publicat la 22.02.2024
publicat la 21.02.2024
publicat la 12.02.2024
Azi va fi o zi trista. Vei ajunge in Africa şi cineva din grupul tau va uita tirbusonul acasa. Va trebui sa supravietuiesti numai cu apa si mancare :(.
Bucataras.ro
[email protected]
Saleuri de urgenta
Foietajul dezghetat, se taie fasii, se unge cu ou batut, se presara cascaval ras deasupra, se presara sare iodata si seminte de in. Se introduce tava in cuptorul preincins, cca. 15 minute la foc puternic, aproximativ 250 g. Pofta buna!:D
Muschiulet de porc umplut
Muschiuletul se fileteaza si se bate pana devine uniform. Intre timp, spanacul, se curata, se spala si se poseaza in putin ulei de masline. Pe muschiulet, se aseaza fasiile de spanac, cascaval Delaco, feliat subtire, gogosarii si se ruleaza usor. Se asezoneaza de sare si piper, apoi se imbraca in...
Trunchi de merlucius cu lamaie si spanac
Spanacul se curata, se poseaza in putin ulei de masline. Pestele se curata, se condimenteaza si se pune la prajit in tigaia doubleta. Lamaia se feliaza si se aseaza deasupra pestelui. Se inchide tigaia si se lasa sa se prajeasca cca. 15 minute. Se adauga apoi vinul si se mai lasa sa fiara...
Budinca cu dovlecei, morcovi si cartofi!
Dovleceii, cartofii si morcovii se curata, se spala, apoi se rad fideluta. Se asezoneaza de sare, piper si boia, se lasa cca. 5 minute, apoi se storc de zeama lasata. Intr/un castron, se pun legumele stoarse, ciupercile scurse de zeama si tocate marunt, telemeaua rasa, branzica cu smantana...
Negresa cu fructe de litchi
Ouale se bat energic, un praf de sare, zaharul, zaharul vanilat, laptele, margarina topita si coaja de lamaie. Faina, se cerne impreuna cu cacaoa si praful de copt. Se combina cele doua compozitii, pana se omogenizeaza. Se toarna aluatul, in tava tapetata cu foaie de pergament. Se presara...
Pizza cu Miez de lapte
In recipientul masinii de paine se pune apa, faina cernuta, sarea, zaharul, uleiul si drojidia (Atentie! Pastrati aceasta ordine daca vreti sa creasca aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru framantat si dospit, care dureaza 90 de minute. Sosul de rosii se amesteca cu putin...
Bucatele de vita cu ciuperci si cartofi
In vasul wok, bucatele de carne se prajesc rapid in ulei. Se scot din ulei, intr-o farfurie, in uleiul incins se calesc rapid ceapa si usturoiul curatat si tocat marunt. Se adauga apoi carnea, si ciupercile curatate, tocate marunt, se asezoneaza de sare, piper, boia, apoi se toarna vinul si...
Pulpa de miel cu verdeturi
Mustarul se amesteca cu sare, piper, boia, rozmarin, oregano, busuioc, ulei de masline. Cu aceasta compozitie, se maseaza pulpa de miel, curatata si cresatata intre timp. Vasul roman se pregateste, conform instructiunilor, si anume se scufunda in apa rece cca. 20 de minute. Pulpa de miel se...
Chec clasic
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat si treptat se adauga apa si uleiul. Albusurile se bat spuma, se incorporeaza in crema de oua, se adauga esenta de vanilie, un praf de sare si faina cernuta, amestecandu-se uosr pana se incorporeaza toate ingredientele. Un sfert de aluat se...
Ciorba de oaie taraneasca
Capatana de oaie se fierbe in apa cu putina sare, neacoperita, cca. 1 ora. Se strecoara zeama in alt vas. Ceapa, usturoiul si morcovul se curata si se toaca marunt, apoi se adauga in zeama de carne. Se asezoneaza de sare, piper, boia. Se lasa la fiert la foc tare, cca. 20 de minute. Intre...
Cum se prepara visinata
Cum se prepara visinata. Vişinele se aleg, se spală şi se pun în damigeană. Peste ele se toarnă zahărul, alcoolul, vodca, romul, siropul de cireşe şi batonul de vanilie. Timp de 10 zile, se scutura damigeana, ptr a se dizolva zaharul. Se lasă la macerat 2-3 luni. Se trage...
Dulceata de capsuni reteta a la Dr Oetker
Dulceata de capsuni reteta Fructele se spala si se curata de codite. Continutul plicurilor de gelfix, se amesteca cu 4 linguri de zahar si se adauga peste fructe, se amesteca usor si se pun la fiert la foc mare. Dupa ce clocoteste, se ia oala de pe foc, se adauga rstul de zahar si sarea de...
Sirop din muguri de brad, varianta la cald
Mugurii de brad, se spala, se curata de partea maronie de la capat. Se pun intr-un vas incapator se adauga apa, se presara sarea de lamaie, nu va speriati daca nu se vede apa la suprafata. Se pune la fiert la foc tare, cca. 1 ora. Se strecoara. Veti obtine un lichid alburiu, tulbure,...
Foi Lica umplute cu crema Panacris
Bundinca de capsuni se pregateste cf. instructiunilor de pe ambalaj. Biscuitii si rahatul colorat se da prin razatoarea Moulinex sau masina de tocat carne. La acest amestec se adauga untul moale, cacaua, zaharul vanilinat, nuca de cocos si budinca rece, amestecandu/se pana se omogenizeaza toate...
Gogonele murate umplute
Ceapa se curata, se toaca marunt, se pune la calit in ulei cu putina apa, dupa ce a devenit translucida, se adauga orezul curatat si se adauga un pahar de apa, ca se umfle un pic orezul si se lasa la foc mic cca. 5 minute. Intre timp se pregatesc gogonelele, se taie un capac, se scoate miezul...
Piept de pui la gratar cu fusilli si sos tzatziki
Pastele se fierb aldente conform indicatiilor de pe ambalaj.:D Pieptul de pui se asezoneaza de sare, piper si curry, se prajeste in tigaia doubleta. Sosul tzaziki se preapara astfel: se amesteca energic branza cremoasa cu smantana, telemeau rasa, castravetii curatati de coaja si rasi pe...
File de pui cu verdeturi
Ceapa, usturoiul si mararul se curata si se toaca marunt. Ceapa si usturoiul se calesc usor in ulei si apa, Se adauga fileul de pui, lasandu/se cca. 5 minute la calit cu verdeturile. Se asezoneaza de sare, piper si boia, se adauga vinul si se lasa la fiert, acoperit, cca. 20 de minute la foc...
Sirop de cirese
Cireşele se pun la fiert la foc mic, cu apa, fără zahăr, se spumează de câte ori e nevoie, cca. 60 de minute. După ce au fiert bine, se strecoară şi se pasează pulpa de cireşe. Pasta obţinută se pune la din nou la fiert cu zahărul cca. 2 ore, la foc mic. După ce s-a...
Branzica cremoasa cu dulceata de afine si nuca de cocos
Crema de branza se amesteca cu dulceata de afine, coaja de lamaie, zaharul pudra vanilinat si nuca de cocos. Cantitatile sunt aleatorii. Din crema obtinuta se ia cu lingura de inghetata, se aseza pe un platou, se presara nuca de cocos rasa si putin sirop de afine. Nu stiu daca va incanta...
Miez de lapte, spanac si cus-cus
Spanacul se curata si se fierbe in apa clocotita cu putina sare. Se strecoara si se taie fideluta. Cus-cus-ul se prepara conform instructinulor. Intr-un vas se pune spanacul, miezul de lapte si cus-cus-ul. Se asezoneaza de sare, mirodenii, ulei de masline si zeama de lamaie. Se amesteca usor,...
Rulouri de salata verde
Foile de salata se ung cu un strat de crema de branza, se aseaza o felie de parizer, se unge din nou cu crema de branza, apoi se pune o felie de branza topita, cate o felie de ou fiert, apoi se ruleaza usor. Se taie transversal si se servesc cu rosii proaspete.
Saleuri cu jumari
In cuva de la masina de paine se pun pe rand apa, sarea, zaharul, margarina, faina si drojdia. Se programeaza pentru aluat cca. 90 de minute. Intre timp jumările se dau prin maşina de tocat carne, apoi se amestecă cu sare şi piper . Cand s-a terminat programul, se...
Dulceata de cirese negre!
Ciresele au fost dezosate de catre " zmeii" mei. Le/am pus intr/un vas mare, am acoperit cu zahar si le/am lasat la somn, peste noapte la rece. A doua zi dis de dimineata, le/am pus la fiert, cca. 60 minute. Dupa primul clocot, am adaugat zeama de lamaie si am spumat de cate ori a fost...
Leustean si patrunjel ptr iarna
Leusteanul si parunjelul se curata, se spala si se toaca foarte marunt. Reconsc ca am folosit robotul de bucatarie. Se amesteca cu sare mare si ulei de masline, se pune in borcane, indesat, se capseaza si se pune la racoare. E prima oara cand pregatesc, astfel verdeturile, sper sa se pastreze...
Mancare de vinete si carne de pasare
Ceapa verde se curata, se toaca marunt si se pune la dinstiuit intr/un vas wok, cu putin ulei si apa. Se adauga peste ceapa calita, carnea de pasare fiarta si tocata marunt, ardeiul rosu tocat marunt, cubuletele de vinete, sare si piper dupa gust, vinul si 250 ml. de apa, si se lasa la fiert,...
Budinca de brocoli
Brocoli se desface buchetele si se fierbe pe baie de abur. Intr/un vas termorezistent, se aseaza buchetelele de brocoli, se presara deasupra branza sfaramata, parizerul taiat fasii. Ouale se bat energic cu smantana, apoi se rastoarna deasupra compozitiei de brocoli, branza si parizer, se presara...
Tarta cu capsuni
Se prepara budinca conform instructiunilor de pe plic, apoi se lasa la racit. Intre timp se dizolva gelatina rosie, in apa indulcita cu sirop de capsuni, se lasa la fiert pana da in clocot, apoi se lasa la racit. Capsunele se spala, se curata de codite si se taie in doua. Blatul de tarta se...
Ficat de vitel la gratar cu cartofi noi
Ficatul de vitel se portioneaza si se lasa in lapte cca. 30 de minute la frigider. Intre timp se freaca cartofii noi cu sare sau cu o periuta, sub jet de apa rece. Daca sunt micuti se lasa intregi, daca sunt mai marisori, se taie in cuburi mari. Se pune uleiul de palmier la incins, intr/un ceaun...
Tort Milka
Untul, uleiul, zaharul si zaharul vanilat se amesteca energic cu mixerul, pana se obtine un amestec spumos. In amestec se vor incorpora, pe rand, ouale. Separat, se amesteca faina cernuta, amidonul, praful de copt si coaja rasa de lamaie apoi se adauga la amestecul de unt. Afinele se strecoara si...
Tarta cu pere caramelizate
Albusurile se bat energic cu zaharul si praful de sare. Apoi se adauga esenta de butter/vanilie si galbenusurile, rand pe rand, apoi se incorporeaza faina cernuta, amestecandu/se usor. Zaharul ptr caramel se pune pe foc, cand s/a lichefiat se adauga untul sau margarina, amestecandu/se...