Iahnie de linte cu afumatura
Postat de: novembber in Mancaruri cu carneLintea se lasa la inmuiat in apa caldutza - eu am lasat-o 4 ore, se scurge si se pune la fiert in apa multa. Cand da in clocot se ia de pe foc, se scurge apa si se pune iar la fiert...Citeste continuarea
Inima cu sos de ceapa
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneInima se curata de pelite si zgarciuri , se portioneaza in fasii lunguiete si inguste , se spala foarte bine cu apa rece . Ceapa se curata si se taie solzisori . Se pune uleiul la incins, se...Citeste continuarea
Inghetata Caramel
Postat de: gugugh in DulciuriOuale se bat cu zaharul bine si subtiem cu laptele. Compozitia o fierbem la foc mic pana se ingroasa . Se da la rece. Intre timp pregatim zaharul caramel astfel: se topeste zaharul pana se...Citeste continuarea
Iahnie de fasole cu carnatzi
Postat de: MotanLaOale in Mancaruri cu carneFasolea se pune in apa de seara pana dimineatza.A doua zi se spala se pune la fiert in oala sub presiune 1 ora. Ceapa se taie marunt se pune in cratitza cu uleiul si se caleste 2-3 minute dupa...Citeste continuarea
Iahnie de fasole cu carnati,...
Postat de: housy in Mancaruri de legumefasolea se clateste si se pune la fiert, timp in care se schimba 2-3 randuri de apa la ea se curata si se spala morcovul, ceapa, ardeiul, se toaca marunt sau se dau pe...Citeste continuarea
Iahnie de linte cu mamaliguta
Postat de: nadina73 in Mancaruri de postSe toaca ceapa marunt si se caleste in ulei 3 minute dupa care se pune lintea din borcan cu tot cu apa din borcan si se mai completeaza cu 1/2 canita de apa,se pun si foile de dafin,se lasa sa dea...Citeste continuarea
Iahnie de linte
Postat de: Sidy in Mancaruri de postLintea se pune la inmuiat in apa de cu seara. Apa se schimba de doua ori. Ceapa curatata se taie solzisori- se poate pune ceapa verde - si se caleste in putin ulei, se adauga apoi pasta de...Citeste continuarea
Iepure de camp impanat reteta...
Postat de: ana in Mancaruri cu carneCum se prepara Iepure de camp impanat reteta deosebit de gustoasa Urecheatul trebuie lasat cateva ore in apa rece ,apoi cu multa rabdare indepartam pielita .Merita tot efortul. Dupa ce il...Citeste continuarea
Iepure la cuptor in vas roman
Postat de: michello_24 in Mancaruri cu carneSe spala bine iepurele si se portioneaza dupa imaginatia fiecaruia (eu l-am taiat in 6 buc) se unge cu ulei si cu toate condimentele de mai sus,dupa care se aseaza in vasul roman. Dupa...Citeste continuarea
Involtini de pui cu salvie
Postat de: JustLoveCookin in PuiCalim ceapa taiata fin in cele 4 linguri de unt pana devine aurie.Acum turnam jumatate de pahar de vin alb si lasam sa se evapore alcoolul.Adaugam supa de legume si 3-4 frunze de...Citeste continuarea
Inghetata de capsuni
Postat de: divainbucatarie in DulciuriAmestecam crema de branza cu frisca, apoi adaugam zaharul. Adaugam ouale intregi si frecam bine. La sfarsit punem capsunele taiate in bucatele. Se mixeaza bine si apoi se toarna in vasul in care...Citeste continuarea
Iahnie de fasole cu scarita
Postat de: Retetegg in PorcFasolea alba am pus-o in apa cu o seara inainte. A doua zi am schimbat apa si am pus-o la fiert. Dupa cateva clocote am schimbat iar apa, repetand operatiunea de 2-3 ori. Cand fasolea alba...Citeste continuarea
Icre false din fasole
Postat de: gugugh in Mancaruri de postCantitatile sunt la alegere si procedam astfel: fasolea o alegem, spalam si apoi punem la inmuiat , eventual cu o seara inainte . apoi o fierbem si aruncam primele 2 ape. Lasam la fiert cu piper,...Citeste continuarea
Iaurt delicios
Postat de: RuxyRux in BauturiSe unge vasul cu smantana asa ca in imagine, nu este nevoie de mai mult. Se toarna laptele caldut... si se lasa pana a doua zi la cald in bucatarie,( se lasa cam o zi, o zi jumatate depinde...Citeste continuarea
Iahnie de fasole cu ciolan afumat
Postat de: nico15 in PorcMod de preparare: Fasolea se alege si se pune la inmuiat de cu seara, a doua zi se va pune la fiert la foc potrivit daca este proaspata in maxim 45-60 de minute mancarea este gata, apa se...Citeste continuarea
Iepure la cuptor
Postat de: lilik in Mancaruri cu carnetransam iepurele si curatam legumele. punem intr-o tigaie putin ulei si usturoiul intreg,iar cand incepe sa se rumeneasca punem carnea si o intoarcem pe toate partile,apoi punem deasupra cca...Citeste continuarea
Iubire venetiana
Postat de: RuxyRux in TorturiBlatul: Se pune totul la mixer si se aseaza in forma de tarta( tort), eu am avut una de silicon cu model( cu chipul a doi indragostiti) si cum stiti ca dragostea inspira..... Se da pentru fix...Citeste continuarea
Inele de ceapa
Postat de: nico15 in Aperitive / GarnituriCepele de taie in rondele potrivite, se desface fiecare cerculet, se sareaza, separat se pregateste amestecul din faina si lapte caldut, ouale se sparg se amesteca si se pune un praf de sare,...Citeste continuarea
Iahnie de fasole
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postFasolele se spala bine in multe ape . Se pun intr-un lighean cu apa fierbinte la umflat 3-4 ore. Intr-o oala se pune pe jumatate cu apa si se pune pe foc la fiert. Cand apa incepe sa...Citeste continuarea
Iahnie de fasole
Postat de: alinutza1983 in Mancaruri de legumePREPARARE: 1.Se alege fasolea, se spala si se lasa la inmuiat in apa rece, cateva ore ( sau de seara pana dimineata). Se arunca apa, se acopera fasolea cu alta apa rece si se da in clocot. Se...Citeste continuarea
Ispita dulce
Postat de: pusikmea in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana isi dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, laptele, faina si praful de...Citeste continuarea
Iepure pe pat de legume
Postat de: lili2010 in Mancaruri cu carneSe curata legumele (morcovii,cartofii,esalotele),se spala ciupercile si rosiile si se taie in lamele. Se taie morcovii rondele si esalotele lamele,cartofii se taie in jumatati sau...Citeste continuarea
Iahnie de fasole cu kaizer
Postat de: vero_closca in Mancaruri cu carnefasolea se alege,se spala si se lasa la inmuiat peste noapte.a doua zi se scurge,se pune alta apa si se lasa la fiert 30 minute cand se schimba apa si se adauga alta apa fierbinte. se fierbe...Citeste continuarea
Iahnie de fasole cu carnati
Postat de: C_Luana_M in Mancaruri cu carneSe pune fasolea la fiert impreuna cu morcovul(eu il dau pe razatoarea mare) si cu sarea. Cand vedem ca aproape a fiert fasolea, putem pregati si rantasul si sa...Citeste continuarea
Ispita ciocolatoasa
Postat de: diaconta in PrajituriPentru Blat: E un blat ciocolatos care tare-mi place. 8 albusuri 5 galbenusuri 300 gr ciocolata cu lapte 200 gr zahar 200 gr faina 100 gr unt Sare...Citeste continuarea
Inghetata de pepene galben
Postat de: pusikmea in DulciuriCuratam pepenele de semimte si coaja, il taiem in bucatele mici si-l pasam cu furculita sau in blender, eu am pasat cu furculita pentru ca am vrut sa raman si bucatele mici de pepene. Mixam...Citeste continuarea
Iepure cu rosii si ierburi aromate
Postat de: vero_closca in Mancaruri cu carnese spala bine iepurele,se usuca cu un servet curat ,se portioneaza si se pune intr-un vas impreuna cu vinul si condimentele.se lasa la frigider minim 24 ore. se scoate iepurele din marinata,se...Citeste continuarea
Israeli Shakshouka
Postat de: dentistutza in Mancaruri de legumeRosiile se cojesc,se taie felii si se scurg de excesul de zeama. Ceapa si ardeiul se taie feliute ,usturoiul se toaca marunt. Intr-o tigaie incapatoare se pun la calit uleiul cu...Citeste continuarea
Inghetata de kiwi
Postat de: bucatariamea in DulciuriSe curata kiwi de coaja si se pune intr-un blender,adaugam iaurtul,zaharul si inghetata de vanilie.Le mixam pe toate timp de 1-2 minute,punem intr-o caserola si dam la congelator. Dupa ce...Citeste continuarea
Inghetata in straturi
Postat de: miha in DulciuriGalbenusurile se freaca bine cu zaharul, pana devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. Se desface cu putin lapte rece, apoi se pune la fiert impreuna cu restul de lapte fiert. Se...Citeste continuarea
Inghetata de portocale
Postat de: Oana in DulciuriSucul proaspat se mixeaza cu zaharul, coaja de portocala si galbenusurile, apoi se bat la bain-marie pana se umfla si se ingroasa crema. Se pune apoi la racit si se amesteca cu frisca batuta. Se...Citeste continuarea
Inimi si rinichi de porc, in sos de...
Postat de: Ina in Mancaruri cu carneInimile si rinichii se curata bine de pielite si se taie bucati mici. Rinichii se lasa 10-15 minute in apa cu otet, pentru a disparea mirosul specific. Se mai dau intr-o apa...Citeste continuarea
Inghetata de caise cu pepene si iaurt
Postat de: Corina33 in DulciuriSe spala, se scot samburii si se curata de coaja caisele si pepenele. Se taie cubulete si se mixeaza cu blenderul sau cu mixerul vertical, impreuna cu mierea, zaharul vanilat si iaurtul. Se...Citeste continuarea
Inghetata de cacao cu fulgi de...
Postat de: medioto59 in DulciuriIntr-un vas se pune pe foc laptele si zaharul si se amesteca continuu pana ce se dizolva zaharul.Se adauga cacao si apoi faina in ploaie amestecand continuu.Lasam pe foc pana cand compozitia are...Citeste continuarea
Ice coffe cu inghetata
Postat de: mimmi in CafeaSe amesteca plicul de cafea cu apa,si se adauga si gheata.Se pune 1 lingura de inghetata de cacao si peste 1 lingura de inghetata de vanilie.Se poate orna cu cacao. Citeste continuarea
Ice tea
Postat de: Corina33 in BauturiSe pun la fiert 2 litri de apa. Dupa ce da in clocot se adauga plicurile de ceai, se acopera, se ia de pe foc si se lasa 15 minute sa infuzeze. Apoi se scot plicurile si se dizolva zaharul in...Citeste continuarea
Italian bruschetti
Postat de: pusikmea in Aperitive / GarnituriPrajim feliile de paine intr-o tigaie de teflon sau la prajitorul de paine. Cand feliile de paine sunt gata, se scot pe o farfurie si apoi se freaca pe o parte cu usturoi ungandu-se si cu putin...Citeste continuarea
Inghetata de afine (delicioasa)
Postat de: dentistutza in DulciuriAfinele congelate se pun in blender cu laptele si zaharul pana devin o pasta. Din zahar cu apa se fierbe un sirop,cam 5 minute la foc iute. Se lasa la racit complet. Daca aveti timp, pregatiti...Citeste continuarea
Insalata di pasta
Postat de: dentistutza in PastePastele se fierb in apa cu sare. Se scurg bine apoi se adauga polonezul fiert si taiat bucati potrivite, ouale asijderea, usturoiul feliat fin-fin,sarea si piperul.Uleiul se pune treptat, puti...Citeste continuarea
Inghetata de lamaie
Postat de: nadina73 in DulciuriEste dupa o reteta spaniola iar daca nu as fi mancat sincer nu stiu daca o faceam,e super buna. Se curata lamaile de coaja si se storc,eu le-am storc su storcatorul si din 6 lamai mari mi-a...Citeste continuarea
Italian trifle
Postat de: Corina33 in DulciuriSe pune la fiert laptele. Praful de budinca se amesteca cu zaharul si cu 4 linguri de lapte rece. Cand laptele a fiert se ia de pe foc, se adauga budinca invartind continuu si se mai pune pe foc...Citeste continuarea
Inghetata de vanilie
Postat de: nadina73 in DulciuriSe amesteca galbenusurile cu esenta de vanilie si vaniliile apoi se pune zaharul si laptele se pune vasul pe foc pana se devine de consistenta unei smantani mai groase,dupa care se ia de pe foc...Citeste continuarea
Inghetata cu gel de capsuni
Postat de: nadina73 in DulciuriSe amesteca mascarponele cu frisca pana devine spumos apoi se pune gelul de capsuni(e un gel nemtesc dar foarte bun ,si cred ca la fel de bine merge si un gem de capsuni mai gros) dupa care se...Citeste continuarea
Iahnie de fasole cu carne la gratar
Postat de: nadina73 in Mancaruri cu carneSe curata ceapa si se toaca marunt apoi se pune la calit in putin ulei, cand devine sticloasa se pune carnea de porc taiata bucatele mici si se amesteca bine, se lasa sa dea 2-3 clocote cu 1...Citeste continuarea
Inghetata cu fructe
Postat de: nadina73 in DulciuriSe zdrobesc bine fructele cu robotul iar daca lasa suc se pun fructele putin intr-o strecuratoare sa se scurga bine. Dupa ce fructele s-au scurs bine de suc se amesteca cu zaharul,laptele...Citeste continuarea
Inghetata de caise cu iaurt
Postat de: mimmi in DulciuriSe spala caisele,se curata de coaja si se pun in blender.Se amesteca iaurtul cu 2 linguri de zahar si se adauga pireul de caise. Se mai adauga zahar sau caise depinde cat de aromata si de dulce...Citeste continuarea
Inimioare din biscuiti
Postat de: Julie in DulciuriMacinam biscuitii si alunele apoi le amestecam cu : cacao, unt, esenta si zahar farin. Daca biscuitii sunt mai dulci ,adaugam zahar mai putin. Legam compozitia cu lapte si la sfarsit punem...Citeste continuarea
Inghetata de menta
Postat de: miha in DulciuriGalbenusurile se mixeaza cu zaharul pana deven pufoase ca o crema. Se adauga laptele fierbinte, se omogenizeaza si se pune din nou pe foc, pana se ingroasa putin compozitia. Se...Citeste continuarea
Icre de crap cu ceapa
Postat de: adasev12 in SalateIcrele se pun intr-o farfurie si cu o furculita se zdrobesc bine. Se soarce o jumatate de lamaie si se adauga jumatate din sucul stors peste icre si se mai bat putin cu furculita. imediat se vor...Citeste continuarea
Inghetata de cioco
Postat de: yafa in DulciuriRupem 70g de ciocolata cu lapte si 70g de ciocolata neagra in bucatele marunte si le asezam intr-o craticioara peste care adaugam smantana lichida. Asezam craticioara la foc mic amestecand...Citeste continuarea