Supa de la 1913 actualizata

de Constelatialeu in Supe, 17 Iul 2018 | 3882 vizualizari

 

Cum nu pot sta deoparte cand e vorba de provocari, mi-am zis hai la treaba ca nu e de stat....mai ales ca anul de gratie 1913 e anul nasterii mamei tatalui meu de la care, aproape fara sa-mi dau seama, am invatat o multime de chestii legate de ''bucatareala''....Deci pe ea ''Provocarea GastroArt''

 

INGREDIENTE

  • 1 rasol de vita cca 500 g (era bine daca avea mai multa maduva)
  • 1 ardei gras
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 2 cepe albe
  • sare
  • cca 100 g paste Panzani- farfalle
  • patrunjel verde
  • ulei 20 ml
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de la 1913 actualizata:

In primul rand am spalat rasolul, l-am asezat in vasul Crock-pot-ului si am acoperit cu apa (aproximativ 2 l), am presarat un pic de sare si am setat functia high, am lasat cca 2 ore.

Separat am spalat legumele fara sa le curat de coaja, le-am uscat, le-am stropit cu ulei si am presarat un pic de sare si le-am bagat la cuptor pentru cca 30 min sa se coaca. Dupa ce s-au copt, le-am scos din cuptor si le-am lasat sa se raceasca, dupa 2 ore cat a fiert carnea la crock am adaugat si legumele, asa intregi si am mai lasat cca. 1 ora. Apoi am scos rasolul si legumele, am strecurat zeama in alta oala.

Separat am pus legumele cu apa rece in blender si le-am blendat, apoi am adaugat amestecul in zeama de supa, am clatit blenderul cu apa rece si am turnat totul in oala, cca. 3 l de supa amestecata cu legume coapte si blendate. Am adaugat cca 100 g farfalle si am pus la fiert, cat sa dea in clocot si sa fie fierte pastele.

Separat am scos maduva din os, am maruntit carnea de vita si am adaugat-o in supa, am potrivit de sare si am lasat sa mai fiarba 5 minute, am stins focul si am tocat patrunjel proaspat. Am servit cu crutoane din paine neagra cu ierburi de gradina. Mie una mi-a placut tare mult gustul de la legumele coapte. 

PS. Cosmin Dragomir - GastroArt a dat un pont cu ceapa coapta, eu am plusat si am copt toate legumele....

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de la 1913 actualizata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

StuparuFlorica 1

03.03.2019, 09:58

Este foarte buna.Imi place.

Merisor 1

06.03.2019, 06:35

Oare unde am fost eu când ai postat rețeta asta? ? Foarte mult îmi place supa ta cu legume coapte. Sincer, credeam că e o supă clasică de vițel, dar când am citit, chiar interesantă este.

Alina StavarStavar 1

10.03.2019, 17:22

Foarte interesant!🙂

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Supa din rasol de vitel, cu galuste de gris