"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"
Reteta de sezon, imbunatatita cu amestec de ierburi si marar de la Delikat :)
Dovleceii se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare si se presara cu sare.
Se lasa intr-o sita pentru a se scurge lichidul din ei, apoi se prezeaza bine intre palme pentru a elimina complet zeama.
Trecem si morcovul prin razatoare si stoarcem bine de suc.
Branza se rade si ea, apoi se amesteca cu dovleacul si morcovul bine stoarse.
Adaugam amestec ierburi si marar de la Delikat, usturoi pisat, oua, patrunjel tocat si piper.
Compozitia se definitiveaza, adaugand pesmet atat cat sa obtinem o pasta care sa nu curga.
Se formeaza chiftelute care se prajesc in ulei bine incins, dupa care se scot pe servetele de hartie pentru eliminarea grasimii in exces.
Sunt bune reci, dar si calde, cu moderatie ( sa nu vi se aplece J)) ).
1
Cantitatea de pesmet si numarul de oua utilizate depind de cat de mari sunt dovleceii si cat de bine sunt scursi.
2
Daca branza este prea sarata, nu mai puneti sare peste dovlecei. Lasati-i mai mult in sita, pentru a-si lasa sucul.