Placinta cu iaurt si gris

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 5 Apr 2020 | 6468 vizualizari

 

O plăcintă ușoară, dar sățioasă! Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • Foi de placintă un pachet cca. 400 g,
  • Telemea nouă de vacă 100 g,
  • Iaurt grecesc 700 ml,
  • Smântână cca. 300 ml,
  • Ulei de cocos 50 ml.,
  • Ouă de găină 4 bucăți,
  • Griș cca. 300 g,
  • Pentru topping.
  • Ou de găină pentru uns o bucată,
  • Cașcaval ras cca. 100 g,
  • Semințe de in auriu cca. 2 linguri,
  • Semințe de susan alb cca. 2 linguri.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt si gris:

Telemeaua de vacă, se sfărâmițează într-un bol, apoi se adaugă iaurtul,  smântâna, grișul, ouăle și se amestecă energic până se înglobează toate ingredientele.

Foile de plăcintă decongelate, se ung individual cu ulei de cocos, se suprapun cca. jumătate din cantitate, cam vreo 10-12 foi, apoi se toarnă toată compoziția de lactate, și se adaugă rând pe rând, restul foilor, unse între ele cu ulei de cocos.

Se presară parmesan ras, semintele de in si susan, apoi se introduce la cuptor ptr cca. 45 de minute la 200 grade.

Atenție, înainte de a se pune la copt, se porționează plăcinta, asta ca să se poată tăia mai ușor după ce s-a copt.

După ce s-a copt plăcinta se scoate din cuptor, se acoperă cu un șervet de bucătărie și se lasă la odihnă (dacă rezistă tentației!) cca. 20 de minute.

Se servește caldă sau rece dupa gustul fiecăruia.

 

Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

Atenție, înainte de a se pune la copt, se porționează plăcinta, asta ca să se poată tăia mai ușor după ce s-a copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt si gris" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu carne tocata si cascaval