O plăcintă ușoară, dar sățioasă! Spor și poftă bună!
Telemeaua de vacă, se sfărâmițează într-un bol, apoi se adaugă iaurtul, smântâna, grișul, ouăle și se amestecă energic până se înglobează toate ingredientele.
Foile de plăcintă decongelate, se ung individual cu ulei de cocos, se suprapun cca. jumătate din cantitate, cam vreo 10-12 foi, apoi se toarnă toată compoziția de lactate, și se adaugă rând pe rând, restul foilor, unse între ele cu ulei de cocos.
Se presară parmesan ras, semintele de in si susan, apoi se introduce la cuptor ptr cca. 45 de minute la 200 grade.
Atenție, înainte de a se pune la copt, se porționează plăcinta, asta ca să se poată tăia mai ușor după ce s-a copt.
După ce s-a copt plăcinta se scoate din cuptor, se acoperă cu un șervet de bucătărie și se lasă la odihnă (dacă rezistă tentației!) cca. 20 de minute.
Se servește caldă sau rece dupa gustul fiecăruia.
Spor și poftă bună!
1
Atenție, înainte de a se pune la copt, se porționează plăcinta, asta ca să se poată tăia mai ușor după ce s-a copt.