publicat la 22.02.2024
publicat la 21.02.2024
publicat la 12.02.2024
Cand pui intrebari, nu vrei raspunsuri. Asteapta un raspuns pe care nu vrei sa il auzi". Nu intreba sotul daca arati bine intr-o rochie sau anumite haine. Sotii nu sunt "creaturi" subtile.
Bucataras.ro
[email protected]
Supa crema de anghinare, sparanghel, rosii, ardei cu topping de calamari
Ceapa și usturoiul curățate și tocate mărunt se călesc în uleiul de măsline, pănâ devin translucide, apoi se adaugă inimile de anghinare, tijele de sparanghel,roșiile și ardeii kapia, se adaugă cca. 300 ml apă rece și se lasă la fiert, la foc mediu, neacoperit cca. 15...
Paste cu ton, ardei copti, roșii uscate si masline
Am plecat de la metoda, #Onepot pasta, adică toate ingredientele într-o tigaie înaltă, puse împreună și deodată la fiert și anume, pastele, roșiile uscate, cât de cât, scurse de ulei, ardeii copți mărunțiți, ceapa și usturoiul tocate mărunt,...
Focaccia cu anghinare, sparanghel, rosii, masline si branza
Pentru blat mărturisesc că m-am folosit de ajutorul meu din bucătărie, Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine. În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca...
Chiftele aplatizate din dovlecei cu sos de smantana
Dovleceii se curăță de cojă și semințe, apoi se rad pe răzătoarea fină ;) Bineînțeles, m-am ajutat de noul membru din familia Zmeilor, răzătoarea de la Delimano ;) (Culmea n-am pozat :D ) Dovleceii rași se storc de zeama rezultată, atenție, în această etapă, nu se...
Coaste de miel cu legume la slow cooker Crock-Pot
Legumele se curăță și se taie în bucăți mari. Coastele de miel porționate, se asezonează de sare și piper apoi se așează într-un vas ceramic, intercalându-se cu legumele. Se stropesc cu ulei de măsline, se adaugă mirodeniile și se dau la gătit la foc mic,...
Chec bicolor
Gălbenușurile se amestecă energic cu zahărul și zahărul vanilat, până se dublează cantitatea. Albușurile ținute cca. 60 de secunde la temperatura camerei se bat energic, eu l-am exploatat de THOR ;) cu un praf de sare și 1 lingură de oțet aromat cu căpșuni ;)...
Ficat de vitel cu ceapa
Ficatul se curăță, se spală și se taie felii potrivite. Se topește untul într-o tigaie , se adaugă bucațile de ficat și se lasă la prajit, acoperit la foc mic cca. 10 minute, întorcînd-se pe fiecare parte. Într timp ceapa se curăță, apoi...
Fresh din piersici, mango, banane si ananas
Fructele se spală, se curăță de coajă, se mărunțesc, apoi se pun în blender împreună cu apa. Se mixează până ce se obține o pastă fină, în două, chiar trei ”runde”. Nectarul obținut se pune într-o carafă de sticlă de cca. 1000 ml și se...
Piept de pui cu mozzarella, rosii si ierburi aromatice
Pieptul de pui se crestează la cca. 1 cm distanță. În crestături se pune o felie de mozzarella, o felie de roșie și o frunză aromată, alternând ierburile aromate, apoi se asezonează de sare și piper. Într-un vas termorezistent, se toarnă smântâna,...
Cosulete cu cirese și crema de branza
Aluatul de foietaj se lasă la dezghețat în frigider. Se întinde pe planșeta de lucru presarată cu făina, se taie cu rola de prăjituri sau cuțitul în dreptunghiuri, apoi se așează în forme de brioșe. Se păstrează cca. 6 dreptunghiuri pentru a se putea obține...
Prajitura cu capsuni si ciocolata
Ouăle se bat energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adauga alternând uleiul și laptele. După ce s-au încorporat bine se adauga făina cernută împreună cu praful de copt și coaja de lămâie. Se toarnă aluatul obținut într-o tavă...
Legume de vara coapte
Ciupercile se curăță și se feliază. Morcovul se curăță și se feliază cu ajutorul aparatului de curățat, ca să se obțină felii lungi și subțiri. Dovlecelul se curăță de coajă și se taie rondele. Ardeii, roșiile, ceapa, usturoiul curățate și spălate, se...
Salata de capsuni, creveti si sparanghel
Sparanghelul se scoate din borcan, apoi se prăjește într-o tigaie cu puțin ulei de măsline. După ce s-au rumenit puțin, se scoate pe o farfurie și se lasă la răcorit. În uleiul rămas se gătesc creveții curățați, cca. 5 minute pe fiecare parte până prin o...
Sushi din carne cu branza afumata si bacon
Carne tocată se amestecă cu ceapa și usturouiul mărunțit, apoi se asezonează de sare, piper, boia și mărar, se adaugă oul și pesmetul, se amestecă eneregic, până se obține o pastă omogenă. Pe o folie alimentară se așează felii de bacon, apoi se adaugă amestecul de...
Sirop din flori de iasomie
Florile de iasomie se spală sub jet de apă rece, apoi se scot de pe crenguțe și se lasă la rece, până ce se prepară siropul. Zahărul și apa se pun la fiert, la foc mic, cca. 60 de minute până se reduce lichidul la jumătate, apoi se adaugă zeama de lămâie și se...
Tochitura din carne de porc, pui si carnati, la slow cooker Crock-Pot
Carnea de porc și cea de pui, se spală apoi se porționează. Recunosc, că m-a folosit tot de noul ajutor din familia Zmeilor, Crock-Pot-ul botezat Alin;), dar voi vă puteți folosi de cuptorul din dotare ;) Se curăță legumele, apoi se mărunțesc. Într-un vas termorezistent se...
Peltea din petale de trandafiri
Petalele de trandafiri se spală sub jet rapid de apă rece, apoi se adaugă apa plată și zeama de la o lămâie. Se lasă la macerat de seară până dimineața. Se storc petalele de trandafiri, într-un vas cu fundul mai gros, apoi se strecoară și restul lichidului, se...
Dovlecei rotunzi umpluti cu cus-cus, legume si ciuperci
Dovleceii rotunzi se spală, se șterg de apă, apoi se taie un căpăcel și se scoate miezul cu ajutorul lingurei, astfel încăt să rămână un strat de cca. 2 cm. Apoi se pun la fiert în abur cu gura în jos cca. 15 minute, împreună cu capacele. Eu m-am folosit...
Tort cuib supriza pentru Iepuras
Albușurile separate de gălbenuș, se bat energic într-un vas înalt cu un praf de sare și oțetul până ce se obține o spumă fermă. Apoi se adaugă zahărul tos și cel vanilinat, amestecându-se până ce se obține o supă lucioasă omogenă. În spuma de...
Chec Surpriza
Albușurile separate de gălbenuș, se bat energic într-un vas înalt cu un praf de sare și oțetul până ce se obține o spumă fermă. Apoi se adaugă zahărul tos și cel vanilinat, amestecându-se până ce se obține o supă lucioasă omogenă. În spuma de...
File de crap cu limete si legume
Zarzavaturile și legumele se curăță, se toacă mărunt, apoi se așează într-o tavă termorezistentă, apoi se așează artistic file-ul de pește peste ele, se asezonează de mirodenii, ulei de măsline, felii de limete, se acoperă cu foaie de pergament, în primă fază,...
Ciocanele de pui aromatizate si coapte in punga
Ciocănele se pun în punga pentru coacere, se adaugă toate mirodeniile, inclusiv uleiul de măsline, apoi se masează ușor pe din afara pungii , că să se înglobeze toate ingredientele ;) apoi se sigilează punga, se înțeapă din loc, în loc, se dă la gătit...
Chec cu ciocolata
Ouăle se separă și se pun în două vase mai înalte. Albușurile se bat energic, cu un praf de sare și oțetul până ce se obține o spumă fermă, apoi se adaugă zahărul și se amestecă până ce se dizolvă, obținându-se o spumă fină și lucioasă....
Iepure cu vegetale si smantana
Iepurele se spală, apoi se porționează. Recunosc, că m-a folosit tot de noul ajutor din familia Zmeilor, Crock-Pot-ul botezat Alin;), Dar voi vă puteți folosi de cuptorul din dotare ;) Se curăță legumele, apoi se mărunțesc. Într-un vas termorezistent se pun bucățile de iepure,...
Ardei umpluti cu orez, ciuperci si nuca, la slow cooker Crock-Pot
Ceapa, morcovii, ciupercile se curăță, apoi se mărunțesc și se pun la călit împreună cu orezul, uleiul de măsline și puțină apă, cca. 10 minute la foc mic, la final se adaugă și miezul de nucă măcinat. După ce s-au călit legumele se asezonează de sare, piper și...
Guguluf cu fistic si portocale
Untul moale se amestecă energic cu zahărul și zahărul vanilinat, până se încorporează zahărul. Apoi se adaugă pe rând gălbenușurile, împreună cu zeama de portocală, lichiorul de cocos și coaja de portocală rasă, amestecându-se până ce se...
Budinca de tapioca cu lapte de cocos si fructe tropicale
Perlele de tapioca se pun într-un vas încăpător cu apa plată, ca să se hidrateze, cca. 15 minute. Într-un vas cu fundul dublu, sau în vasul special pentru fiert lapte, se pun perlele hidratate, se completează cu laptele de soia și cel de cocos, se asezonează de...
Trandafiri din foietaj cu bacon si cascaval
Aluatul de foietaj se lasă la dezghețat, apoi se întinde pe masa de lucru, se unge cu un strat subțire de muștar clasic, apoi se așează feliile de bacon, peste ele feliile de cașcaval, se taie aluatul în fâșii cât să cuprindă ingredientele, apoi se rulează...
Supa crema de linte picanta
Verdețurile se spală, se curăță, apoi se toacă mărunt. Aparatul de gătit CrockPot se setează la funcția HIGH pentru 120 de minute. În vasul de ceramic se pun verdețurile, uleiul de măsline, lintea uscată ( nu-i nevoie să stea la hidratat!), se asezonează de sare, se...
Piept de rata cu fistic, citrice si rucola la slow cooker Crock-Pot
Noul meu ajutor din bucatarie, Alin, adica slow cooker Crock-Pot se seteaza la funcția HIGH, pentru 60 de minute. Se așează artistic pulpele de rață, ce se stropesc cu uleiul aromatizat, se adaugă citricele, condimentele, frunzele de rucola, fisticul, nucile cca. 200 ml de apă. Pentru cei...