Panacris

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 08.02.2011

RETETE1565
PRIETENI391
Retete

Karalábé mártás adică Sos de gulii cu verdețuri

In Sosuri la 30 Mai 2013

Gulia și ceapa se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea fină. Ceapa se călește în puțin ulei și apă, cca. 5 minute la foc mediu, necoprit. Dup ce a devenit translucidă, se adaugă gulia rasă, se asezonează de sare și piper, apoi se completează cu cca. 200 ml. apă rece,...

Ostropel de ciuperci pleutorus

In Mancaruri de post la 30 Mai 2013

Ceapa, usturoiul și ciupercile su curăță și se toacă mărunt. Ceapa și usturouiul se călesc rapid în pușin ulei și apă. Dupa ce au devenit translucide se adaugă ciupercile tocate mărunt, se adaugă cca. 1 pahar de apă și se lasă la fiert înnăbușit cca. 25 de minute....

Compot de cireșe a la Panacris

In Sirop / Compot la 30 Mai 2013

Cireșele se spală sub jet de apă rece, se curăță de codițe și frunze, apoi se așează în borcane curate și sterilizate <adică spălate cu apă feirbinte și detergent, apoi puse la uscat în cuptor! Eu m-am folosit de Margareta (mașina de spălat vase!)> In...

Pesto Panacris

In Sosuri la 28 Mai 2013

Verdețurile se spală, se toacă mărunt, de preferat într-un robot, se adaugă uleiul de măsline și sarea după gustul fiecăruia. Se folosește ca atare lângă brânzeturi sau paste. Se pune într-un recipient de sticlă și se depozitează la frigider, cca. 2 luni....

Tagliatelle cu varză călită și brânză de capră cu verdețuri

In Paste la 27 Mai 2013

 Varza se curatムde frunzele veștejite și se taie fideluță cu rindeaua sau robotul de bucătărie! Atenție, nu se freacă varză cu sare!!!   Într-un ceaun sau un vas cu fundul gros se pune uleiul la încins, se adaugă varză fideluta și se lasă la călit...

Tartă cu căpșuni și miez de lapte

In Dulciuri la 23 Mai 2013

Se prepară budinca conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp se curăță căpșunile, se trec rapid sub un jet de apă rece. Se prepară gelatina roșie pentru tarte conform indicațiilor de pe plic. Se începe montarea tartei. Se stropește tarta cu sirop din flori de...

Cartofi noi cu verdețuri

In Mancaruri de post la 23 Mai 2013

Cartofii se curăță ușor sub jet de apă rece cu un burete de sârmă. Între timp se încinge uleiul într-un vas adânc, indicat ar fi unul de fontă. Cartofii se taie în bucăți mai mari, decât obișnuim pentru cartofii prăjiți, se pun la prăjit la...

Sirop din flori de soc

In Sirop / Compot la 23 Mai 2013

Zahărul și cca. 2000 mlapă se pun la fiert la foc mediu cca. 60 de minute până se obține un sirop mai gros. Între timp florile de soc curățate de frunze și eventualele gângânii, se pun la fiert în cca. 1000 ml apă rece și cele 2 plicuri de sare de...

Bavareză de mure, rețeta nr. 600!

In Dulciuri la 17 Mai 2013

Murele se pasează cât se poate, printr-o sită inoxidabilă. Zeama obținută se pune la fiert cu zahărul, cca. 10 minute la foc mic, până se obține textura unui gem subțire. Între timp foile de gelatină se înmoaie în puțină apă rece, apoi se adaugă la...

Fasole verde cu trei feluri de carne

In Mancaruri cu carne la 17 Mai 2013

Se curăță ceapa verde, usturoiul verde și se pun la călit în puțin ulei și apă. Între timp fripturile se mărunțesc, apoi se adaugă la amestecul de ceapă devenit translucid. Se asezonează de sare și piper, se lasă cca. 10 minute să se înăbușească, acoperit,...

Cartofi franțuzești înnobilați cu bacon

In Mancaruri de legume la 17 Mai 2013

Cartofii se spală și se pun la fiert cu coajă,  în apă cu puțină sare, neacoperit, cca. 30 de minute. Între timp se pun ouăle la fiert în apă rece cu puțină sare, se lasă cca 7 minute după primul clocot. După ce au fiert se strecoară de apă și se trec sub...

Clătite aperitiv cu miez de lapte

In Aperitive / Garnituri la 14 Mai 2013

Se bat energic ouale cu un praf de sare, se adauga concomitent, berea, faina, apa pana se obtine un aluat fluid, potrivit, lasandu-se la rece cca. 15 minute. Intr-o tigaie speciala ptr. clatite, se pun un strop de ulei, se lasa la incins, apoi se toarna cate un polonic din aluat in tigaia...

Dulceață din flori de salcâm

In Dulceata / Gem la 12 Mai 2013

Zahărul, apa, zeama de lămâie și sarea de lămîie se pun la fiert, intr-un vas încăpător. După ce au fiert  cca, 1 oră,  se adaugă florile curățate de pe codițe, spălate, foarte bine, pentru a se elimina impuritățile și eventualele gângănii. Se...

Sirop din flori de salcâm

In Sirop / Compot la 12 Mai 2013

Florile curățate de pe codițe, spălate, foarte bine, pentru a se elimina impuritățile și eventualele gângănii, se pun la fiert în apă clocotită, într-un vas foarte curat, eventual de inox. După 20 de minute, se ia oprește focul şi se lasă  fiertura la macerat...

Șoricei aromați

In Dulciuri la 7 Mai 2013

Se prepară un aluat fluri din ouă, lapte/apă minerală, zahăr, zahăr vanilinat și făină. Trebuie să fie un pic mai gros decât cel de clătite. Ciorchinele de salcâm se scufundă, în amestecul de mai sus,  apoi se scote și se pune la prăjit în ulei,...

Pasca turnată cu merișoare

In Dulciuri la 7 Mai 2013

Se amestecă brânza de vaci, cu iartul , zahărul, ouăle, zahrul vanilinat și coaja de lămîie, energic cu mixerul din dotare. Se adaugă făina cernută cu praful de copt și grisul, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele. La final se...

Pulpe de miel aromate

In Oaie la 7 Mai 2013

Carnea de miel se spală, se înțeapă din loc în loc, iar în înțepătură se pune câte o bucățică de slănină sau usturoi. Se freacă cu puțină sare, piper, ierburi provencale și se pune într-un amestec (baiț) de vin, ulei de măsline și zeama de la...

Ciorbă/supă de miel

In Supe/Ciorbe la 7 Mai 2013

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 25 de minjute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. Zarzavaturile se curăță, se spală și se taie bucățele, de această dată. Verdețurile se curăță, se spală apoi se toacă...

Pâine aromată

In Piine la 7 Mai 2013

Dacă tot era sâmbata mare, am pus-o pe Maricica la treabă. În recipientul mașinii de pâine se pune laptele călduș, făina cernută, verdețurile tocate mărunt, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atenție! Păstrați această ordine dacă vreți să crească aluatul!!!)...

Ouă vopsite ecologic

In Aperitive / Garnituri la 7 Mai 2013

Ouăle se degresează bine cu detergent de vase și apă rece. Între timp se pune la fiert sfecla roșie, tăiată bucățele, cu cca. 1500 ml apă rece, 2 linguri de sare și 4 linguri de oțet. După ce clocotește apa, se adaugă ouăle cu grijă, să nu se crape, se lasă cca. 5-7...

Miel la proțap

In Oaie la 28 Apr 2013

Mielul achiziționat, trebuie să fie curățat de organe și pe cât posibil, tăietura de pe burtă, să fie cît mai mică.  Se trece la ”frecarea” lui cu sare grunjoasă și piper (să scape de celulită!), după care în mod obligatoriu se mai da o...

Salată de cartofi cu somon afumat și verdețuri aromate!

In Salate la 25 Apr 2013

Cartofii se fierb în coajă, în apă cu puțin sare, cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit. Între timp se curăță verdețurile și se toacă mărunt. După ce s-au fiert cartofii și răcit, se curăță, se taie în bucățele potrivite, se pun într-o salatieră,...

Chiftele marinate

In Mancaruri cu carne la 24 Apr 2013

Feliile de pâine se pun la înmuiat în apă rece, cca. 3 minute. Se amestecă energic cele două feluri de carne, până se omogenizează. Apoi se asezonează de  sare ,  piper , boia ,  usturoi . Se adaugă ouăle, pâinea stoarsă, făina, verdețurile...

Ciorbă de salată verde

In Ciorbe la 24 Apr 2013

Ceapa, usturoiul se curăță, se toacă mărunt apoi se călesc în puțin ulei și apă. Între timp se curăță salata, se taie fideluță și apoi se adaugă la amestecul de mai sus. Se asezonează de sare, piper, verdeață, apoi se adaugă cca. 2000 ml apă, se lasă la fiert la...

Pelete de creveți cu miez de lapte și somon afumat

In Aperitive / Garnituri la 21 Apr 2013

Peleții de creveți (pe vremea lui Ceașcă, erau foarte familiari!) se prăjesc în ulei fierbinte. Se scot pe un șervet absorbant, apoi se așează pe un platou de servire. Pe fiecare peletă se pune câte o rondea de miez de lapte, o bucățică de somon afumat și o frunză de...

Desert cu miez de lapte

In Dulciuri la 21 Apr 2013

Se pune la fiert ca. 500 ml. apă, se adaugă jeleul de coacăze verzi, se lasă la fiert cca. 5 minute, până se omogenizează conținutul. Se începe montarea desertului, se pune pe fundul unui pahar mai special și transparent, un miez de lapte, o felie de kiwi, merșioare, apoi se...

Orez cu lapte, merișoare și mandarine

In Dulciuri la 21 Apr 2013

Orezul se alege, se pune la fiert într-o oală cu fund dublu, sau ceaun cu apă și un praf de sare. După ce s-a evaporat apa, se adaugă laptele, zahărul vanilinat, zahărul tos și se lasă la fiert cca. 20 de minute la foc mic. După ce s-a terminat fierberea, se adaugă zeama de la...

Miez de lapte, rucola, avocado și miez de nucă

In Aperitive / Garnituri la 21 Apr 2013

Frunzele de rucola, se spală, se toacă fideluță. Avocado se taie în două, se scoate sâmburele, se curăță de coajă, apoi se toacă mărunt, se adaugă la frunzele de rucola. Se stropesc cu oțet, ca să nu se oxideze, se adaugă miezul de nucă și roșiile tăiate în...

Negresă de post

In Prajituri la 21 Apr 2013

Apa, zahărul, uleiul, făina, zahărul vanilinat, praful de copt, praful de sare, pasta de măceșe se amestecă cu mixerul până se omogenizează. Apoi se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, se presară miezul de nucă și merișoarele, se dă la copt, în...

Sarmale cu ciuperci și nucă

In Mancaruri de post la 21 Apr 2013

Se curăță ceapa, ciupercile, morcovii, mărarul, se toacă mărunt, apoi se călesc în puțin ulei și apă. Se adaugă orezul curățat și miezul de nucă măcinat, se asezonează de sare piper și boia, apoi se lasă la răcit. Între timp se pregătesc foile de varză. Se...

Afisate 961 - 990 din 1565 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Dacă râzi de greșelile pe care le faci s-ar putea să îți lungești viața. Dacă râzi de greșelile altuia s-ar putea să ți-o scurtezi.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

ieri la 18:32

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

pe 10.11 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]