;) O fi bun Multicookerul, sau vas-ul sub presiune, dar vasul Roman întrece tot modernismul ;) Preparatele sunt mult mai gustoase și savuroase! ;)
În primul rând, vasul roman se scufundă în apă rece, pentru cca. 30 de minute.
În acest timp pulpa de miel, se înțeapă din loc în loc. De data asta nu am împănat-o ;) Așa înțepată a primit un masaj cu ulei de măsline și ierburile aromatice. Apoi se așează în vasul Roman, se acoperă cu șorici afumat și se dă la cuptor ptr cca. 30 de minute. Apoi se întoarce friptura, se adaugă roșiile tăiate în două, cățeii de usturoi și cca 200 ml apă ;) Se pune din nou la gătit cca. 40 de minute la 150 grade, acoperit.
După ce s-a gătit pulpa de miel se servește cu piure de spanac, piure de cartofi, tzatziki și salată ;) după gustul fiecăruia ;)
Spor și poftă bună!
1
Friptura e foarte bună și rece, servită ca și mezel ;)