Uneori mai facem pauză de carne și caut fel de fel de variante savuroase! Spor și poftă bună!
Cartofii, dovlecelul și morcovul se curăță de coajă apoi se rad pe răzătoarea fină ;) Bineînțeles, m-am ajutat de unul dintre ajutoarele familia Zmeilor, răzătoarea de la Delimano ;)
Legumele răzuite se storc de zeama rezultată, atenție, în această etapă, nu se adaugă sare, că lasă mult mai multă zeamă.
Apoi se adaugă oăle bătute, făina și pesmetul și se amestecă enerngic până se obține un aluat omogen.
Se asezonează de sare, boia și piper, apoi cu ajutorul unei linguri, se pun la prăjit în uleiul încins.
Se așteaptă până se obține o crustă aurie, apoi se întorc pe cealaltă parte.
Chiftele se scot într-o strecurătoare, sau pe un șervet absorbant de bucătărie.
Aceste chifteluțe aplatizate, se pot servi ca aperitiv cu smântână sa iaurt. Simplu și gustos, pe placul micilor mofturoși.
Spor și poftă bună!