Zilele trecute Zmeul cel mic și-a adus aminte că nu am mai mâncat de multișor, salată din paste cu diverse adaosuri:D Prima oară am descoperit-o la Billa, acum țșșșșpe ani când au venit în RO :D Acum dacă am primit un nou ajutor în familia Zmeilor, pâ SaladChef, (încă nu l-am botezat :D ), a trebuit să-l testăm. A trecut cu briou primul test ;) Meri, am ținut cont de tips-ul tău:D Inițial am vrut să fiu gentilă, dar în final i-am tras un dos de palmă zdravăn, ca să taie mai repejor:D Așa că spor la treabă! ;)
Pastele se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj, apoi se scurg și se pun la rece. Între timp se mărunțesc ardeii, curățați de semințe, tijele de țelină, cremwuștii și csolamade.
Ingredientele mărunțite se amestecă cu pastele într-un bol încăpător, după ce s-au înglobat, se adaugă maioneza și se amestecă ușor, până ce se omogenizează.
Se dă la rece cca. 30 de minute până ce se împreunează gusturile, apoi se servește în boluri încăpătoare, ornată cu fire de ceapă chives, oregano și semințe crude de floarea soarelui.
Spor și poftă bună! ;)