Simplă și de efect, asta dacă aveți răbdare până a doua zi ;)
Se pune laptele împreună cu zahărul, la fiert într-un vas cu fundul dublu, la foc mic, amestecându-se continuu, lăsându-se la fiert până ce se obține consistența unui sirop. Se adaugă biscuții mărunțiți cu ajutorul robotului, lăsându-se la fiert cca. 3 minute, amestecându-se continuu până ce se înglobează. Se adaugă unutul frecat spumă, esența de rom, pudra de cacao și dulceața, amestecându-se ușor până se înglobează toate ingredientele. Foile de napolitane se ung cu această cremă, așezându-se unele peste celelalte. Deasupra prăjiturii se așează o greutate și se dă la rece până a doua zi, când se taie în pătrățele sau romburi. Spor, răbdare și poftă bună! ;)
1
Prăjitura se poate înnobila cu glazură de ciocolată, dar noi am trecut peste această etapă, poate data viitoare ;)
2
se poate folosi orice dulceață de fructe, preferabil ar fi una dulce-acrișoară, gen vișine, măceșe, afine ;)