Am constatat ca fetelor mele le plac foarte mult preparatele de acest fel: cu brânză și legume multe. Această budincă este foarte ușor de pregătit, iar de mâncat nu mai spun. A fost foarte lăudată, iar bubulina mea cea mică (de 1 an și 10 luni) a mâncat-o cu poftă.
Desfaci buchețelele de broccoli și le fierbi în apă clocotită cu sare pentru 3 minute.
Cureți dovlecelul și îl rază pe răzătoarea cu ochiuri mici, apoi îl scurgi bine de apă.
Mixezi ouăle cu smântâna. Adaugi sare și piper după gust. Adaugi brânza de vaci și amesteci. Adaugi dovlecelul și amesteci până se omogenizează compoziția.
Speli ardeiul gras și îl tai cubulețe. Speli ceapa verde și o tai felii și le amesteci cu brânza.
Ungi vasul yena cu unt și presari pesmetul. Torni compoziția de brânză.
Speli roșiile cherry și le tai în jumătate și le așezi deasupra compoziției de brânză, alternându-le cu broccoli.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru circa 50 de minute, până se rumenește frumos.
Lași să se răcească puțin și tai budinca.