Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, pana devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. Se desface cu putin lapte rece, apoi se pune la fiert impreuna cu restul de lapte fiert. Se amesteca incontinuu pana incepe sa se ingroase. Punem ciocolata rupta bucatele si amestecam pana aceasta se topeste. Lasam la racit.
Cand compozitia s-a racit foarte bine o amestecam cu mascarponele si frisca batuta. Impartim totul in 3 parti egale. In una din ele vom pune esenta de vanilie, in una cacaoa si in cealalta fructele uscate.
Foaia de napolitana o taiem la dimensiunea tavii cu inel detasabil pe care o vom folosi. Eu am folosit o tava mica de 17 cm.
Punem un cerc de napolitana in tava si o parte de inghetata. Dam la congelator pentru cca 30 de minute. Repetam operatiunea cu fiecare parte de inghetata. Acoperim cu cealalta foaie de napolitana, cu folie alimentara si dam la congelator, pana la congelarea completa.
Se scoate din congelator cu 15-20 de minute inainte de servire si se rastoarna pe platou.