O nouă lună, o nouă provocare în grupul minunat Mistery box challenge, inițiat de http://saffronanddates.blogspot.ro/search/label/provocarea%20cutia%20misterelor. Luna aceasta gazda a fost Laura cu al său minunat blog http://laurasweets.ro/2016/05/provocarea-misterioasa-gazda-lunii-florar.html , ce a propus o listă minunată, întradevăr provocatoare, ciocolată, biscuiți, fursecuri, ouă, smântână, fructe de mare, salate, vin rosu, brânzeturi iarvedeta a fost CĂPȘUNA ;) Așa că am îmbinat și eu câteva ingrediente, iar nu am reușit să le aduc pe toate într-o singură rețetă. Gata cu vorba să trecem la treabă!
Sparanghelul se scoate din borcan, apoi se prăjește într-o tigaie cu puțin ulei de măsline. După ce s-au rumenit puțin, se scoate pe o farfurie și se lasă la răcorit.
În uleiul rămas se gătesc creveții curățați, cca. 5 minute pe fiecare parte până prin o culoare ușor rozalie.
Între timp se prepară sosul din verdețurile aromate. Frunzele de busuioc, mentă și spanac se toacă mărunt într-un blender, împreună cu muștarul, oțetul, 3 linguri de ulei de măsline, sarea, piperul măcinat, zahărul și trei căpșuni, până se obține o pastă fină.
Sosul obținut se toarnă peste sparanghelul răcorit și se lasă la marinat cca. 15 minute în frigider.
Căpșunile se taie în sferturi, se presară sare și piper, apoi se așează pe un platou, mărinimos pe care se va monta salata. Se adaugă estetic, tijele de sparanghel marinate, creveții, se presară ceapa verde sau chives tocată mărunt, se asezonează de zeamă de lămâie, sare și piper, se orenează cu câteva frunze de busuioc /mentă și se servește rece, ca atare, fără niciun fel de garnitură.
Spor și poftă bună!