Iata cum se prepara Reteta de chec de carne tocata cu aroma de toamna
Pâinea se taie cubulețe și se pune la umezit într-un vas încăpător cu laptele și eventual se completează cu apă cât să acopere pâinea.
Intre timp în alt vas încăpător se...
Iata cum se prepara Reteta de briose aperitiv
Într-un vas încăpător ouăle se amestecă energic cu kefirul, făina şi praful de copt, până se obţine o pastă omogenă.
Ceapa verde se curăță și taie rondele.
Ardeii kapia se curăță și toacă mărunt....
Într-un vas încăpător ouăle se amestecă energic cu făina şi praful de copt, până se obţine o pastă omogenă.
Ceapa verde se curăță și taie rondele.
Ciupercile se scurg de saramură și se mărunțesc.
Anghinarea se scoate din borcanul cu lichid, se scurge...
Ouăle se amestecă energic cu făina şi praful de copt, până se obţine o pastă omogenă.
Somonul afumat se mărunțește.
Ceapa verde se curăță și taie rondele.
Ardeiul copt scurs de lichidul din borcan se tamponează, ca să fie cât mia uscat și se toacă mărunt....
Cartofii se fierb în coajă în apă rece sărată, neacoperit cca. 25 de minute. Apoi se curăță cât sunt calzi, se rad și se amestecă cu untul și smântâna până ce se obține un piure pufos.
Se adaugă cele două ouă, mozarella și făina, se...
Într-un vas încăpător se pun ciupercile, mozzarella mărunțită, mascarponele, ardeiul curăţat şi tocat mărunt, caperele scurse de lichid, pastrama mărunțită. Se asezonează de sare şi piper.
Între timp ouăle se amestecă energic cu făina şi praful de copt,...
Tot Maricica a-III-a m-a salvat;) Trăiască mașimile de frământat și dospit aluatul ;) În recipientul mașinii de pâine se pune laptele călduț, făina cernută, sarea, zahărul, ouăle, uleiul și drojdia (Atenție! Păstrați această ordine dacă vreti să crească...
În recipientul mașinii de pâine se pune laptele călduț, iaurtul, făina cernută, sarea, zahărul, verdețurile, uleiul și drojdia apoi se pornește la frământat.
Atenție! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programează aparatul...
Mozzarella se scurge de lichidul în care au fost conservate.
Într-un borcan pătrățos se pun biluțele de brânză, condimentele, sare și uleiul. Apoi se închide borcanul ermetic, se scutură bine ca să se amestece ingredientele și se lasă la marinat la rece...
În recipientul mașinii de pâine se pun laptele, ouăle bătute, iaurtul, făina cernută, sarea, zahărul, untura și drojdia.
Atenție! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programează aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de...
Se pune apa la fiert, cu de uleiul de porumb, o linguriță de făină de mălai și una de sare , într-un ceaun sau oală de inox cu fundul dublu, de data asta am folosit minunatul vas Zepter.
Când clocotește apa, se adaugă făina de mălai în ploaie,...
Pieptul de pui se taie felii subțiri de cca. 1 cm grosime, apoi se pun într-un castron, se condimentează cu mirodeniile, apoi se lasă la rece, la macerat cca. 30 de minute.
Pieptul de pui se scoate din marinadă, se scurge bine, apoi se pune la prăjit într-o tigaie wok, de...
Ouăle se degresează, în mod ideal ar fi să la aveți albe, dar de țară. Eu am testat data trecută cu ouă albe de la piață și am cam fost dezamăgită din 20 de bucăți, doar vreo 5 au rămas necrăpate ☹ Așa că am folosit ouă clasice maronii și din cele cu coaja verzuie....
Cele trei aluaturi se prepară separat, dar în același timp.
În trei vase diferite se pun câte două gălbenușuri, albușurile se vor pune în vasul mixerului.
Cele 6 albușuri se bat energic cu puțină sare și un strop de oțet până se obține o spumă de...
Aluatul de pizza se unge cu ketchup se presară oregano și mozzarella rasă, apoi se așează cremwurșt-ii în mod uniform pe tot blatul dreptunghiular.
Apoi se rasucesc uşor până învelesc tot cremwurșt-ul (vedeti in imagini!), și se asaza în tava tapetată cu...
Într-o tigaie se pune uleiul de struguri la încins împreună cu usturoiul mărunțit, cca. 3 minute la foc iute, apoi se adaugă piureul de spanac congelat, se completează cu o cană de apă rece și se lasă la gătit cca. 15 minute. Amidonul se amestecă cu...
Într-un vas înalt, pentru mixer, se pun toate ingredientele și se amestecă energic până ce se omogenizează și se obține un aluat un pic mai ferm decât cel pentru clătite.
Aparatul pentru gofre se pune la încins. Nu este nevoie ca aparatul să fie uns cu...
Dovleceii se spală, apoi se curăță de coajă partial, cu curățătorul de citrice (opțional).
Apoi se taie la capete și se taie cu ajutorul unui cuțit, curățător de legume sau rindea, felii lungi și subțiri.
Pentru crema de brânză: se amestecă brânza de vaci,...
Ouăle se bat energic cu muștarul până se omogenizează.
Brânza Brie, se taie în două sau în baștonașe mai groase, se trece prin făină, amestecul de ouă, apoi prin pesmet, se repetă operțiunea până ce se obține un strat compact.
Apoi se pune...
Cartofii, dovlecelul și morcovul se curăță de coajă apoi se rad pe răzătoarea fină ;) Bineînțeles, m-am ajutat de unul dintre ajutoarele familia Zmeilor, răzătoarea de la Delimano ;)
Legumele răzuite se storc de zeama rezultată, atenție, în această etapă, nu...
L-am pus la cazne zilele astea pe Thor ;) Adică robotul planetar. În vasul robotului se cerne făina, se adaugă sarea și uleiul de floarea soarelui, se pornește robotul, și se amestecă ușor ingredientele, până ce se omogenizează. Între timp se pune apa călduță...
Ouăle se bat energic cu sarea, piperul și muștarul, până se obține o cremă omogenă. Apoi se adaugă făina, pesmetul și praful de copt cernute, iaurtul și uleiul amestecânduse ușor până ce se încorporează toate ingredientele și se obține un aluat un pic mai...
Ouăle se bat energic într-un bol mai adânc, cu sarea. Apoi se cerne făina și praful de copt, se amestecă ușor până ce se înglobează.
Se adaugă uleiul, se amestecă, ușor, apoi laptele călduț, puțin, câte puțin continuându-se omogenizarea tuturor...
Sita se așază deasupra vasului pregătit pentru fierbere. Se așază ouăle, degresate cu detergent de vase și clătite cu apă rece, în sită, unul câte unul. Se toarnă apa și oțetul deasupra ouălor. Apoi se presară rapid vopseaua, culoare după culoare, după imaginația...
Eu, de obicei, mă folosesc de ajutorul nr. 4 din Casa Zmeilor, Maricica bis, mașina de frământat și dospit pâine.
Se poate prepara și clasic, manual, sau cu ajutorul unui robot de bucătărie.
Să revin! În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina...
Telemeaua de vacă, se sfărâmițează într-un bol, apoi se adaugă iaurtul, smântâna, grișul, ouăle și se amestecă energic până se înglobează toate ingredientele.
Foile de plăcintă decongelate, se ung individual cu ulei de cocos, se suprapun...
Foaia de foietaj dezghețată se întinde pe masa de lucru. Se unge cu sos BBQ, apoi se cubulețele de șuncă, se presară cașcavalul ras, oregano, pudra de usturoi și ceapa chives toccata mărunt.
Foaia umplută, se rulează strâns, apoi se taie în bucăți de 2-3 cm...
Foietajul se dezgheață la temperatura camerei, apoi se taie cu rola de pizza, pătrate, de 10/10 cm. Pe pătratele de foietaj se aşază câte o felie de cașcaval, una de salam și ceapă verde mărunțită.
Se rulează ca și un corn, apoi se așează în tava tapetată cu foaie...
Carnea tocată se amestecă energic cu usturoiul, sarea, piperul, boiaua, oul și ceapa verde, până se înglobează toate ingredientele și se obține o pasta omogenă.
Cartofii, întregi, necojiți, se fierb în apă cu puțină sare, cca. 15 minute la foc mediu,...
Aluatul fraged se lasă la dezghețat conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Se întinde pe foaia de pergament, apoi se taie cu cuțitul sau cu o rolă zimțată, în forme dreptunghiulare.
Ouăle se bat energic cu laptele. Fursecurile se ung cu amestecul de ouă, se presară...
Reteta de chec de carne tocata cu aroma de toamna
Iata cum se prepara Reteta de chec de carne tocata cu aroma de toamna Pâinea se taie cubulețe și se pune la umezit într-un vas încăpător cu laptele și eventual se completează cu apă cât să acopere pâinea. Intre timp în alt vas încăpător se...
Reteta de briose aperitiv
Iata cum se prepara Reteta de briose aperitiv Într-un vas încăpător ouăle se amestecă energic cu kefirul, făina şi praful de copt, până se obţine o pastă omogenă. Ceapa verde se curăță și taie rondele. Ardeii kapia se curăță și toacă mărunt....
Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati
Într-un vas încăpător ouăle se amestecă energic cu făina şi praful de copt, până se obţine o pastă omogenă. Ceapa verde se curăță și taie rondele. Ciupercile se scurg de saramură și se mărunțesc. Anghinarea se scoate din borcanul cu lichid, se scurge...
Aperitiv chec cu somon afumat si ardei copt
Ouăle se amestecă energic cu făina şi praful de copt, până se obţine o pastă omogenă. Somonul afumat se mărunțește. Ceapa verde se curăță și taie rondele. Ardeiul copt scurs de lichidul din borcan se tamponează, ca să fie cât mia uscat și se toacă mărunt....
Crochete din cartofi cu mozzarella
Cartofii se fierb în coajă în apă rece sărată, neacoperit cca. 25 de minute. Apoi se curăță cât sunt calzi, se rad și se amestecă cu untul și smântâna până ce se obține un piure pufos. Se adaugă cele două ouă, mozarella și făina, se...
Aperitiv chec cu branzeturi, ciuperci de padure si capere
Într-un vas încăpător se pun ciupercile, mozzarella mărunțită, mascarponele, ardeiul curăţat şi tocat mărunt, caperele scurse de lichid, pastrama mărunțită. Se asezonează de sare şi piper. Între timp ouăle se amestecă energic cu făina şi praful de copt,...
Aperitiv chifle umplute
Tot Maricica a-III-a m-a salvat;) Trăiască mașimile de frământat și dospit aluatul ;) În recipientul mașinii de pâine se pune laptele călduț, făina cernută, sarea, zahărul, ouăle, uleiul și drojdia (Atenție! Păstrați această ordine dacă vreti să crească...
Aperitiv briose cu sunca de pui si masline negre
În recipientul mașinii de pâine se pune laptele călduț, iaurtul, făina cernută, sarea, zahărul, verdețurile, uleiul și drojdia apoi se pornește la frământat. Atenție! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programează aparatul...
Mozarella marinata in ulei de rapita cu ierburi aromatice
Mozzarella se scurge de lichidul în care au fost conservate. Într-un borcan pătrățos se pun biluțele de brânză, condimentele, sare și uleiul. Apoi se închide borcanul ermetic, se scutură bine ca să se amestece ingredientele și se lasă la marinat la rece...
Aperitiv cornuri cu jumari si ceapa prajita
În recipientul mașinii de pâine se pun laptele, ouăle bătute, iaurtul, făina cernută, sarea, zahărul, untura și drojdia. Atenție! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programează aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de...
MBS cu oua de prepelita
Se pune apa la fiert, cu de uleiul de porumb, o linguriță de făină de mălai și una de sare , într-un ceaun sau oală de inox cu fundul dublu, de data asta am folosit minunatul vas Zepter. Când clocotește apa, se adaugă făina de mălai în ploaie,...
Aperitiv chec cu pui si ciuperci
Pieptul de pui se taie felii subțiri de cca. 1 cm grosime, apoi se pun într-un castron, se condimentează cu mirodeniile, apoi se lasă la rece, la macerat cca. 30 de minute. Pieptul de pui se scoate din marinadă, se scurge bine, apoi se pune la prăjit într-o tigaie wok, de...
Aperitiv oua marmorate cu foi de ceapa
Ouăle se degresează, în mod ideal ar fi să la aveți albe, dar de țară. Eu am testat data trecută cu ouă albe de la piață și am cam fost dezamăgită din 20 de bucăți, doar vreo 5 au rămas necrăpate ☹ Așa că am folosit ouă clasice maronii și din cele cu coaja verzuie....
Aperitiv rulada cu crema de branza
Cele trei aluaturi se prepară separat, dar în același timp. În trei vase diferite se pun câte două gălbenușuri, albușurile se vor pune în vasul mixerului. Cele 6 albușuri se bat energic cu puțină sare și un strop de oțet până se obține o spumă de...
Aperitiv cornuri cu cremwursti
Aluatul de pizza se unge cu ketchup se presară oregano și mozzarella rasă, apoi se așează cremwurșt-ii în mod uniform pe tot blatul dreptunghiular. Apoi se rasucesc uşor până învelesc tot cremwurșt-ul (vedeti in imagini!), și se asaza în tava tapetată cu...
Aperitiv rulada de spanac cu crema de branza si ardei kapia
Într-o tigaie se pune uleiul de struguri la încins împreună cu usturoiul mărunțit, cca. 3 minute la foc iute, apoi se adaugă piureul de spanac congelat, se completează cu o cană de apă rece și se lasă la gătit cca. 15 minute. Amidonul se amestecă cu...
Aperitiv gofre sarate
Într-un vas înalt, pentru mixer, se pun toate ingredientele și se amestecă energic până ce se omogenizează și se obține un aluat un pic mai ferm decât cel pentru clătite. Aparatul pentru gofre se pune la încins. Nu este nevoie ca aparatul să fie uns cu...
Rulouri de dovlecel si zucchini umplute cu crema de branza la cuptor
Dovleceii se spală, apoi se curăță de coajă partial, cu curățătorul de citrice (opțional). Apoi se taie la capete și se taie cu ajutorul unui cuțit, curățător de legume sau rindea, felii lungi și subțiri. Pentru crema de brânză: se amestecă brânza de vaci,...
Aperitiv branza Brie in crusta de pesmet
Ouăle se bat energic cu muștarul până se omogenizează. Brânza Brie, se taie în două sau în baștonașe mai groase, se trece prin făină, amestecul de ouă, apoi prin pesmet, se repetă operțiunea până ce se obține un strat compact. Apoi se pune...
Aperitiv chiftele din cartofi, dovlecei si morcovi
Cartofii, dovlecelul și morcovul se curăță de coajă apoi se rad pe răzătoarea fină ;) Bineînțeles, m-am ajutat de unul dintre ajutoarele familia Zmeilor, răzătoarea de la Delimano ;) Legumele răzuite se storc de zeama rezultată, atenție, în această etapă, nu...
Aperitiv cornuri cu carnati afumati
L-am pus la cazne zilele astea pe Thor ;) Adică robotul planetar. În vasul robotului se cerne făina, se adaugă sarea și uleiul de floarea soarelui, se pornește robotul, și se amestecă ușor ingredientele, până ce se omogenizează. Între timp se pune apa călduță...
Aperitiv briose cu ciuperci de padure si verdeturi
Ouăle se bat energic cu sarea, piperul și muștarul, până se obține o cremă omogenă. Apoi se adaugă făina, pesmetul și praful de copt cernute, iaurtul și uleiul amestecânduse ușor până ce se încorporează toate ingredientele și se obține un aluat un pic mai...
Aperitiv chec cu mozarella, masline si cubulete de bacon
Ouăle se bat energic într-un bol mai adânc, cu sarea. Apoi se cerne făina și praful de copt, se amestecă ușor până ce se înglobează. Se adaugă uleiul, se amestecă, ușor, apoi laptele călduț, puțin, câte puțin continuându-se omogenizarea tuturor...
Oua de prepelita vopsite la abur
Sita se așază deasupra vasului pregătit pentru fierbere. Se așază ouăle, degresate cu detergent de vase și clătite cu apă rece, în sită, unul câte unul. Se toarnă apa și oțetul deasupra ouălor. Apoi se presară rapid vopseaua, culoare după culoare, după imaginația...
Cornuri a la Luca
Eu, de obicei, mă folosesc de ajutorul nr. 4 din Casa Zmeilor, Maricica bis, mașina de frământat și dospit pâine. Se poate prepara și clasic, manual, sau cu ajutorul unui robot de bucătărie. Să revin! În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina...
Placinta cu iaurt si gris
Telemeaua de vacă, se sfărâmițează într-un bol, apoi se adaugă iaurtul, smântâna, grișul, ouăle și se amestecă energic până se înglobează toate ingredientele. Foile de plăcintă decongelate, se ung individual cu ulei de cocos, se suprapun...
Aperitiv rulouri cu sunca, cascaval si chives
Foaia de foietaj dezghețată se întinde pe masa de lucru. Se unge cu sos BBQ, apoi se cubulețele de șuncă, se presară cașcavalul ras, oregano, pudra de usturoi și ceapa chives toccata mărunt. Foaia umplută, se rulează strâns, apoi se taie în bucăți de 2-3 cm...
Aperitiv foietaj cu cascaval, salam Victoria si ceapa verde
Foietajul se dezgheață la temperatura camerei, apoi se taie cu rola de pizza, pătrate, de 10/10 cm. Pe pătratele de foietaj se aşază câte o felie de cașcaval, una de salam și ceapă verde mărunțită. Se rulează ca și un corn, apoi se așează în tava tapetată cu foaie...
Musuroi de cartita din carne tocata, cartofi si bacon
Carnea tocată se amestecă energic cu usturoiul, sarea, piperul, boiaua, oul și ceapa verde, până se înglobează toate ingredientele și se obține o pasta omogenă. Cartofii, întregi, necojiți, se fierb în apă cu puțină sare, cca. 15 minute la foc mediu,...
Aperitiv fursecuri cu parmezan si mix de seminte
Aluatul fraged se lasă la dezghețat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se întinde pe foaia de pergament, apoi se taie cu cuțitul sau cu o rolă zimțată, în forme dreptunghiulare. Ouăle se bat energic cu laptele. Fursecurile se ung cu amestecul de ouă, se presară...