Panacris

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 08.02.2011

RETETE1565
PRIETENI373
Retete

Ciorba de rosii ca la Arnota

In Ciorbe la 23 Aug 2012

Se spala si se curata toate legumele, apoi se toaca foarte marunt, spre rusinea mea am folosit robotul:(. Ceapa se pune la calit in ulei si putina apa, se adauga apoi pe rand, morcovul tocat, telina, pastarnacul, ardeiul tocat si verdeata. Se asezoneaza de sare si piper. Rosiile se decojesc, se...

Murata Panacris

In Bauturi la 21 Aug 2012

Murele se curata si se spala rapid sub un jet de apa rece. Se pun intr/un borcan mai mare, se adauga zaharul tos, siropul de menta si alcoolul, atentie alcoolul se pune imediat, nu se lasa fructele la macerat. Se amesteca usor in decurs de cca. 1 saptamana,  odata pe zi, pana se topeste...

Prajitura cu prune Panacris

In Prajituri la 21 Aug 2012

Prunele se desfac in doua, se presara 1 plic de zahar vanilinat si scoarisoara si se lasa la odhina. Ouale se bat energic cu zaharul tos, zaharul vanilinat, apoi se adauga uleiul, amestecandu-se continuu, de asemenea laptele. Dupa ce s-au omogenizat ingredientele se adauga faina cernuta impreuna...

Placinta invartita cu urda, branza de oi si marar

In Aperitive / Garnituri la 21 Aug 2012

Toate felurile de branza, iaurtul,  galbenusurile, uleiul de masline si mararul tocat marunt, se pun intr-un bol, se adauga si se amesteca energic pana se omogenizeaza  toate ingredientele. Se ung foile de placinta cu amestecul de branza si se ruleaza cate doua, asezandu-se intr-o...

Tocanita din organe de vitel!

In Vita la 21 Aug 2012

Organele de vitel se fierb in apa, atentie fara niciun pic de sare, cca. 35 de minute, semiacoperit, la foc mediu. Intre timp se curata legumele, se toaca marunt si se calesc in ulei si apa. Se asezoneaza de sare, mirodenii. Organele se strecoara, si se taie bucati mici cat o imbucatura,...

Pate din ficat de pui

In Aperitive / Garnituri la 21 Aug 2012

Ceapa si usturoiul (4 catei) se curata, se toaca marunt si se pun la calit in putin ulei de masline si apa. Se adauga ficateii curatati si spalati, lasandu-se la prajit cca 10 minute la foc iute, acoperit, apoi se adauga vinul, se asezoneaza de mirodenii (cimbru, oregano, rozmarin, sare, piper,...

Ardei si vinete pentru iarna

In Conserve la 20 Aug 2012

Vinetele se coc la gratar. Se curata si se lasa la scurc cca. 3 ore. Apoi se portioneaza si se pun in pungi cca. 800g. Ardeii se spala, se curata, se taie in doua, apoi se dau prin masina de tocat carne sau robot. Se pun in pungi mici, se videaza si se aseaza cuminti la congelator. 

Pastrav urias cu legume la cuptor

In Pastrav la 20 Aug 2012

Pestele se curata, se spala, se da cu putina sare, apoi se lasa la rece ptr cca. 10 minute. Intr/o tava tapetata cu foaie de pergament, se aseaza pestele, se asezoneaza de sare, piper si rozmarin. Rosiile, ardeii, ceapa, se curata se taie rondele, se aseaza de jur imprejurul pestelui, se pun...

Varza a la Cluj

In Mancaruri cu carne la 20 Aug 2012

Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei si apa. Intre timp se curata morcovii, ardeii si rosiile, se toaca marunt si se adauga la ceapa, lasandu-se sa fiarba la foc mic cca 15 minute. Varza se curata de foile uscate si se toaca fideluta (eu am folosit robotul de...

Ketchup Panacris cu usturoi

In Bulion la 20 Aug 2012

Roşiile se spală, se pun la copt in cuptor cca. 20 de minute, până le plesneşte coaja, apoi se lasă la răcit şi se dau prin separatorul de roşii.  Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei. Ardeii kapia şi cei graşi, se spală şi se toaca...

Ardei kapia in otet

In Conserve la 20 Aug 2012

Ardeii capia se coc la gratar, direct in jar. Se pun într-un vas adânc se presară sare grunjoasă peste, se acoperă cu un capac şi se lasă cca. 30 de minute să stea în abur. Între timp  se pune la fiert apa, cu sare, zahăr, ulei şi piper. Când...

Zacusca Panacris

In Zacusca la 20 Aug 2012

Vinetele se coc pe grătar la foc de lemne. Se curăţă şi se lasă la scurs. Cu ardei capia se procedează la fel, doar ca ei se pun intr-un vas cu capac, se presară sare, se lasă acoperit cca. 30 de minute. Apoi se curăţă de coajă, codiţe şi seminţe, folosind cât mai puţin...

Ketchup Panacris

In Bulion la 20 Aug 2012

Roşiile se spală, se taie in patru şi se dau prin separatorul de rosii. Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei. Gogoşarii şi ardeii kapia se spală şi se toaca mărunt (recomand robotul de bucătărie!). Se adaugă sucul de roşii şi combinaţia de...

Ciulama de ciuperci

In Mancaruri de legume la 17 Aug 2012

Coditele de ciuperci se curata, se taie rondele si se pun la fiert in apa cu putina sare, cca. 20 de minute la foc potrivit, neacoperit. Intre timp faina se desface in lapte rece, se adauga peste ciuperci si se mai lasa la fiert la foc mic, amestecandu/se continuu, ca sa nu faca cocoloase, pana...

Dulceata de afine

In Dulceata / Gem la 16 Aug 2012

Afinele se aduna de pe munte, cu un pieptene special, se spala in apa de izvor, se curata de impuritati si se duc acasa (sau la gazda dupa modelul nostru). Se cumpara de la magazin  2,5 kg. de zahar si se lasa peste noapte la rece. Dimineata pe racoare se pun afinele la fiert la foc...

Galuste de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 8 Aug 2012

Se fierb in coaja cca. 400 g de cartofi. Se scot din apa, se curata de coaja si se paseaza sau se preseaza cu presa de cartofi. Se rad cca. 3 cartofi cruzi, peste cartofii presati, se adauga ouale, faina, se asezoneaza de sare si piper, si se framanta bine pana se inglobeaza toate ingredientele....

Ceafa de porc cu galuste de cartofi, sos de ardei si salata tricolora

In Porc la 8 Aug 2012

Ceafa sde porc se prajeste in tigaia Tefal, acoperita, cca. 15 minute, la foc mic, pe ambele parti. Se scoatea carnea din tigaie, se pune intr-un vas si se pastreaza la cald. Intre timp in zeama ramasa de la carne, se adauga ardeii, ceapa si rosiile tocate marunt, vinul alb si se lasa sa...

Salata de fructe de vara

In Salate la 7 Aug 2012

Fructele se spala, se curata de coaja, unde e cazul, se taie bucatele, se amesteca intr/un castron mai adanc usor, impreuna u zaharul vanilinat si bourbonul. Se lasa la rece cca. 2 ore pana se impreuna gusturile. Salata de fructe se serveste cu o lingura de inghetata de frisc si nuci.

Pulpe de pui dezosate cu piure de cartofi

In Pui la 7 Aug 2012

Cartofii se fierb in coaja in apa cu putina sare, cca. 30 de minute la foc mediu, neacoperit. Cartofii se strecoara, se trec sub jet de apa rece si se curata de coaja. Se paseaza, apoi se amesteca energic cu unt si smantana, pana devine spumos. Intre timp pulpele dezosate se maseaza bine cu...

Crema de zahar ars

In Dulciuri la 5 Aug 2012

Laptele, zaharul si zaharul vanilinat se pun la fiert in oala de lapte, cea cu pereti dubli, intre timp ouale se bat, atat cat sa se amestece galbenusurile cu albusurile, se adauga in laptele fierbinte, in fir subtire, amestecandu-se continuu ca sa nu se formeze cocoloase. Intre timp se pune...

Supa cu galuste pestrite

In Supe la 5 Aug 2012

Puiul se pune la fiert in apa cu putina sare, la foc mediu, in oala minune cca. 60 de minute. Intre timp se curata legumele si se taie cubulete! (Aici am trisat un pic, aveam la congelator o punga de legume si am folosit-o!). Dupa ce s/a fiert puiul, se strecoara zeama, obtinuta peste legumele de...

Paste din faina de malai cu carne de pasare

In Paste la 5 Aug 2012

Puiul curatat si splata se pune la fiert in oala minune, cu apa si putina sare, cca. 60 de minute. Dupa ce s/a fiert, se scoate carnea, (zeama se pastreaza ptr o supa cu galuste!), si se dezoseaza. Intre timp se curata ceapa, se taie felii si se pune la calit in putina apa si ulei. Ardeiul se...

Budinca de paste din "resturi"!

In Paste la 2 Aug 2012

Pastele se fierb conform instructiunilor, apoi se trec sub un jet de apa rece. Intre timp se taie bucatele parizerul, se prajeste usor in ulei de masline. Se tapeteaza un vas termorezistent cu margarina si pesmet. Pastele se amesteca usor cu parizerul, ghiveciul de legume (vezi reteta aici:...

Canelloni cu branza de vaci si stafide

In Cannelloni la 1 Aug 2012

Branza de vaci se amesteca cu zaharul tos, ouale, stafidele, esenta de rom, coaja de lamaie, telemeaua rasa, pana se incorporeza toate ingredientele. Se umplu canelloni cu umplutura de branza. Se aseaza intr-un vas termorezistent pastele umplute. Compozitia de branza ramasa se dilueaza cu lapte...

Paste cu lapte si branza

In Paste la 1 Aug 2012

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp se tapeteaza un vas termorezistent cu margarina si fulgi de proumb. Ouale se bat energic, adaugandu-se laptele si telemeaua rasa. In vasul tapetat se aseaza pastele, se toarna compozitia de oua, lapte si branza. Se rade...

Ciocanele de pui cu dovlecei, vinete si rosii

In Pui la 31 Iul 2012

Ciocanelele se spala, se curata de eventualele pene:), se cresteaza, se asezoneaza de sare si miordenii. Se incinge tigaia doubleta, se pun ciocanelele condimentate, se lasa cca. 10 minute pe fiecare parte, apoi se adauga viunl rosu si se mai lasa cca. 5 minute la foc mediu, pentru a se...

Lecso

In Mancaruri de legume la 30 Iul 2012

Ceapa se curata, se taie felii subtiri si se punela dinstiut in ulei cu putina apa. Dupa ce s-a albit, se adauga ardeii, curatati si taiati fideluta, se lasa la fiert, acoperit, cca. 15 minute la foc mic. Intre timp rosiile se spala si se taie rondele subtiri, se adauga la amestecul de ceapa...

Ficatei de pui cu sos de vin si cus-cus

In Ficat la 30 Iul 2012

Ficateii de pui se curata se spala si se pun la prajit,la foc puternic in putin ulei, cca. 10 minute, rumenindu/se pe fiecare parte. Se scot din tigaie si se lasa la cald. In sosul ramas se pune vinul se aduce la punctul de fierbere, se adauga faina si smantana, amestecandu-se continuu, la foc...

Tarta cu afine

In Prajituri la 27 Iul 2012

Se topeşte untul, apoi se amestecă cu 300 g de zahăr, 1 plic de  zahăr vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi coaja de lămâie.  Se pun făina şi se amestecă până aluatul devine elastic. Se lasă la rece cca. 30 minute. Mai...

Paste colorate cu telemea la cuptor

In Paste la 27 Iul 2012

Pastele se fierb al dente in apa cu putina sare. Se strecoara si se trec rapid sub un jet de apa rece, apoi se amesteca cu smantana, branza de burduf faramitata, telemeaua rasa si ouale, pana se incorporeza toate ingredientele. Amestecul de paste se aseaza intr/o tava termorezistenta, unsa cu unt...

Afisate 1231 - 1260 din 1565 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Azi va fi o zi trista. Vei ajunge in Africa şi cineva din grupul tau va uita tirbusonul acasa. Va trebui sa supravietuiesti numai cu apa si mancare :(.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]