Sarmale cu ciuperci și nucă

de Panacris in Mancaruri de post, 21 Apr 2013 | 15272 vizualizari

 

O altă variantă de sarmale de post!

 

INGREDIENTE

  • varză murată cca. 2000 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • ciuperci pleutorus cca. 500 g,
  • morcov 1 bucată,
  • mărar proaspăt 1 legătură,
  • miez de nucă cca. 200 g,
  • orez cca. 100 g,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • foaie de dafin,
  • cimbru,
  • mărar uscat,
  • boia de ardei dulce,
  • bulion,
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu ciuperci și nucă:

Se curăță ceapa, ciupercile, morcovii, mărarul, se toacă mărunt, apoi se călesc în puțin ulei și apă. Se adaugă orezul curățat și miezul de nucă măcinat, se asezonează de sare piper și boia, apoi se lasă la răcit.

Între timp se pregătesc foile de varză. Se pregătesc sarmalele, se umplu cu umplutura de mai sus, se împachetează, apoi se așează în ceaun, se asezonează cu sare, boia,  cimbru și mărar uscat, Se adaugă apă cât să acopere sarmalele, se pun la foc, pentru cca. 50 de  minute. Spre finalul fierberii se adaugă, bulionul, lăsându-se la fiert cca. 10 minte până se îmbină gusturile.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu ciuperci și nucă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cous-cous cu legume