Aperitiv placinte cu faina fara gluten cu branza si marar

de trifadalia in Aperitive / Garnituri, 18 Iul 2018 | 9593 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingura de untura
  • 400 ml lapte
  • drojdie cat o nuca
  • sare
  • 500 gr branza de burduf
  • 1 legatura de marar
  • ulei pentru prajit.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinte cu faina fara gluten cu branza si marar:

Se pune faina intr-un castron, se face un locas in care se adauga maiaua facuta din laptele caldut si drojdie.

Se amesteca oul cu untura la temperatura camerei si se toarna peste maia, se adauga si sarea si se amesteca pana se formeaza un aluat omogen si mai moale. Se lasa jumatate de ora sa dospeasca.

Intre timp branza se amesteca cu mararul.

Dupa ce aluatul este dospit, se ia cate un bot din aluat, se intinde putin cu sucitorul, peste el se pune branza si mararul, apoi se formeaza ca un pliculet care se intinde mai departe cu sucitorul. Aceste placinte se prajesc in ulei.

TIPS-URI

1

Aluatul fără gluten nu este la fel de elastic ca si cel din faina de grâu, iar la faina fără gluten trebuie mai mult lichid.

2

Am folosit lapte si ou ca sa nu se întărească plăcintele prea tare când se răcesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte cu faina fara gluten cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf