Panacris

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 08.02.2011

RETETE1565
PRIETENI373
Retete

Cascaval Delaco pane

In Aperitive / Garnituri la 27 Iul 2012

Cascavalul se taie felii mai groase cca. 2 cm. in patrate, dreptunghiuri sau triunghiuri, dupa preferinta fiecaruia. Ouale se bat energic, se adauga un praf de sare si 4-5 linguri de faina, amestecandu-se continuu ptr a nu se forma cocoloase. Bucatile de cascaval se trec printr-un strat de faina,...

Camembert pane cu dulceata de coacaze rosii

In Aperitive / Garnituri la 27 Iul 2012

Ouale se bat energic, se adauga un praf de sare si faina, amestecandu-se ca sa nu se faca cocoloase, cat sa se obtina un aluat mai grosut, ca cel de clatite. Branza camembert se trece prin amestecul de oua, apoi prin pesmet si se pune  la prajit in ulei fierbinte sau la copt, intr-o tava...

Conopida pane

In Mancaruri de legume la 27 Iul 2012

Conopida se desface buchetele se spala sub jet de apa rece. Intre timp se pune apa la fiert cu putina sare, intr-un vas mare. Cand clocoteste apa se pun buchetele de conopida si se fierb cca. 10 minute, cat sa fi crocante. Se scot intr-o strecuratoare si se trec sub jet de apa rece. Intre...

Pateuri cu Nutella

In Dulciuri la 22 Iul 2012

Foietajul se lasa la dezghetat, se taie patratele, se pune in mijlocul fiecarei patratele cate o lingurita de crema. Se inchide usor, pateul si se pune intr/o tava tapetata cu foaie de pergament, se coace la foc tare cca. 15 minute. Atentie, cand le inchideti, apasati mai tare pe margini, eu...

File de hering cu rosii, castraveti si ceapa

In Peste la 22 Iul 2012

Ceapa se curata si se taie marunt. Rosiile se spala si se taie felii. Castravetii se curata de coaja, sau nu, dupa gustul fiecaruia, si se taie rondele. Intr/un castron se pun legumele, se asezoneaza de sare si otet. Fileul de herign se scurge de ulei si se pune peste salata. Se serveste simplu...

File de Novac cu ceapa, ardei si rosii

In Crap / Caras la 22 Iul 2012

Pestele se asezoneaza de  sare, piper si rozmarin, se pune la rece cca. 10 minute. Intre timp ceapa si ardeii, se curata, se taie julien si se pun la dinstuit in putin ulei si apa. Rosiile se spala si se taie felii. Pestele se aseaza intr/un vas termorezistent, se stropeste cu putin ulei de...

Tocanita de porc

In Porc la 22 Iul 2012

Ceapa se curata, se taie felii si se pune la dinstuit cu putin ulei si apa, intr/un vas wok. Ardeii se curata, se taie julien si se adauga la ceapa. Dupa ce s/au inmuiat, legumele se adauga, carnea taiata bucatele. Se asezoneaza de sare, piper si boia. Se adauga apa si vinul, lasandu/se sa fiarba...

Ciorba cu perisoare din carne de pui

In Ciorbe la 22 Iul 2012

Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la dinstiut in putin ulei si apa. Cand a devenit translucida, se adauga ardeii curatati si taiati marunt. Intre timp se curata celelalte zarzavaturi si se dau pe razatoarea mare. Apoi se adauga la amestecul de ceapa si ardei. Ciorbita se asezoneaza de...

Prajitura cu caise caramelizate

In Prajituri la 12 Iul 2012

Caisele se curata de samburi, se aseaza intr-o tava sau forma de guguluf, se presara zaharul tos si se pune la carmelizat, cca. 15 minute, in cuptor. Intre timp ouale sa bat energic cu zaharul, uleiul, laptele, zaharul vanilinat, praful de copt cernut impreuna cu faina si coaja de lamaie....

Gulas de vita cu spatzle

In Vita la 12 Iul 2012

Ceapa si ardeii se curata, se spala si se toaca marunt, apoi se dinstuie in putin ulei si apa. Se adauga bucatelele de carne, se lasa sa prinda un pic de culoare, se adauga si ciupercile scurse de zeama. Se asezoneaza de sare, piper, boia, cimbru si foaia de dafin. Se completeaza cu apa, cca....

Fasole galbena cu limba de vita

In Vita la 11 Iul 2012

Limba se spala, se pune la fiert in apa rece, cu putina sare si foaia de dafin, neacoperita, la foc potrivit cca. 30 de minute. Dupa ce s-a fiert se curata de piele si zgarciuri si se taie bucatele potrivite. Intre timp fasolea se curata, se rupe in bucati mai mari. Ceapa si morcovul se...

Iahnie de fasole

In Mancaruri de post la 10 Iul 2012

Fasolea se alege si se pune in apa rece, de seara pana dimineata. Se scurge de apa si se pune la fiert, in oala cu presiune, impreuna cu ceapa si morcovii, cca. 30 de minute, asezonata de sare, boia, cimbru, roamarin si foaia de dafin. Se serveste simpla sau acompaniata de carnati afumati si...

Desert Ciocolatos

In Prajituri la 7 Iul 2012

Biscuitii se toaca marunt in robotul de bucatarie. Se adauga untul topit, dulceata de caspuni si esenta de butter/vanilie. Dupa ce se incorporeaza ingredientele, se aseaza blatul obtinut,  intr/o forma cu peretii detasabili, apoi se da la rece cca. 20 de minute. Intre timp branza mascarpone,...

Salata de lubenita cu sunca si cascaval

In Salate la 7 Iul 2012

Miezul de lubenita, cascavalul si sunca  se taie cubulete. Se amesteca usor intr/un castron, se presara putin otet balsamic si se consuma ca atare. Pofta buna! Simplu, racoros si delicios.

Pui cu ceapa si ardei

In Pui la 7 Iul 2012

Ceapa, ardeii se curata si se taie julien. Se pune ceapa la dinstiut in putin ulei si apa. Cand devine translucida se adauga ardeii. Se lasa la dinstuit impreuna cca. 10 minute. Intre timp carnea de pui se curata de grasime si se taie bucatele. Se adauga la amestecul de ceapa si ardei. Se...

Spaghete cu sos ragu

In Spaghete la 7 Iul 2012

Spaghetele se fierb in apa clocotita cu sare, cca. 10 minute. Se strecoara si se stropesc cu putin ulei de masline. Intre timp carnea tocata se prajeste usor in putin ulei de masline, se asezoneaza cu sare, piper, foaie de dafin si oregano. Pasta de rosii se dliueaza cu cca. 200 ml. apa si adauga...

Pleutorus cu sos vanatoresc

In Mancaruri de legume la 2 Iul 2012

Ceapa, ardeiul se curata si se taie marunt. Se pun la posat in putin ulei de masline, cand devin translucide legumele se adauga ciupercile taiate julien. Se asezoneaza de sare, piper si boia, se adauga vinul si se fierbe acoperit cca. 20 de minute, la foc potrivit, eu am folosit tigaia Doubleta....

Pastrav somonat la cuptor cu capere, rosii si lamaie

In Pastrav la 2 Iul 2012

Pestele se curata de intestine, se spala si se freaca cu ptuiina sare si piper. Se lasa la rece cca, 10 minuite pentru a/si lua sare. Intre timp se curata, ceapa, usturoiul, rosiile si se taie cubulete. Lamaia se taie felii. Intr/o tava tapetata cu foaie de pergament, se aseaza pestele, pe un pat...

Rulada cu smantana si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 29 Iun 2012

Margarina se topeste pe aragaz impreuna cu laptele, se adauga făina deodata, se amestecă bine. Se fierbe ca o ciulama mai groasă. Se lasă să se răcorească şi după aceea se adaugă galbenuşurile şi apoi albuşurile bătute spumă. Se toarnă compoziţia în tava (de aragaz) unsă...

Stiuca cu legume de vara

In Peste la 29 Iun 2012

Pestele se curata, se spala, se asezoneaza de sare, piper si se lasa la rece cca. 10 minute. Intre timp legumele se curata, se spala, se taie marunt si se fierb in aburi daca sunt proaspete. Eu am folosit legume congelate din lipsa de timp:D. Lamaia se taie felii, se aseaza in tava, deasupra lor...

Varza murata cu fasole colorata si carnati

In Mancaruri cu carne la 27 Iun 2012

Ceapa se curata, se taie marunt si se poseaza in putin ulei. Carnatii se taie marunt si se adauga la amestecul de ceapa, lasandu/se la dinstuit cca. 15 minute. Apoi se adauga varza murata, se completeaza cu apa, se asezoneaza de sare, piper si boia si se lasa la fiert la foc mijlociu cca. 25 de...

Gem de caise

In Dulceata / Gem la 27 Iun 2012

Caisele se spala, se curata de samburi si se pun intr-un vas mare, acoperindu-se cu zahar. Se lasa cca 1 ora ca sa-si lase zeama, apoi se pune la fiert la foc mic cca. 2 ore. Se spumeaza de cate ori e nevoie. Intre timp se sparg samburii de caise, cu ajutorul unei menghine. Intr-un vas mic se...

Prajitura marmorata cu visine

In Prajituri la 27 Iun 2012

Ouale se bat energic cu zaharul tos si zaharul vanilinat. Se adauga laptele usor si se amesteca pana se inglobeaza. Apoi se pune uleiul lingura cu lingura, amestecandu-se energic. Faina cernuta impreuna cu praful de copt si coaja de lamaie, se adauga cate putin pana se omogenizeaza amestecul....

Salata Panacris

In Salate la 21 Iun 2012

Pieptul de pui se prajeste rapid in putin ulei de masline, apoi se taie bucatele. Rosiile, castravetii si ceapa se spala, se curata si se taie marunt. Intr/un castron se pun legumele si carnea, apoi se amesteca usor. Se prepara un sos de vinegreta din ulei, otet, sare si apa. Salata se asezoneaza...

Orez cu ciuperci pleutorus

In Mancaruri de post la 21 Iun 2012

Ciupercile se curata, se spala se taie fideluta si se pun la prajit, intr-un vas wok cu putin ulei de masline, cca. 15 minute la foc tare, acoperit. Orezul se curata, se spala si se adauga peste ciuperci. Se completeaza cu apa, se asezoneaza de sare, piper, boia, curry si piper. Se transfera...

Puiul Familist inecat in vin

In Pui la 21 Iun 2012

Puiul se curata, se spala si se unge cu ulei, se condimenteaza cu sare, boia, piper, fulgi de usturoi. Vasul roman, se lasa in apa rece cca. 25 de minute. Puiul se aseaza in vasul umezit, se adauga vinul, se pune la cuptor la foc mare, acoperit, cca. 30 de minute. Se da capacul la o parte si se...

File de pui cu fasole verde si tagilatele cu spanac

In Pui la 16 Iun 2012

Fileul de pui se prajeste in tigaia de teflon cu un pic de ulei de masline, fara nici un fel de condiment. Intre timp ceapa, ardeiul si morcovii se curata, se toaca marunt si se calesc in putin ulei si apa. Se adauga fasolea, curatata si rupta bucatele. Se asezoneaza de sare, boia si marar. Se...

Tagliatele cu spanac, bucatele de porc si ciuperci

In Porc la 16 Iun 2012

Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit in putin ulei si apa. Se adauga ardeiul tocat marunt, bucatelele se carne, sare, piper, boia, marar, foi de dafin si ciupercile. Se amesteca usor, apoi se adauga apa, cat sa acopere totul. Se lasa la fiert la foc mediu, cca. 30 de...

Ciorba dulce de vitel

In Ciorbe la 16 Iun 2012

Carnea se pune la fiert in apa rece cu putina sare, cca. 40 de minute la foc tare, se spumeaza dupa primul clocot. Zarzavatul si legumele se curata, se taie marunt si se adauga la ciorbita. Dupa ce s/au fiert, carnea si legumele, ciorba se incheie adaugand oul batut bine, creeindu/se efectul de...

Strudel cu spanac si jambon

In Aperitive / Garnituri la 10 Iun 2012

Spanacul se curata, se spala si se poseaza in ulei de masline. Pe aluatul de foietaj dezghetat se aseaza fasiile de spanac, feliile de bacon, cascavalul Delaco razuit, apoi se ruleaza, se cresteaza pe alocuri, se unge cu ou batut, se presara sare iodata si seminte de in. Se pune la copt in...

Afisate 1261 - 1290 din 1565 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Azi va fi o zi trista. Vei ajunge in Africa şi cineva din grupul tau va uita tirbusonul acasa. Va trebui sa supravietuiesti numai cu apa si mancare :(.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]