publicat la 22.02.2024
publicat la 21.02.2024
publicat la 12.02.2024
Noaptea trecută ţi-a adus un motiv de mare bucurie descătuşată. În sfârşit, nu mai trebuie să-ţi ascunzi pasiunea pentru filmele indiene. Pune afişul cu rajcapur deasupra biroului şi dă tare empetreiul cu vagabondu’.
Bucataras.ro
[email protected]
Pituțe cu iaurt
În cuva mașinii de pâine se pun pe rând iaurtul, făina, sarea, zahărul, uleiul și drojdia. Se programeaza aparatul de preparat pâine pentru aluat cca. 90 de minute. A fost ultima răbufinire a Maricică. Dar și-a dus treaba la capăt. După ce a...
Bucăți de pizza umplute
De data asta ajutorul a fost Thor, noul aparat din CasaZmeilor, un robot multifuncțional, asta că Maricica, mașina de preparat pâine, a ajuns la dezmebrări L. Ei acum se schimbă ordinea efectuării operațiilor :D În vasul robotului se cerne făina, se adaugă sarea și uleiul...
Biscuți cu Nutella și topping de susan
Se amestecă untul cu zahărul, gălbenușul de ou până se omogenizează, apoi se adaugă amidonul, praful de copt și făină, amestecându-se până ce se înglobează toate ingredientele. Aluatul obținut se lasă la odihnă cca. 60 de minute. Între timp se...
Salată de fusilli cu cremwursti
Pastele se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj, apoi se scurg și se pun la rece. Între timp se mărunțesc ardeii, curățați de semințe, tijele de țelină, cremwuștii și csolamade. Ingredientele mărunțite se amestecă cu pastele într-un bol încăpător, după...
Tartă cu cremă de vanilie, banane și glazură de ciocolată a la Timea
Toate ingredinetele pentru aluat se pun într-un bol și se amestecă până ce se obține un aluat omogen, ce se lasă la odihnă cca. 20 de minute. Surplusul de aluat de pe margini il taiem si il putem pastra la congelator ( il putem folosi cu alte ocazii la o tarta, fursecuri...)...
Pulpă de miel gătită în vasul roman
În primul rând, vasul roman se scufundă în apă rece, pentru cca. 30 de minute. În acest timp pulpa de miel, se înțeapă din loc în loc. De data asta nu am împănat-o ;) Așa înțepată a primit un masaj cu ulei de măsline și ierburile...
Ruladă tricoloră a la Sidy
Cele trei aluaturi se prepară separat, dar în același timp. În trei vase diferite se separă ouăle, gălbenușurile se vor pune în vasul mixerului. De data asta am ușurat un pic modul de preparare și cele 6 albușuri au fost bătute deodată cu puțină sare și un strop de...
Mâncare de fasole boabe roșie Canadiană cu cârnați afumați
Fasolea se pune la ”umflat” în apă rece, cca. 3 ore. În vasul minunatului aparat Multicooker de la Phillips, se pune fasolea ”umflată” scursă de apă, apă cca. 2000 ml, se setează aparatul la programul BOIL pentru 30 de minute. După ce a expirat timpul,...
Amandine a la Gaby ( rețeta cu nr 900!)
Pentru blat: Se caramelizează zahărul până ce se obține o culoare arămie, gen chilimbar, apoi se stinge cu apa rece, atenție la aburi ;) și se lasă la fiert la foc mic până ce se obține un lichid fluid. Între timp se mixează albușurile cu un praf de sare și cele...
Tort rapid cu budincă și fructe
Se prepară budincile, separat conform instrucțiunilor de pe plic. Între timp se montează tortul, pișcoturile înmuiate rapid în zeama compoturilor se așează uniform, ca și soldățeii pe marginea unei forme de tort cu fundul detașabil. Pe fundul formei se așează...
Friptură de vită la Multicooker
Pulpa de vită feliată, până la jumătate, se unge cu ulei de măsline, se asezonează cu piper boabe, foi de dafin, berea și se lasă la rece, până a doua zi. Apoi se scoate din baiț, se pune în vasul aparatului Multicooker, se conetează la curent, se prograează din...
Chec aperitiv cu dovlecei și surimi
Dovleceii și morcovul se fierb al dente în puțină apă cu sare. După ce s-au fiert, se strecoară și se toacă mărunt, împreună cu ceapa și batoanele de surimi. După ce s-a obținutu un amestec omogen se adaugă, ouăle, grișul, făina, se aseazinează de sare și...
Salată de cartofi cu hering marinat, surimi și capere
Cartofii se fierb în coajă, apoi se lasă la răcit scoși din apă. După ce s-au răcit se decojesc și se taie cuburi mai mari, într-un castron încăpător. La fel se procedează și morcovul, numai că el nu se fierbe în coajă și curățat. ;) Se adaugă heringul cu...
Steluțe sărate a la Timea
De data asta nu m-am folosit de Maricica, mașina de pâine, ci de Thor, noul supermixer al casei Zmeilor. Așa că am trecut la treabă. Drojdia se pune într-o cană și se amestecă cu o jumătate de linguriță zahăr și o linguriță de făină. Se toarnă treptat laptele călduț...
Salată de boeuf
Carnea de vită se fierbe în oala sub presiune cca 60 de minute, de când începe să fluiere. Cartofii spălați bine, se fierb în coajă, tot la oala sub presiune cca. 20 de minute. Morcovii, păstârnacul, țelina și gulia se fierb separat, în multă apă...
Salată de pui cu ciuperci
Pieptul de pui se pune la fiert în apă rece asezonat cu puțin delikat, sau sare și piper ;) Ciupercile curățate se pun la fiert, de asemenea în apă asezonată cu sare și piper sau o linguriță de Delikat de legume. După ce s-au fiert ingredientele, se strecoară, se...
Caltaboși răgățeni
Carnea de porc se toacă mărunt, se asezonează de sare, piperse adaugă orezul spălat și curățat. Mațele curățate se umplu cu compoziția de mai sus, lejer, pentru că orezul se va umflă la fiebere. Aici mulțumesc Oanei bucătăraș, pentri sfat;) După ce s-au umplut mațele...
Tobă a la Panacris
Căpățâna de porc cuățată și spălată bine se pune la fiert cu mirodenii într-un vas încăpător. Separat se fierb organele în multă apă rece, la foc mic cca 30 de minute, spumuindu-se a nevoie. După ce carnea s-a dezlipt de pe os, se oprește fierberea, se...
Jumări la Multicooker
Cel mai simplu preparat din seria bunătăților de Crăciun. Slănina proaspătă de pe burta lui Ghiță, se taie bucățele (aici am avut ajutor pe TataZmeu, îi place să ”bucățească”) se pun în vasul aparatului Multicooker de la Phillips cu cca. 150 ml. apă rece....
Prăjitură cu lămâie
Albușurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul tos și zeama de lămâie, bătându-se în continuare pâne ce se obține o spumă consistentă. Apoi se adaugă gălbenușurile, untul topit, dar rece, și se amestecă ușor până ce se...
Isler
Făina, zahărul pudra, nuca,esența de rom, praful de copt se amestecă cu margarina topită. Totul se frământă cu smântâna până se obține un aluat omogen. Se întinde ușor cu mână pe o planșetă presărată cu făină. Se taie forme rotunde cu un...
Foi Lica umplute cu cremă de rahat
Rahatul, în cazul meu întărit, se taie cubulețe, se pune la topit într-un vas cu fundul dublu, în cazul meu în vasul de fiert lapte;), la foc mic, amestecându-se întruna, până ce se obține o cremă omogenă, bineînțeles ajutat cu apă,...
Prăjitură cu nucă
Untul se mixează cu zahărul până devine cremos, apoi se adaugă ouăle pe rând (albuș și gălbenuș totodată!), mixându-se în continuu ( de data asta Thor ”mixerul planetar” , și-a dovedit utilitatea!!!). După ce s-a omogenizat compoziția, se adaugă...
Sos asiatic a la Panacris
Ardeii și morcovul curățați se taie mărunt și se pun la călit în ulei de măsline, împreună cu bucățile de ananas de la Sun Food și puțină apă, la foc mediu, neacoperit, cca 15 minute. Apoi se adaugă usturoiul, stafidele și se aezonează de sare, oțet, boia și mix de...
Salata cu porumb, fasole, ceapa rosie si rodie
Într-un vas mare puneM boabele de porumb, boabele de fasole, toate scurse de zeamă ceapa tăiată julien și boabele de rodie. Se amestecă ușor, se asezonează de sare, piper, uleiul de măsline, zeama de rodie și lămâie. Apoi se ”purcede” la așezarea în...
Iepure la cuptor cu sos de rosii, praz si masline
Pulpele de iepure se curăță de eventualele impurități, se spală și se așează într-un vas încăpător pentru marinare. Se amestecă toate ingredientele pentru marinadă și se taornăpeste carne, atenție, carnea să fie acoperită în totalitate. Se acoperă vasul...
Pate din ficat de pui - varianta îmbunătățită
Ficățeii spălați și curățați de eventualele vinișoare verzui, se pun la gătit într-un vas cu nonaderent, cu grăsimea de gâscă (dacă nu aveți puteți folosi unt grasime 60%), la foc iute, neacoperit, cca 2-3 minute. După ce s-au albit ficățeii, se adaugă ceapa tocată...
Tort de cartofi
Cartofii se fierb în coajă cu apă asezonată cu sare sau Delikat de legume. Apoi se curăță de coajă și se taie felii. Între timp se amestecă ouăle cu smântâna, brânza dulce, ceapa chives tocată mărunt, pesmetul și cașcavalul ras. Într-o tavă...
Chec aperitiv cu ciuperci
Prima oară se pregătește umplutura. Ceapa și morcovul curățate se toacă mărunt, apoi se călesc în puțin ulei, până devin translucide. Apoi se adaugă ciupercile scurse de lichidul din conservă, tocate mărunt, asezonându-se cu sare iodată, lăsându-se la...
Pastramă din mușchiuleț de porc
Se face o marinadă din toate ingredientele enumerate mai sus. Se pune mușchiluețul la marinat în amestec și se lasă la rece, acoperit de marinadă 48 de ore. După cele 48 de ore, se scoate carnea din marinadă se curăță de bobae și mirodenii, atenție nu se spală cu apă, doar...