Rulada cu crema de branza si afine

de Oana in Prajituri, 8 Mar 2010 | 7509 vizualizari

 

De 8 Martie, La multi ani, mama!

 

INGREDIENTE

  • Pentru rulada:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • Pentru crema:
  • 250 g branza de vaci
  • 1 lingura zahar pudra
  • 3 linguri sirop concentrat de afine
  • 1 filola esenta de rom
  • un pumn de afine
  • Decor:
  • 250 g frisca lichida
  • 1 lingura sirop de afine
  • cateva afine
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de branza si afine:

Se prepara intai crema. Untul moale se freaca cu zaharul pudra, apoi se adauga branza de vaci si siropul de afine, mixand bine. La final se pune esenta de rom. Se pastreaza la rece.

Pentru rulada, se incinge intai cuptorul, la foc mediu. Galbenusurile se bat spuma cu zaharul, pana se albesc sis e umfla bine, aproximativ 10 minute. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se amesteca albusurile cu galbenusurile, amestecand cu o lingura de lemn, de sus in jos, sa nu se lase spuma. Se adauga treptat cate o lingura de faina,amestecand lejer. Se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt si se pune aluatul. Se coace pe gratarul din mijloc pana devine aurie.

Se uda un prosop de bucatarie si se aseaza pe masa. Se rastoarna foaia de rulada pe prosopul umed si se indeparteaza hartia de copt. Se aseaza crema peste foaie, apoi se presara afinele. Cu ajutorul prosopului se ruleaza bine si apoi se aseaza pe o tava. Se raceste foarte repede.

Se prepara apoi frisca, amestecand-o cu mixerul, impreuna cu siropul de afine si se decoreaza.

TIPS-URI

1

In loc de sirop de afine se poate folosi zeama de dulceata de afine.

2

Siropul de afine l-am luat de a plafar, este natural, cu zahar invertit si obtinut prin macerare la rece. Este delicios si plin de vitamine, preparat cu apa rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de branza si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

georgiaav 1

14.03.2010, 11:08

scuze dar nu ai trecut untul , ce cantitate?

Akita_Inu99 1

17.11.2010, 21:40

Am facut reteta asta, doar ca am pus afine si zmeura iar la umplutura un sirop extraordinar de bun de zmeura si gem de afine. Prietenul meu a mancat la micul dejun, asa mult i a placut. Sincera sa fiu Oana, m-am logat pe site ul asta doar pentru tine sa te felicit. Am facut cateva retete chinezesti din cele postate doar ca nu ca la carte, am facut eu mici schimbari de ingrediente. S a lins ~~pe bot~~ toata lumea. Sunt curioasa de ceva, tu muncesti ca tot omul?? Adica ai timp sa gatesti mereu , sa si calatoresti si sa le mai si postezi, aaa, si sa raspunzi si la fete. Bv, tie, cat despre retete, nu toate le prefer dar cateva mi-au schimbat felul de a gati , cel putin pentru o perioada. Numai bine!

Oana 1

19.11.2010, 20:31

Multumesc frumos pt. aprecieri, ma bucur ca ai venit la noi Cand eu si Bucataras am facut site-ul stateam acasa si ce-i drept aveam timp mai mult, dar acum da, lucrez si mai fac si restul, chiar daca nu raspund la toate comentariile sunt in umbra

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere, mac si crema de vanilie