Nah, varza asta creata e specifica zonei Banatului și Transilvaniei, adică zona de sud si vest a României ;) Greu am găsit-o aici în răgățime :((( Noroc cu LIDl :D Mi-am încercat ”norocul” în urmă cu vreo câteva luni în urmă, să prepar Zmeilor, ce am savurat în copilărie, vinerea :D, mâncare din varză creață și cartofi, aromatizați cu multe semințe de chimen :D Nah, n-am avut succes, așa că am recurs la ingredientul secret :D ”carnea” și am pus de un fel de ”musaca” din varză creață și mix de carne tocată, aromatizată cu pudră de chimen;) Se pare că am reușit să-i împrietenesc cu varza creață și aroma de chimen ;) Abia am apucat o poză de prezentare ;) Spor și poftă bună! Paranteza :D In timp ce scriam reețeta, ca-n vremurile buneeee (2009....), ascultam pe fundal o melodie, si refrenul era ”tot acasă mă întorc” :D ;) adică tot la Bucătăraș.ro mă întorc, deși o perioadă, am cam dezerdat :( Off, să revin, asta era o rețetă pentru noul concurs marca Bucataras.ro "Ziua cand imi rasfat nevasta",
Ceapa și ardeiul se curăță, se toacă mărunt, apoi se pun la dinstuit în puțin ulei de măsline și apă, la foc mediu, neacoperit, cca. 10 minute. Carnea tocată se adaugă în amestecul de ceapă și ardei și se lasă la gătit cca. 10 minute, amestecându-se continuu. După ce carnea și legumele s-au rumenit se asezonează cu mirodeniile și ouăle.
Între timp varza creață se curăță și se taie fideluță.
Într-un vas înalt, sau într-o tava încăpătoare, se începe ”montarea” musacalei: un strat de varză tocată (crudă), un strat din amestecul de carne, tot așa până se termină ingredientele :D ;) Bulionul se amestecă cu verdețurile și se toarnă uniform peste musacaua din varză creață.
Musacaua se dă la gătit la cuptor cca. 60 min. la 200 grade, acoperită. Se servește ca atarre sau cu smântână ;) Spor și poftă bună!