Aperitiv briose cu sunca de pui si masline negre

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 21 Iun 2021 | 3102 vizualizari

 

Dacă tot plouă și e de stat pe lângă casă, am dat drumul la butoane. După revizia prin frigider, am găsit câteva măsline, șuncă de pui cu ierburi, de care nimeni nu se prea atingea, așa că am trezit-o pe Maricica și am pus-o la treabă.
 
Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • Șuncă de pui cu ierburi aromatice cca. 200 g,
  • Măsline negre feliate cca. 100 g,
  • Făină alba de grâu 600 g,
  • Lapte dulce cca. 200 ml,
  • Iaurt grecesc cca. 200 g,
  • Drojdie uscată 1 plic, cca. 10 g,
  • Sare Himalaya 1 lingură,
  • Verdețuri provensale (oregano, cimbrișor, rozmarin, busuioc) uscate și mărunțite 1 lingură,
  • Ulei de măsline 3 linguri.
  • Pentru finisare:
  • Ou 1 bucată,
  • Boia dulce 1 linguriță.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv briose cu sunca de pui si masline negre:

În recipientul mașinii de pâine se pune laptele  călduț, iaurtul, făina cernută, sarea, zahărul, verdețurile, uleiul și drojdia apoi se pornește la frământat.

Atenție! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programează aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute.

După cca. 10 minute se adaugă și șunca de pui cu verdețuri, tăiată mărut, măslinele foliate și se lasă în continuare la frământat și dospit.

După ce aluatul a dosptit se scoate din vas pe masa de lucru, se împarte în 15 bucăți egale.

Se formează din fiecare bucată o mingiuță și se introduce în forma de hârtie, iar apoi în tava de brioșe.

Se lasă să crească brioșele între 10-15 minute (până când își dublează dimensiunea) și se ung cu ou bătut cu pudra de boia dulce.

Se coc brioșele în cuptor la o temperatură de 180°C, timp de 20 minute, apoi încă 10 minute la 150 grade.

Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv briose cu sunca de pui si masline negre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

23.06.2021, 19:36

Sunt grozave aceste briose! Sunt bune si calde si reci!

dantes 1

24.06.2021, 11:43

Bune!

mihaelar63 1

25.06.2021, 01:11

Nu pot refuza o briosica 0

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv porumb in crusta de sunculita