Pasca turnată cu merișoare

de Panacris in Dulciuri, 7 Mai 2013 | 3552 vizualizari

 

Când să mă apuc de preparea ei, am constatat că aveam prea puțină brânzică de vaci în frigider. Așa că am creat ceva inedit, (nu de post!) cu ce am găsit prin frigider. Pot să spun că nu a ieșit chiar bună.

 

INGREDIENTE

  • brânza de vaci 200 g,
  • iaurt cu fructe Joya 3 cutii,
  • făină albă de grâu 200 g,
  • griș 50 g,
  • sare iodată 1/2 linguroți,
  • zahăr tos 200 g,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • praf de copt 1 plic,
  • lămâie 1 bucată,
  • merișoare cca. 100 g,
  • ouă 2 bucăți,
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca turnată cu merișoare:

Se amestecă brânza de vaci, cu iartul , zahărul, ouăle, zahrul vanilinat și coaja de lămîie, energic cu mixerul din dotare. Se adaugă făina cernută cu praful de copt și grisul, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele. La final se adaugă merișoale, amestecându-se ușor. Se toarnă aluatul obținut într-o tavă tapetată cu puțin unt și făină, apoi se dă la copt, în cuptorul preîncins cca. 40 de minute la foc mic. După ce trece testul scobitorii se scoate din cuptor, se mai lasă în formă până ce se răcește, apoi se răstoarnă pe un platou și se pudrează cu zahăr praf vanilinat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca turnată cu merișoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pasca traditionala