Mozarella marinata in ulei de rapita cu ierburi aromatice

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 21 Iun 2021 | 1643 vizualizari

 

Tot la Mihaela am văzut rețeta asta faină.
În sfârșit am avut la dispoziție câteva mini mozzarella pentru o proba rețeta.
 
Minunate au ieșit, mulțumesc Mihaela pentru idee!

 

INGREDIENTE

  • Mini mozzarella cca. 250 g,
  • Ulei de rapiță cca. 150 ml,
  • Verdețuri provensale (oregano, cimbrișor, rozmarin, busuioc) uscate și mărunțite 2 linguri,
  • Piper mozaic (alb, roșu, verde, negru, alb) măcinat 1 linguriță,
  • Ardei chili uscat ½ linguriță,
  • Sare roz Himalaya 1 lingură.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mozarella marinata in ulei de rapita cu ierburi aromatice:

Mozzarella se scurge de lichidul în  care au fost conservate.

Într-un borcan pătrățos se pun biluțele de brânză, condimentele, sare și uleiul. Apoi se închide borcanul ermetic, se scutură bine ca să se amestece ingredientele și se lasă la marinat la rece minim 24 de ore.

Preparatul se poate păstra la frigider, maxim 2 săptămâni, dar nu cred că va avea așa viață lungă!!! 😉

Mozzarella se servește ca aperitiv alături de roșii și măsline, sau se poate folosi cu mare success în salate cu legume proaspete.

 

Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

De data asta am folosit uleiul de rapiță ;) Cel de măsline, de bună calitate cum spune Mihaela, e pe drum din Grecia! ;) :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Mozarella marinata in ulei de rapita cu ierburi aromatice" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada aperitiv