A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Plachie de macrou

Postat de: oanapl in Peste

Cureți peștii de solzi, îi speli foarte bine și îi dai cu sare. Îi pui pe grătar și îi frigi. Separat, pregătești sosul: călești ceapa tăiată juliene și...Citeste continuarea

Salata cu avocado, ton, porumb, rodie

Postat de: oanapl in Salate

Cureți avocado și îl tai cubulețe. Desfaci rodia și scoți semințele. Tai ceapa verde rondele. Scurgi uleiul din conservele de ton. Amesteci ingredientele. Adaugi boabe de porumb...Citeste continuarea

Aperitiv chec cu ardei, masline si...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Amesteci făina cu praful de copt. Folosind un mixer, bați ouăle cu sare până devin pufoase. Adaugi uleiul și mixezi. Încorporezi făina cu praful de copt amestecând ușor de...Citeste continuarea

Cartofi copti cu bacon

Postat de: cristina1985 in

Se spala bine cartofii si se inteapa cu furculita, pe toate partile. Se ung cu 1 lg ulei de masline si se introduc in cuptor, pana sunt copti (cam 1 ora si 15 minute pana la 2 ore-depinde de...Citeste continuarea

Lipii cu ierburi italiene

Postat de: simona72 in

Pentru lipii: framantati un aluat cu mana sau pentru a scurta timpul de pregatire, folositi un robot de bucatarie. Se amesteca toate ingredientele mai putin apa fierbinte. Cand ati obtinut...Citeste continuarea

Socata

Postat de: Corina33 in Bauturi

Se pune la fiert 1 litru de apa împreună cu zahărul și zeama de la 1/2 lămâie și se fierbe cam 5 minute. Se spală puțin florile de soc ca să nu rămână gâze pe...Citeste continuarea

Chiftele din legume la cuptor

Postat de: momo121 in Mancaruri de legume

Legumele le curatam si le spalam bine. Dovlecelul, morcovii si cartofii ii dam pe razatoare mica. Ceapa si ardeiul ii tocam marunt.  Intr-un bol punem legumele date pe razatoare, dar...Citeste continuarea

Aperitiv placinte cu telemea

Postat de: privatelaura in Aperitive / Garnituri

Untul rece se taie cubulețe. Se pune într-un castron, se adaugă smântâna rece, ouăle și se frământă ușor. Se adaugă telemeaua rasă și făina. Se frământă...Citeste continuarea

Salata de varza cu ton si rosii...

Postat de: merisor67 in Salate

Tocăm varza fideluță, apoi o frecăm cu puțină sare și o stropim cu zeamă de lămâie. O lăsăm așa 10-15 minute, să-și lase sucul, timp în care pregătim și restul...Citeste continuarea

Dovlecei in crusta din fulgi de...

Postat de: merisor67 in Mancaruri de legume

Spălăm bine dovleceii și îi feliem în rondele de 3-4 mm grosime. Așezăm rondelele pe un suport și presărăm sare peste ele pentru a le ajuta să elimine din zeamă. Le...Citeste continuarea

Desert mini pancakes cu piersici

Postat de: merisor67 in Dulciuri

Punem untul la topit și îl lăsăm să se răcească. Punem bicarbonatul în zeama de lămâie, să se activeze. Spălăm bine piersicile și le transformăm în piure,...Citeste continuarea

Placinte in aluat fraged cu pui,...

Postat de: simona72 in

Pentru aluat: in robotul de bucatarie se pune faina, sarea, boiaua, cimbrisorul. Se dau cateva pulsatii sa se amestece ingredientele. Se adauga untul, se porneste robotul si se lasa pana obtinem...Citeste continuarea

Tarta cu sparanghel

Postat de: oanapl in Mancare copii

Din ingredientele de mai sus framanti un aluat fraged, dupa care il pui in frigider pentru cel putin o ora. Sparanghelul trebuie mai intai spalat, curatat si fiert. Intre timp, intr-o oala...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema din gem...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Pentru blat se separă mai întâi albușurile de gălbenușuri. Se mixează albușurile cu sare, până ce încep să crească, apoi se adaugă treptat, mixând...Citeste continuarea

Smoothie & Milkshake de banane si...

Postat de: vasimur in Love Smoothies

Decojim bananele și le tăiem bucățele, nu prea mari. Îndepărtăm cotoarele capșunilor și le tăiem tot bucățele mai mici. Fructele astfel pregătite, le punem în congelator,...Citeste continuarea

Papricas de pui cu galuste

Postat de: mirela0911 in

Papricasul: Se spala carnea si se portioneaza, apoi se lasa sa se scurga de apa sau se sterge cu prosoape absorbante. Se lasa deoparte. Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Intr-o...Citeste continuarea

Chiftele de post, din cartofi si...

Postat de: vasimur in Mancaruri de post

Se curăță cartofii, se spală bine și se taie bucăți mai mari. Se pun la fiert în apă cu puțină sare, atunci când apa clocotește. Sunt gata când intră ușor furculța...Citeste continuarea

Spaghete cu chiftelute din carne de...

Postat de: Pungasa_Rogue in

Intr-un castron se pun carnea, pesmetul, condimentele pentru chiftele de la Delikat, oul si putin cimbrisor uscat. Se amesteca toate ingredientele si se formeaza cu mainile umede chiftelutele,...Citeste continuarea

Cartofi noi aromatizați, la cuptor

Postat de: RODIMUR in

Cartofii noi se curăță, se spală bine în câteva ape și se pun la fiert, la foc iute, într-o oală cu multă apă și sare. Când cartofii au fiert, se strecoară de...Citeste continuarea

Desert negresa cu nuci si cirese

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se dau deoparte. Se mixeaza zaharul cu untul. Se...Citeste continuarea

Desert pariziene cu jeleu de cirese

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Aluatul: Se prepara maiaua. Se incalzesc usor cca 150 ml lapte. Se adauga 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia. Se amesteca bine apoi se lasa sa se activeze. Intr-un bol se cerne faina si se...Citeste continuarea

Hamburger cu friptura

Postat de: sufletista in Sandvisuri

Pregatim prima data legumele care le vom spala si le vom lasa sa se scurga bine de apa. Taiem rosia si ceapa rondele. Castravetii, daca dorim, ii curatam de coaja, dupa care taiem fasii...Citeste continuarea

Varza cu costita de porc afumata

Postat de: AdrianUdrea in Porc

Se portioneaza costita, se asezoneaza cu condimente si se asaza intr-o tava de cuptor cu ulei. Se da la cuptor pentru 40-50 de minute, la 175 de grade C, intorcand-o de pe o parte pe cealalta,...Citeste continuarea

Aripioare la cuptor cu Delikat

Postat de: Valclaudia in

Transam aripioarele, le clatim in apa rece si le stergem cu servetele absorbante de bucatarie. Preincalzim cuptorul la 180 Grade Celsius. Peste aripioarele transate punem 2 lingurite...Citeste continuarea

Desert chec cu mac si cirese

Postat de: sufletista in Dulciuri

Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam pana ce isi dubleaza volumul si devine o bezea lucioasa. Adaugam uleiul in fir subtire mixam pana ce se omogenizeaza....Citeste continuarea

Guacamole

Postat de: gurita_ta2005 in Salate

Mai intai se pregatesc celalalte ingrediente care se pun toate separat. Se vor pune peste avocado dupa gust. Ceapa rosie se toaca marunt, usturoiul se da pe razatoarea mica, iar rosia se curata...Citeste continuarea

Supa de conopida si baby morcovi

Postat de: Valclaudia in

Legumele se curata si se spala sub jet de apa rece. Ceapa verde se taie rondele, ardeiul si telina se taie cubulete, apoi se pun la sotat in ulei de masline pentru 2-3 minute. Adaugam putina...Citeste continuarea

Cartofi noi cu rozmarin si Delikat

Postat de: Valclaudia in

Am spalat foarte bine cartofii noi sub jet de apa, apoi i-am taiat in doua. Am preincalzit cuptorul la 200 grade Celsius. Cartofii i-am pus in tava, peste acestia am turnat uleiul de floarea...Citeste continuarea

Desert rulada cu crema de vanilie,...

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Pentru foaie: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi 2 linguri de zahăr. Separat, se bat gălbenuşurile cu restul de zahăr. Apoi se toarnă gălbenuşurile...Citeste continuarea

Desert waffle cu capsuni

Postat de: sufletista in Dulciuri

Mixam ouale cu zaharul pana ce devin o compozitie cremoasa, adaugam untul topit, laptele la temperatura camerei, omogenizam. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, coaja de lime, esenta de...Citeste continuarea

Desert prajitura de post cu visine...

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Uleiul se pune intr-un castron din plastic incapator impreuna cu zaharul, coaja rasa de lamaie, praful de copt si pudra de turmeric. Mixam cateva minute, apoi adaugam apa si faina. Amestecul...Citeste continuarea

Salata din fructe de vara

Postat de: Valclaudia in Salate

Spalam fructele si le uscam cu servetele absorbante de bucatarie. Curatam rodia si scoatem semintele. Fructele se taie cuburi de dimensiunea dorita si se pun intr-un castron incapator...Citeste continuarea

Somn cu jambon

Postat de: sufletista in

Bucatile de peste le spalam, le stergem cu un prosop de hartie. Intr-un bol adaugam condimente, ulei de masline, usturoiul zdrobit, amestecam si condimentem peste, acoperim si dam deoparte cat...Citeste continuarea

Snitele de pui cu sos de spanac

Postat de: sufletista in Dulciuri

Pieptul de pui se spala, se sterge cu un prosop, se feliaza felii care le vom bate putin cu ciocanul pentru snitele. Intr-un bol amestecam uleiul de masline cu condimentele, adaugam snitele,...Citeste continuarea

Friptura de porc si cartofi cu unt...

Postat de: merisor67 in

Pentru friptura de porc, portionam carnea, o asezam in tava si presaram condimentele peste ea. O amestecam bine cu condimentela sa se pudreze uniform, apoi acoperim tava si o dam 30 de minute...Citeste continuarea

Pui pe sticla cu ostropel

Postat de: eumimi in

Pregatim mai intai puiul. Il ungem pe toata suprafata si in interior cu condiment pentru pui de la DELIKAT. Umplem o sticla de 500 ml cu apa si cu 2 linguri de ulei. Asezam puiul pe sticla si il...Citeste continuarea

Fish and Chips englez

Postat de: ctlina in Peste

Amestecati faina cu un varf de sare si incorporati treptat berea. Puneti galbenusul si apoi incorporati albusul batut spuma. Spalati pestele, uscati-l cu un prosop. Taiati pestele bucati,...Citeste continuarea

Gulas cu galuste si cartofi

Postat de: licurici_lra in

1.        Carnea se taie fasii, se da prin faina si amestec de ierburi si boia, apoi se prajeste in putin ulei, adaugandu-se apa, din cand in cand, sa nu se...Citeste continuarea

Dovlecei pane cu marar si oregano

Postat de: eumimi in Mancaruri de legume

Mai intai batem ouale si adaugam in ele sare, marar uscat si oregano. Punem faina intr-o farfurie si adaugam si aici marar si oregano. Dovlecelul il taiem rondele subtiri. Prajim...Citeste continuarea

Desert prajitura frageda cu branza...

Postat de: oanapl in Prajituri

Amesteci brânza dulce cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat, esența de lămâie. Adaugi făina și omogenizezi. Abușuri le bați bine cu un praf de sare si le...Citeste continuarea

Mancare de ciuperci

Postat de: UrsanMihaela in Mancaruri de post

Se pune ulei intr-o tigaie, se lasa sa se incinga. Se adauga ceapa impreuna cu morcovul si radacina de patrunjel taiate marunt. Se lasa ceapa sa devina aurie, se adauga ciupercile ( taiate felii...Citeste continuarea

Gratin de cartofi cu ierburi aromate

Postat de: cristina1985 in

Pulpele de pui se curata de piele si se  pun intr-o tigaie cu putina apa, cu capac, timp de 1 ora si 30 minute, timp in care mai adaugati lichid (apa). Cartofii se taie cu o razatoare...Citeste continuarea

Supa crema de telina cu crutoane

Postat de: cristina1985 in

Se fac crutoanele: Se face un amestec de ulei de masline, cu usturoi maruntit, oregano si cimbrisor (uscate). Se taie bagheta in felii, apoi in patru bucati si se pun intr-o tava. Se toarna cu...Citeste continuarea

Bulete din cascaval, cas sarat si...

Postat de: RODIMUR in

Cașul sărat și cașcavalul se răzuiesc pe răzătoarea mică. Se amestecă cele două tipuri de brânză, se adaugă ouăle, sarea, ierburile italiene și apoi făina amestecată cu...Citeste continuarea

Pateuri cu carne

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Aluatul se lasa la dezghetat. Ceapa se curata, se toaca si se pune la calit in ulei 3-4 minute. Se adauga carnea tocata, pasta de tomate si se amesteca sa nu se prinda pana lasa zeama. Se...Citeste continuarea

Desert pandispan cu capsuni

Postat de: eumimi in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile la batem spuma cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul, apoi le adaugam albusurilor. Le incorporam bine si adaugam treptat faina si...Citeste continuarea

Supa de legume cu naut, cavolo nero...

Postat de: Satisfyyourcravings in Supe

Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Chorizo se taie in felii subtiri si se soteaza cateva minute intr-o oala cu fund dublu pana cand devine crocant. Se transfera pe o farfurie. In grasimea...Citeste continuarea

Cosulete cu carne pentru picnic

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Am lasat la dezghetat aluatul. Apoi m-am apucat sa fac umplutura. Am curatat cartofii si i-am dat pe razatoarea mare. Am pus tigaia wok pe foc, am lasat-o sa se incinga, apoi am pus cca 30 ml...Citeste continuarea

Placinta cu fasole si carne tocata

Postat de: Satisfyyourcravings in Vita

Carnea tocata se gateste la foc mare 15 minute, pana devine bruna si crocanta. Se toaca frunzele rozmarinului si se adauga, impreuna cu fasolea scursa de apa, peste carne. Se mai lasa 8...Citeste continuarea

Desert tort Mihai, 18 ani

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat: blatul l-am facut cu o zi inainte pentru ca se taie mai bine a doua zi. Am mixat albusurile cu sarea pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Melanzane alla parmigiana – Reteta simpla, rapida si plina de savoare

de vasimur 4

pe 29.08 la 16:08

Plăcinte daneze cu caise - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 29.08 la 13:57

Cheesecake cu Oreo - Rețeta delicioasă, fără coacere

pe 29.08 la 11:55

Tiramisu cu sticksuri de ciocolată - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.08 la 09:31

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]