O nouă rețetă din seria rețete reciclate, fără risipă. O semi porție de piure, un pachet de mozzarella rasă, început desigur.
Savuroase și sățioase! Le-am servit fierbinți cu mușchiuleț de porc și gogoșari în sos de muștar.
Cartofii se fierb în coajă în apă rece sărată, neacoperit cca. 25 de minute. Apoi se curăță cât sunt calzi, se rad și se amestecă cu untul și smântâna până ce se obține un piure pufos.
Se adaugă cele două ouă, mozarella și făina, se asezonează cu sare, piper, și pesmetul apoi se amestecă până ce se omogenizează și se obține un aluat ferm ce poate fi modelat.
Se modelează crochete, un fel de mici, se dau prin pesmet și se prăjesc în ulei de palmier încins.
Le-am savurat fierbinți ca fel principal, cu mușchiuleț de porc șigogoșari în sos de muștar.
Sau se pot servi ca și aperitiv cu diverse sosuri, dulceață de ardei iute și/sau dulceață de ceapă a la Panacris! 😉
Spor și poftă bună!
1
Sfat: dacă aveți rămas piure pe care îl dați de colo, colo, se poate folosi în această rețetă și treceți direct la etapa următoare.