Italian trifle

de Corinuta in Dulciuri, 7 Aug 2010 | 5679 vizualizari

 

In traducere libera...un fleac. Cel mai simplu desert ever! Multumesc Dika ptr reteta! http://www.bucataras.ro/retete/8156/italian-trifle.html

 

INGREDIENTE

  • 1 budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri de zahar
  • 40 g unt
  • 80 g cafea expresso
  • 10 piscoturi Savoiardi
  • 80 g ciocolata
  • eventual 50 ml lichior de cafea si 4 caramele
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Italian trifle:

Se pune la fiert laptele. Praful de budinca se amesteca cu zaharul si cu 4 linguri de lapte rece. Cand laptele a fiert se ia de pe foc, se adauga budinca invartind continuu si se mai pune pe foc aprox. 1 minut pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca putin, se adauga untul si se omogenizeaza.

Cafeaua se amesteca cu 80 ml apa si eventual cu lichiorul. Se pregatesc 2 cupe in care se pun 2-3 linguri de budinca, 2-3 piscoturi inmuiate bine in siropul de cafea. Se pune alt rand de budinca si inca unul de piscoturi si se incheie tot cu budinca.

Se topeste ciocolata intr-o craticioara impreuna cu 1-2 linguri de apa, apoi se toarna in cupe peste budinca. Se poate orna cu caramele. Se da la frigider 30 de minute, dupa care se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Italian trifle" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Rumba