți.
Se răzuie gălbenușurile și se adaugă în pateul de ficăței de pui, după care se omogenizează bine compoziția.
Se lasă umplutura la frigider cel puțin 15 minute ca să se mai întărească untul, după care se pune într-un posh și se umplu jumătățile de ouă.
Se decorează cu: măsline, feliuțe de roșii, gogoșar, verdeață...
Se păstrează la frigider, până ce se servește.
1
La prepararea pateului curățați bine ficățeii de nervuri și de fiere, ca să nu dea un gust amar preparatului.
2
Nu prăjiți prea tare ficățeii, ca să nu devină amari.
3
Ingredientele trebuie mixate bine, pentru a rezulta o pastă fină.
4
Păstrați preparatul la frigider, până ce se servește.