Rulada cu crema de branza si afine

de Oana in Prajituri, 8 Mar 2010 | 7206 vizualizari

 

De 8 Martie, La multi ani, mama!

 

INGREDIENTE

  • Pentru rulada:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • Pentru crema:
  • 250 g branza de vaci
  • 1 lingura zahar pudra
  • 3 linguri sirop concentrat de afine
  • 1 filola esenta de rom
  • un pumn de afine
  • Decor:
  • 250 g frisca lichida
  • 1 lingura sirop de afine
  • cateva afine
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de branza si afine:

Se prepara intai crema. Untul moale se freaca cu zaharul pudra, apoi se adauga branza de vaci si siropul de afine, mixand bine. La final se pune esenta de rom. Se pastreaza la rece.

Pentru rulada, se incinge intai cuptorul, la foc mediu. Galbenusurile se bat spuma cu zaharul, pana se albesc sis e umfla bine, aproximativ 10 minute. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se amesteca albusurile cu galbenusurile, amestecand cu o lingura de lemn, de sus in jos, sa nu se lase spuma. Se adauga treptat cate o lingura de faina,amestecand lejer. Se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt si se pune aluatul. Se coace pe gratarul din mijloc pana devine aurie.

Se uda un prosop de bucatarie si se aseaza pe masa. Se rastoarna foaia de rulada pe prosopul umed si se indeparteaza hartia de copt. Se aseaza crema peste foaie, apoi se presara afinele. Cu ajutorul prosopului se ruleaza bine si apoi se aseaza pe o tava. Se raceste foarte repede.

Se prepara apoi frisca, amestecand-o cu mixerul, impreuna cu siropul de afine si se decoreaza.

TIPS-URI

1

In loc de sirop de afine se poate folosi zeama de dulceata de afine.

2

Siropul de afine l-am luat de a plafar, este natural, cu zahar invertit si obtinut prin macerare la rece. Este delicios si plin de vitamine, preparat cu apa rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de branza si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

georgiaav 1

14.03.2010, 11:08

scuze dar nu ai trecut untul , ce cantitate?

Akita_Inu99 1

17.11.2010, 21:40

Am facut reteta asta, doar ca am pus afine si zmeura iar la umplutura un sirop extraordinar de bun de zmeura si gem de afine. Prietenul meu a mancat la micul dejun, asa mult i a placut. Sincera sa fiu Oana, m-am logat pe site ul asta doar pentru tine sa te felicit. Am facut cateva retete chinezesti din cele postate doar ca nu ca la carte, am facut eu mici schimbari de ingrediente. S a lins ~~pe bot~~ toata lumea. Sunt curioasa de ceva, tu muncesti ca tot omul?? Adica ai timp sa gatesti mereu , sa si calatoresti si sa le mai si postezi, aaa, si sa raspunzi si la fete. Bv, tie, cat despre retete, nu toate le prefer dar cateva mi-au schimbat felul de a gati , cel putin pentru o perioada. Numai bine!

Oana 1

19.11.2010, 20:31

Multumesc frumos pt. aprecieri, ma bucur ca ai venit la noi Cand eu si Bucataras am facut site-ul stateam acasa si ce-i drept aveam timp mai mult, dar acum da, lucrez si mai fac si restul, chiar daca nu raspund la toate comentariile sunt in umbra

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cafelina