Crema de zahar ars

de Panacris in Dulciuri, 5 Aug 2012 | 3099 vizualizari

 

Si un dulce la fel de irezistibil in familia mea!

 

INGREDIENTE

  • oua 10 bucati,
  • lapte grasime 3% 1000 ml,
  • zahar tos 10 linguri,
  • zahar vanilinat 2 plicuri,
  • coaja de lamaie,
  • zahar tos ptr tapetat tava 8 linguri.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Laptele, zaharul si zaharul vanilinat se pun la fiert in oala de lapte, cea cu pereti dubli, intre timp ouale se bat, atat cat sa se amestece galbenusurile cu albusurile, se adauga in laptele fierbinte, in fir subtire, amestecandu-se continuu ca sa nu se formeze cocoloase. Intre timp se pune zaharul ptr caramel, in forma in care se va coace crema si se pune la foc mic ptr. a se carameliza zaharul, atentie sa nu se arda. Se toarna compozitia de oua si lapte in forma tapetata. Se pregateste un vas mai adanc in care se pune apa rece, se pune forma cu creama in vas, apoi se da la cuptor la foc mic, cca. 45 de minute. Dupa ce trece testul scobitorii, se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca in vas, apoi se da la rece. A doua zi se rastoarna pe un platou. Se serveste ca atare  sau cu jeleu de fructe dupa gusul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars