publicat la 22.02.2024
publicat la 21.02.2024
publicat la 12.02.2024
Patru drumuri la atelier cu televizorul în spate doar ca să afli că, de fapt, ţi-au tăiat cablul? E tardiv să verifici dacă nu cumva ţi-ai pus şosetele invers.
Bucataras.ro
[email protected]
Ciorbă de fasole colorată
Ceapa, zarzavaturile se curăță, se spală și se toacă mărunt. Se pun la călit în puțin ulei și apă. Se completează cu apă, se adaugă cele două feluri de fasole, se asezonează de sare, piper și mirodenii. Se lasă la fiert cca. 30 de minute spre final se adaugă bulionul, se...
Tochitură Panacris
Ceapa și ciupercile se curăță, se toacă mărunt, se călesc în puțin ulei și apă. Între timp se taie carnea bucățele, cârnații rondele, apoi se adaugă la amestecul de ceapă și ciuperci. Se asezonează de sare, piper, boia, se completează cu apă și vin,...
Urzici cu ciuperci
Urzicile se curăță, se spală în mai multe ape și se clocotesc cca. 25 de minute, apoi se scurg de apă și se toacă mărunt. Ceapa și usturoiul se curăță, se toacă mărunt și se călesc în puțin ulei. Se adaugă urzicile, ciupercile, curățate și tăiate fideluțe, apă...
Aperitiv cu urzici și tofu
Aluatul de foietaj se lasă la dezghețat. Între timp se curăță urzicile, se dau în clocot cca. 10 minute, se strecoară și se lasă la rece. După ce s-a dezghețat foietajul, se așează urzicile, se rade brânza tofu, apoi se sărează, piperează, se rulează, apoi...
Aperitiv cu avocado și Joya
Avocado, usturoiul, se curăță, se pun în tocător, se adaugă sare, piper, ulei după gust și un pahar de iaurt natur Soya, se mixează cca. 3 minute până ce se obține o pastă omogenă. Se servește ca și garnitură lângă cartofi prăjiți pentru cei care țin post sau...
Pizza cu pește
În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojidia (Atentie! Pastrati aceasta ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care dureaza 90 de minute. Între timp se...
Budincă de cacao cu zmeură și migdale
800 ml de lapte soia Joya,se pun la fiert, într-un vas special cu fundul dublu sau de fiert lapte. 200 ml de lapte soia se amestecă cu praful de budincă, zahărul tos, zahărul vanilinat, până se omogenizează, apoi se toarnă în laptele fierbinte și se amestecă...
Supă/Ciorbă de urzici
Se curăță verdețurile, se spală în mai multe ape și se toacă mărunt. Între timp se călește ceapa și ciupercile, în puțin ulei de măsline și apă. Se adaugă la acest amestec, morcovul ras mărunt, loboda și urzicile tăiate julien. Se asezonează de sare, piper,...
Răsucite/învârtite cu gem de gutui și miez de migdale
Alautul de foietaj se lasă la dezghețat în frigider. Se intinde pe planșeta de lucru presarată cu făina, se taie cu rola de prăjituri sau cuțitul în dreptunghiuri . În mijlocul fiecărui dreptunghi se pune o linguriță de gem și bețișoare de migdale. Se unesc laturile...
Salată cu sparanghel
Sparanghelul se scurge de lichid, se așează artistic într-un bol, se presară cu sare și piper. Se face un dresing din iaurt, ulei, oțet, sare și piper. Se toarnă peste sparanghel. Se dă la rece cca. 15 minute, se servește ornat cu fire de rozmarin. Poftă bună!
Macchiato pe bază de soia
Băutura de soia se pune într-o ceașcă transparentă, se toarnă deasupra cafeaua espresso, se decorează cu frișcă vegetala, se îndulcește după gust cu zahăr brun sau miere. Vă las să savurați macchiato cu plăcere! ;)
Desert cu lamaie si zmeura
400 ml de lapte soia se pune la fiert, într-un vas special cu fundul dublu, sau de fiert lapte. 100 ml de lapte se amestecă cu praful de bundincă, zahărul tos, zahprul vanilinat, până se omogenizează, apoi se toarnă în laptele fierbinte și se amestecă continuu,...
Chiftele
Se amestecă energic cele două feluri de carne, până se omogenizează. Apoi se asezonează de sare, piper, boia , usturoi. Se adaugă ouăle, pesmetul, făina, verdețurile tocate mărunt și se amestecă bine până se înglobează toate ingredientele. Se formeză chifteluțe,...
Salată cu legume și tofu
Brocoli, dovleceii, roșiile se spală se curăță, se feliază, se asezonează de sare, piper și ulei de măsline. Legumele se pun la gătit în Friteuza Tefal, sau într-o tigaie DryCoker;), cca. 30 de minute. Între timp ceapa verde, leurda și mărarul se curăță, apoi se...
Hamsii
Hamsiile mai mari se curăță de cap și mațe. Cele mici doar se spală bine sub jet de apă rece. Hamsiile se dau prin amestecul de făinoase (mălai si făină albă de grâu), apoi se prăjesc în ulei fierbinte. Se scot pe un șervet abosrbant. Se servesc ca atare sau...
Pulpe de pui cu mere, portocale și bere
Pulpele se crestează, apoi se masează cu ulei de arahide, se asezonează cu sare, piper, curry, rozmarin, apoi se așează într-o tavă termorezistentă și se dă la cuptor, la foc mediu cca. 10 minute, cât să se rumenească, pe ambele părți. Apoi se adaugă merele feliate,...
Ciorbă ciobănească de miel
Căpățâna de miel, bucățile de șiră, se pun la fiert în apă rece cu puțină sare, neacoperit, cca. 40 de minute. Între timp, mațele de miel se curăță bine, adică se umplu cu apă rece, apoi se scurg, operația repetându-se de cca. 3 ori. La final se freacă...
Pulpă de miel cu mere, măsline și capere
Pulpele de miel se crestează din loc în loc, unde se introduc bucățele de usturoi și slăninuță. Apoi se masează, pulpele cu o emulsie din puțin ulei de măsline, muștar, sare, piper si rozmarin. Merele și lămâile se spală și se taie în bucăți, apoi se presară...
Ciuperci cu spanac și soia
Cubulețele de soia, se pun la fiert în apă clocotită, cu puțină sare, piper proaspăt măcinat, 1 foaie de dafin și puțin cimbru, cca. 15 minute, apoi se scoate și se scurge bine de zeamă. Între timp, ceapa, usturoiul, leurda și spanacul se curăță, se toacă...
Pui cu fasole verde
Ceapa, usturoiul, leurda se curăță, se toacă mărunt, călindu-se în puțin ulei și apă. După ce au devenit translucide, se adaugă ardeiul tocat mărunt și pulpele tăiate bucățele, se lasă la prăjit, cca. 10 minute. Se completează cu cca. 1 litru de apă, se...
Negresă cu piersici, merișoare, glazură de ciocolată și nucă
Se cerne făina cu praful de copt într-un vas încăpător. Piersicile din compot se taie mărunt, se prăjesc în unt de cacao, apoi se asezonează cu scorțisoară și zeamă de lămâie. Între timp se topește untul de cacao, se lasă la racit și se amestecă cu...
Împletitură cu spanac
Spanacul opărit și răcit, se toacă mărunt, se stoarce bine de lichid, apoi se amestecă cu brânza rucola, branzica Ceva fin Delaco, telemeaua rasa, cașcavalul Delaco, de asemenea ras fin, ouăle și se presară puțină sare. Pe masă înfăinată se pune aluatul și se...
Rondele de somn
Peștele curățat, spălat și porționat se sărează, piperează, apoi se lasă la rece cca. 15 minute. Se face un amestec din făină albă de grâu și mălai grișat, se ”frecționeză” bine rondelele, apoi se pun la prăjit într-o tigaie încinsă, acoperită,...
Mușchiuleț de porc cu cartofi aromați cu rozmarin
Mușchiulețul se curăță, se spală și se crestează puțin. Condimentele se amestecă în mojar impreună cu puțin ulei, cu acest amestec se ”masează” mușchiuleții și se pun la prăjit, într-o tavă termorezistentă, la cuptor ptr cca. 15 minute, neacoperit,...
Supă/ciorbă de legume
Leurda, ceapa verde și usturoiul verde se curăță, se spală și se toacă mărunt. Se pun la călit în puțin ulei și apă, cca. 5 minute la foc mediu, acoperit. Între timp se curăță celelate legume, se toacă mărunt și se adaugă la amestecul de ceapă. Se asezonează de...
Urzici albe de post
Urzicile se curăță, se spală foarte bine sub jet de apă rece. Se pun la fiert în apă clocotită cu puțină sare, cca. 10 minute, la foc mediu. Se strecoară și se toacă mărunt. Între timp se călește leurda tocată mărunt în puțin ulei de măsline aromat cu...
Salată de spanac, leurdă și frunze de ridichi
Se curăță și spală frunzele foarte bine sub jet de apă rece. Se toacă toate verdețurile julien și se amestecă ușor. Ridichile curățate se feliază. Se face un sos vinegretă din ulei de măsline aromat cu usturoi, oțet din vin roșu, sare iodată, piper proaspăt macinat și...
Clatite cu cacao , piersici si merisoare
Se amestecă energic băutura de soia, apa minerală, făina, pudra de cacao şi puţină sare. Dacă aluatul este prea gros se mai adaugă băutură de soia. Se unge tigaia antiaderentă (în cazul meu Tefal!), apoi se prăjesc clătitele una câte una,...
SALATĂ DE CARTOFI CU TOFU AFUMAT
Cartofii se pun la fiert în coajă, cca. 20 de minute în apă rece cu puțină sare. După ce s-au fiert cartofii se curăță de coajă, se taie cubulețe, încă fierbinți, se stropesc cu ulei de măsline. Între timp ceapa verde se curăță, se toacă mărunt și se...
Salata de cartofi cu salam si oua
Cartofii se pun la fiert în coajă, cca. 20 de minute în apă rece cu puțină sare. După ce s-au fiert cartofii se curăță de coajă, se taie cubulețe, încă fierbinți, se stropesc cu ulei de măsline. Între timp ceapa verde se curăță, se toacă mărunt și se...