Aperitiv placinte cu faina fara gluten cu branza si marar

de trifadalia in Aperitive / Garnituri, 18 Iul 2018 | 9186 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingura de untura
  • 400 ml lapte
  • drojdie cat o nuca
  • sare
  • 500 gr branza de burduf
  • 1 legatura de marar
  • ulei pentru prajit.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinte cu faina fara gluten cu branza si marar:

Se pune faina intr-un castron, se face un locas in care se adauga maiaua facuta din laptele caldut si drojdie.

Se amesteca oul cu untura la temperatura camerei si se toarna peste maia, se adauga si sarea si se amesteca pana se formeaza un aluat omogen si mai moale. Se lasa jumatate de ora sa dospeasca.

Intre timp branza se amesteca cu mararul.

Dupa ce aluatul este dospit, se ia cate un bot din aluat, se intinde putin cu sucitorul, peste el se pune branza si mararul, apoi se formeaza ca un pliculet care se intinde mai departe cu sucitorul. Aceste placinte se prajesc in ulei.

TIPS-URI

1

Aluatul fără gluten nu este la fel de elastic ca si cel din faina de grâu, iar la faina fără gluten trebuie mai mult lichid.

2

Am folosit lapte si ou ca sa nu se întărească plăcintele prea tare când se răcesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte cu faina fara gluten cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Rocsi 1

20.07.2018, 21:32

Ce bune sunt aceste placinteeee! Nu mananc branza de burduf, eu imi fac cu cascaval de obicei, dar sunt grozave!

dantes 1

24.07.2018, 18:33

Bune!

Ina 1

25.07.2018, 09:05

Ooooo, da!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua de Paste