Iahnie de fasole

de alinutza1983 in Mancaruri de legume, 21 Oct 2010 | 6438 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 0,5 kg fasole
  • 1 ardei gras
  • 1 pastarnac
  • 3 rosii decojite
  • 2 cepe
  • boabe de piper,
  • 1 foaie dafin
  • 1 cescuta ulei
  • marar ( patrunjel) tocat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole:

PREPARARE:

1.Se alege fasolea, se spala si se lasa la inmuiat in apa rece, cateva ore ( sau de seara pana dimineata). Se arunca apa, se acopera fasolea cu alta apa rece si se da in clocot. Se arunca din nou apa si se umple oala cu apa ( fiarta in paralel, in alta oala).

2. Cand fasolea da in clocot, se pune la fiert pastarnac curatat si taiat in doua, morcov si ceapa intregi; se fierbe totul la foc mic cca o ora., apoi legumele puse intregi se scot. Se pun insa alte zarzavaturi taiate marunt ( ceapa, ardei gras, morcov). Tot in acest moment se pune si o cescuta cu ulei, boabe de piper si o foaie de dafin.

4. Cand este aproape gata, peste mancarica de fasole se pune pasta de rosii sau 2 rosii taiate cubulete, se mai lasa putin la fiert, se sareaza , se da gust, si , la final, adaugam verdeata proaspat taiata.In cazul in care dorim ca mancarea sa nu fie de post, adaugam dupa bunul plac carnaciori afumati ( prajiiti separat), bacon sau chiar ciolan de porc. Se serveste alaturi de castraveciori acri sau muraturi! O nebunie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de legume, cu cus-cus