Cred că am vreo 20 de ani de când am mâncat astfel de ciorbă! De vreo 2 luni, tot o am în plan. Uite că i-a venit rândul, fiindcă vreo 2 salate stăteau stinghere în frigider.
Ceapa, usturoiul se curăță, se toacă mărunt apoi se călesc în puțin ulei și apă. Între timp se curăță salata, se taie fideluță și apoi se adaugă la amestecul de mai sus. Se asezonează de sare, piper, verdeață, apoi se adaugă cca. 2000 ml apă, se lasă la fiert la foc mediu, semiacoperit cca. 20 de minute. Între timp bacon se taie mărunt se prăjește în puțin ulei ți se adaugă la ciorbă. Se mai lasă la fiert cca. 10 minute pentru a se împreuna gusturile.
Din 4 ouă se pregătește o omletă, care apoi se taie fideluță. Oul rămas se bate bine cu smântână, apoi se adaugă puțină zeamă de ciorbă fierbinte, amestecându-se energic până se omogenizează, apoi se adaugă la ciorbă, amestecându-se continuu, ca să nu se ”îmbrânzească”.
Atenție focul este oprit sub oala de ciorbă! La final se adaugă omleta tăiată fideluță. Se servește fierbinte ca atare sau cu puțin oțet/zeamă de lămâie după gustul fiecăruia.
Poftă bună!