Supa cu zdrente

de abetina in Supe, 15 Iul 2018 | 7683 vizualizari

 

"Provocarea GastroArt"

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru supa:
  • 2 bucati rasol de cocos de tara
  • 3 cepe
  • 1/2 radacina de telina
  • 4 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 2 radacini patrunjel
  • 3 cartofi
  • 1 lingurita sare
  • 1 ou
  • Ingrediente pentru taitei:
  • 150 gr faina de grau
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita piper macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu zdrente:

 Mod de preparare pentru taitei:
  Se pune intr-un vas putina faina, un ou, putina sare si putin piper macinat, se framanta un aluat foarte tare. Se spune ca acest aluat este aluatul unei femei zgarcite care facea in casa taitei doar cu ou, sare si faina si din ei pregatea mancarurile din casa, nu punea apa in aluat sa nu fie mult, sa fie putin si bun. Eu zic ca este asa cum zicea ea, "putin si bun", asa pregatea bunica, mama si eu dupa ele, putin si bun!
  Se intinde aluatul pe masa de lucru in foaie subtire, se presoara faina peste foaie, se ruleaza si se taie fideluta foarte subtiri, dupa care se imprastie pe masa sa se desprinda unii de altii si se pun in supa cand aceasta va fi gata.


 Mod de preparare pentru supa:
   Se pun bucatile de rasol de cocos la fiert, se trag cateva clocote, atat cat sa putem spumui supa, apoi se adauga legumele taiate dupa preferinta, mai putin ceapa care se pune intreaga. Se pune apa cam cat sa cuprinda toate legumele, se adauga sare dupa gust si se fierbe la foc potrivit, daca se poate cu capac peste oala. Cand carnea si legumele sunt fierte, se strecoara supa si se adauga taietei facuti in casa, se lasa la fiert cam 10 minute la foc potrivit cu capac peste oala, dupa care se opreste focul si se adauga un ou batut, dar nu prea batut, este bine sa fie pus si fara sa fie batut, doar sa fie amestecat in oala cu o furculita in momentul cand se da drumul in oala si asa zdrentele vor iesi mai mari si mai in evidenta. Se serveste cu ardei iuti murati.

Sa aveti pofta, dragilor!
  

TIPS-URI

1

Din carne se poate face o friptura cu un piure din legumele fierte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu zdrente" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (12)

mihasara 1

18.07.2018, 08:37

RuxyRux 1

18.07.2018, 11:34

Ce bunatate!

dantes 1

21.07.2018, 09:40

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Supa din rasol de vitel, cu galuste de gris